Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот Gorica23 » 28 Окт 2016, 20:56

Doktoricata написа:От личен опит мога да кажа, че е гадно. Аз прекалих с промивките след цикъл. Трябваше да ми сложат млечно кисели бактерии за да се оправя.

Това съм го пропуснала, какво значи това, че са те заразили за да оздравееш...?
Gorica23

Мнениеот PasDeDeux » 31 Окт 2016, 11:11

Gorica23 написа:
Doktoricata написа:От личен опит мога да кажа, че е гадно. Аз прекалих с промивките след цикъл. Трябваше да ми сложат млечно кисели бактерии за да се оправя.

Защо да са я заразили? :shock: Такава е средата на влагалището по природа, това са "добри" бактерии.
PasDeDeux

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Doktoricata » 31 Окт 2016, 11:16

nefertiti написа:Ако говорим за грижи, не би трябвало да пренебрегваме нито физическото си здраве, нито психическото, нито външния вид, нито пък възможностите за интелектуално развитие. Всички тези неща имат отношение към качеството ни на живот. Дори и да не можем едновременно да следим за всичко, не трябва за нито едно да забравяме. И това не е само заради нас самите, всичко се отразява и на нашите близки.

Много добре си го казала, всичко има отношение към качеството ни на живот, нещата са взаимно свързани и нищо не трябва да се пренебрегва. :)
Doktoricata

Мнениеот Doktoricata » 31 Окт 2016, 12:06

PasDeDeux написа:
Gorica23 написа:

Защо да са я заразили? :shock: Такава е средата на влагалището по природа, това са "добри" бактерии.

Да, прекалените промивки бяха унищожили добрите бактерии, които освен, че са естествената среда на влагалището, се явяват и като защита.
Doktoricata

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Ваня Стойчева » 31 Окт 2016, 16:42

Все -пак, ако имаме приоритети, нека да са правилните. С напредването на възрастта започнах да ходя редовно на лекар, не само за интимното си здраве, а и като цяло, имам чувството, че всеки месец съм ангажирана с някаква профилактика, което е много досадно. Според мен трябва да се помисли за няколко дни активно преглеждане на проблемите и да се продължава напред, а не хората да се влачат с месеци по лекари. Ако те приемат в болница за ден, за да ти се изследва всичко, дори и да е платено, би било много удобно за много хора.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Ваня Стойчева » 31 Окт 2016, 16:45

Не съм си правила вътрешни промивки, каква може да е причината някой да почне да го прави?
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот annamaria » 01 Ное 2016, 11:32

общо взето от недостатъчна информираност за рисковете. откакто се заговори за интимни душове много млади момичета започнаха да го смятат за вариант на по-добра хигиена. и понеже се прилага в домашни условия, не им минава през ума, че е редно преди да прибягват да вътрешна намеса да се консултират с доктор.
annamaria

Мнениеот bojo_kolev » 04 Ное 2016, 10:05

Един нормален душ е напълно достатъчен. Като си правиш промивка каква по-добра хигиена очакваш? С промивката няма как да изчезнат бактерии или гъбички, или някакво заболяване, ако имаш?
bojo_kolev

Мнениеот kauda » 04 Ное 2016, 15:52

annamaria написа:общо взето от недостатъчна информираност за рисковете. откакто се заговори за интимни душове много млади момичета започнаха да го смятат за вариант на по-добра хигиена. и понеже се прилага в домашни условия, не им минава през ума, че е редно преди да прибягват да вътрешна намеса да се консултират с доктор.

Геловете не се ли използват само външно? Аз се измивам с душ гел, никога не съм си правила вътрешни промивки, вече се чудя дали авсичко правя правилно или не. :mrgreen:
Аватар
kauda

Мнениеот Lisandra » 04 Ное 2016, 17:35

kauda написа:
annamaria написа:общо взето от недостатъчна информираност за рисковете. откакто се заговори за интимни душове много млади момичета започнаха да го смятат за вариант на по-добра хигиена. и понеже се прилага в домашни условия, не им минава през ума, че е редно преди да прибягват да вътрешна намеса да се консултират с доктор.

Геловете не се ли използват само външно? Аз се измивам с душ гел, никога не съм си правила вътрешни промивки, вече се чудя дали авсичко правя правилно или не. :mrgreen:

Няма какво да се чудите, а говорете с лекарите си, да ви обяснят, кое може и кое, не, за да не се стига до проблеми. :)
Lisandra

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология