14 Ное 2016, 16:53
14 Ное 2016, 17:04
14 Ное 2016, 17:43
rabotnata pchela написа:Значи лесно ще си намериш такива, които се ядат- тях ги продават в магазините, не събирай от улицата, защото ще се затриеш.![]()
За приготвянето им, вземаш кестена и го сцепваш на кръст отгоре, може да проверяваш така и дали са развалени. Могат да се варят по този начин, после се обелват, може да ги опечеш. Имаше една страхотна рецепта в сайта за печени кестени с нахут в някаква гозба, сега ще потърся! Даже и на мен ми даде супер идея, и ще се пробвам да си направя, миналата година си купих кестени, но се оказаха развалени, точно при тази проверка видях, че са черни и обелих и т.н. доста изхвърлих.http://hranene.framar.bg/%D1%80%D0%B5%D ... 1%8A%D0%BD
15 Ное 2016, 09:27
15 Ное 2016, 12:42
julianne написа:Аз в този сайт видях още една рецепта, но не мога да я намеря. Варени кестени, увити в бекон и запечени после. Изглежда много вкусно.
15 Ное 2016, 13:30
Snejna написа:julianne написа:Аз в този сайт видях още една рецепта, но не мога да я намеря. Варени кестени, увити в бекон и запечени после. Изглежда много вкусно.
Далеч от здравословното е това.Но може и да стане.
15 Ное 2016, 13:34
15 Ное 2016, 13:59
ramimni написа:rabotnata pchela написа:Значи лесно ще си намериш такива, които се ядат- тях ги продават в магазините, не събирай от улицата, защото ще се затриеш.![]()
За приготвянето им, вземаш кестена и го сцепваш на кръст отгоре, може да проверяваш така и дали са развалени. Могат да се варят по този начин, после се обелват, може да ги опечеш. Имаше една страхотна рецепта в сайта за печени кестени с нахут в някаква гозба, сега ще потърся! Даже и на мен ми даде супер идея, и ще се пробвам да си направя, миналата година си купих кестени, но се оказаха развалени, точно при тази проверка видях, че са черни и обелих и т.н. доста изхвърлих.http://hranene.framar.bg/%D1%80%D0%B5%D ... 1%8A%D0%BD
Колко време се пекат и на каква температура? Аз вчера варих, около половин час им отне и омекнаха. Може и в бульон да се варят, ако се ползват после за някакво ястие. Придобиват хубав вкус.
15 Ное 2016, 14:02
15 Ное 2016, 15:04
depladeniq написа::jumprope: надупквам ги с ножа на 5-6 места и за няколко минути в микровълновата-щом са готови започват да се разпукват леко-остават мекички