Кои сезонни салатки приготвяте най-често и по какви начини ги разнообразявате?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Кои сезонни салатки приготвяте най-често и по какви начини ги разнообразявате?

Мнениеот pravilno » 23 Авг 2016, 12:33

Аз като искам да си разнообразя овкусяването на някоя по-засукана салата, слагам балсамов оцет вместо обикновен и горчица, от по-меката, за разкош. Зависи и каква е салатата, но подправките също често си ги слагам в дресинга. Магданоз, копър, босилек, размарин - често ги използвам.
pravilno

Re: Кои сезонни салатки приготвяте най-често и по какви начини ги разнообразявате?

Мнениеот Anka » 12 Окт 2016, 11:29

Зависи много от салатата, но ако се излезе от ограничаването на салатата да е само от морков и зеле, краставици и домати и зелена салата, разнообразието може да е огромно. Аз си правя салата от градинска салата, морков, домат, броколи, семена и слагам няколко парченца синьо сирене, няколко маслинки. Накрая поливам със зехтин и малко сол.
Аватар
Anka

Мнениеот julianne » 12 Окт 2016, 12:32

Сега е сезона и на карфиола и често правя една съвсем обикновена салата, за която умираме вкъщи. Карфиолът изобщо не го бланширам, само го измивам и го накъсвам на розички. Правя заливка от зелен лук, чесън, черен пипер, сол и кисело мляко и с това заливам карфиола. Така най ни харесва, иначе който иска може да си добави и майонеза и други неща.
julianne

Мнениеот Elica » 12 Окт 2016, 12:41

julianne написа:Сега е сезона и на карфиола и често правя една съвсем обикновена салата, за която умираме вкъщи. Карфиолът изобщо не го бланширам, само го измивам и го накъсвам на розички. Правя заливка от зелен лук, чесън, черен пипер, сол и кисело мляко и с това заливам карфиола. Така най ни харесва, иначе който иска може да си добави и майонеза и други неща.

Заливка? Готвиш ли го това или какво? Или имаш предвид, че правиш дресинг такъв? :roll:
Аватар
Elica

Мнениеот julianne » 12 Окт 2016, 15:16

Elica написа:
julianne написа:Сега е сезона и на карфиола и често правя една съвсем обикновена салата, за която умираме вкъщи. Карфиолът изобщо не го бланширам, само го измивам и го накъсвам на розички. Правя заливка от зелен лук, чесън, черен пипер, сол и кисело мляко и с това заливам карфиола. Така най ни харесва, иначе който иска може да си добави и майонеза и други неща.

Заливка? Готвиш ли го това или какво? Или имаш предвид, че правиш дресинг такъв? :roll:

Да, като дресинг, но не го нарекох така, защото няма олио и оцет :grin: .
julianne

Мнениеот kalinka-kuku » 13 Окт 2016, 12:04

Дресинга вече може да бъде всякакъв, на мен ми харесват салатите със сок от нар :)
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот viking » 13 Окт 2016, 15:24

marsu написа:Дресинга вече може да бъде всякакъв, на мен ми харесват салатите със сок от нар :)

На какви зеленчуци подхожда сокът от нар? Дай някоя рецепта.
viking

Предишна

Назад към Рецепти и полезни съвети