Къде сте родили детето си и къде бихте предпочели да го направите?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Къде сте родили детето си и къде бихте предпочели да го направите?

Мнениеот Fancy » 10 Ное 2016, 11:13

При едно водно раждане мисля, че таткото ще се чувства по на място и ще помага повече, отколкото ако е в нормална зала. Ще придържа жена си, може да я масажира и други подобни.
Fancy

Мнениеот Gold » 10 Ное 2016, 18:30

На мен също ми изглежда, че водното раждане позволява много повече на таткото, ако иска да присъства, да не се чувства като изолиран наблюдател, а заедно с майката да посрещнат детенцето си. Хем е по-свободна обстановката, хем всичко е под лекарски контрол и най-важното, че за майката и за бебето всичко е по-кратко и по-леко.
Gold

Мнениеот pitanka » 11 Ное 2016, 10:31

Не съм раждала, но бих предпочела да е в болница, с екип, който да не ме кара да се чувствам като идиотка или глезла, на която прекалено много грижи и внимание се обръща, и да е компетентен и съпричастен поне малко към състоянието, в което ще се намирам.
pitanka

Мнениеот fawla » 11 Ное 2016, 10:51

Fancy написа:При едно водно раждане мисля, че таткото ще се чувства по на място и ще помага повече, отколкото ако е в нормална зала. Ще придържа жена си, може да я масажира и други подобни.

Това защо да не може да се случи и в нормална родилна зала?
Аватар
fawla

Мнениеот nefertiti » 11 Ное 2016, 16:17

И аз не бих си помислила за раждане извън болница. Прекалено значимо е, за да се поемат каквито и да е рискове. В това число не трябва да подценяваме и техническата база на болниците, защото не само уменията на докторите, а и възможността те могат да ги приложат с модерното оборудване, често спасява животи.
nefertiti

Мнениеот YoLindi » 15 Ное 2016, 17:19

fawla написа:
Fancy написа:При едно водно раждане мисля, че таткото ще се чувства по на място и ще помага повече, отколкото ако е в нормална зала. Ще придържа жена си, може да я масажира и други подобни.

Това защо да не може да се случи и в нормална родилна зала?

В нормална жената е легнала на легнала и си е сложила краката на магарето, заобиколена е от акушерки и доктор. Бащата не може да прави нищо друго, освен да я държи за ръката. А може и това да не може.
YoLindi

Мнениеот Pacienti » 21 Ное 2016, 18:57

Аз съм на принципа да не се противопоставят нещата, особено при раждане. Но колкото по-голям избор имаме, толкова по-добре.
Приятелката ми е родила в болница "Свети Лазар", както казах под лекарски надзор, съобразено, че нейното и на плода състоянието го позволява. Мъжът и е присъствал, ваната е в стая, не в родилно, но при индикация за проблем, веднага те превеждат. Раждането е без упойка.
Pacienti

Мнениеот irka » 21 Ное 2016, 20:49

Аз съм раждала нормално, в родилна зала, лекарят и акушерката бяха дежурни, т.е. не съм си избирала екип и всичко беше добре. Беше преди доста години, нещата са се променили оттогава, но в такъв момент не мислиш как и какви удобства да има, а всичко да мине нормално и да свърши по-бързо :smile: .
irka

Мнениеот valensiq » 23 Ное 2016, 15:09

Хубаво е да имаш избор, но е и хубаво и самия ти да си запознат и да мислиш трезво. Много родители биха поставили децата си под риск, само и само да бъдат самите те прави и да си докажат, че лекарите грешат.
От друга страна няма нищо по-хубаво от естественото раждане. Не знам дали то е редно да се извършва във вода, но както и да е, добре е да има квалифицирани лекари, най-вече , на които имаш доверие!
Аватар
valensiq

Мнениеот Gold » 28 Ное 2016, 15:26

Според мен е по-добре ако може да се избегне епидурална упойка при раждането. Щом е медикамент, винаги има риск от някакъв страничен ефект, защо да не се избегне. Но има жени с нисък праг на болка и за тях със сигурност, всяко нещо, което може да облекчи процеса и не е медикамент, е повече от добре дошло.
Pacienti, на твоята приятелка имаш ли представа колко време е траяло раждането във вода? Какво казва за болката?
Gold

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми