Сауна - ползи, мнение, препоръки

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Каква е истината - полезна или вредна е сауната?

Мнениеот Lyomi » 03 Ное 2016, 14:14

Сауната доста помага при настинки и такива простудни болежки и неудобства. Абе за каквото и да се сетиш, все е полезна сауната. Стига да е изрядна хигиената, да не вземе човек някакви гъбички да прихване. Ако оцеляват при такава температура :mrgreen: !
Lyomi

Re: Глезите ли се със SPA в следработно време?

Мнениеот Локумът » 03 Ное 2016, 16:24

Neven498 написа:Извън София лесно - посока Велинградско, на който и комплекс да се спрете, все сходни неща ще има. Ако обаче търсите нещо по-специфично, казвай какво е, да го намираме дружно къде го има :wink:

И аз не знам, искам да има всякакви екстри, масажи, басейни, сауни, джакузита, знам ли какво включва едно спа, ама да има от всичко. :roll: (чувствам се малко като Митьо Пищова)
Аватар
Локумът

Мнениеот Pacienti » 03 Ное 2016, 18:15

Локуме, това да не е скрита политическа агитация... :lol:
Иначе, това което търсиш го предлагат в СПА-то на Лисандра, въпреки че не е в стилистиката на Митьо, прекалено изискано е.
Pacienti

Мнениеот annamaria » 04 Ное 2016, 12:28

Локумът написа:
Neven498 написа:Извън София лесно - посока Велинградско, на който и комплекс да се спрете, все сходни неща ще има. Ако обаче търсите нещо по-специфично, казвай какво е, да го намираме дружно къде го има :wink:

И аз не знам, искам да има всякакви екстри, масажи, басейни, сауни, джакузита, знам ли какво включва едно спа, ама да има от всичко. :roll: (чувствам се малко като Митьо Пищова)

ако го мислиш за по празниците, не е зле вече да почваш да резервираш някъде. комплексите със сигурност ще са претъпкани с народ предколедно. лично аз не харесвам на спа да се чувствам като на централния плаж лятото и да трябва да изчаквам ред за влизане в сауна или за масаж.
annamaria

Мнениеот Lisandra » 04 Ное 2016, 13:54

Lyomi, то затова си избираш СПА център където държат на хигиената. Не знам дали може да се хване нещо при такива температури, но ако видя, че е мърляво не бих останала В това отношение нямам притеснения където ходя.
https://web.facebook.com/SenseSpaSofia/ ... =3&theater
Lisandra

Мнениеот ramimni » 04 Ное 2016, 14:08

А във Финландия и Русия сауните нали си ги правят направо до къщите. Там може и да не е лукс супер чисто, но хората си ги ползват.
ramimni

Мнениеот m0n4eto » 04 Ное 2016, 16:46

ramimni казваш го, все едно едва ли не всеки финландец или руснак си има лична сауна/парна баня. може да имат традиции, но и те ходят по спата. също както шведите сигурно не ходят само на шведски масаж. а той там сигурно не се казва и шведски, а само масаж :grin:
Аватар
m0n4eto

Мнениеот Neven498 » 07 Ное 2016, 12:07

Ежедневието ни е толкова напрегнато, че нищо чудно ходенето точно на спа да е предпочитано място за през почивките.
Аватар
Neven498

Мнениеот Snejna » 08 Ное 2016, 15:45

Би било хубаво, но и както казва annamaria да си на спа пък в същото време да има сто човек покрай теб, то почивката и отърсването от всичко се затруднява. Може би е по-добре през седмицата да си на спа дори и за час отколкото в натоварените почивни дни да чакаш ред.
Аватар
Snejna

Мнениеот Andrey » 08 Ное 2016, 16:38

Идеята за спа през празниците е супер, така или иначе аз като съм на почивка някъде, рядко излизам от стаята, в която се олежавам. :mrgreen:
Аватар
Andrey

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми