Как се приготвят кестени?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Как се приготвят кестени?

Мнениеот Lili_pili » 15 Ное 2016, 16:34

Може ли да стане толкова бързо? Опичат ли се добре в микровълновата, а под капак ли се прави или просто в чиния?
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот zagrijena » 15 Ное 2016, 22:14

Не съм опитвала в микровълнова, мислех, че не става там. Кестените могат и на жар да се приготвят. Има една френска супа, която се прави от тях. Ама да не тръгнете да берете тези, които са по парковете и градините. Това е конски кестен, който не става за ядене.
zagrijena

Мнениеот Malina » 17 Ное 2016, 14:50

zagrijena написа:Не съм опитвала в микровълнова, мислех, че не става там. Кестените могат и на жар да се приготвят. Има една френска супа, която се прави от тях. Ама да не тръгнете да берете тези, които са по парковете и градините. Това е конски кестен, който не става за ядене.

Да се надяваме, че хората имат достатъчно акъл и знаят кои кестени стават за ядене и кои не. :mrgreen:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот MaLkA_sLaDoRaNa » 17 Ное 2016, 15:45

Не съм пробвала, но кестенът може да стане на пюре или сос, нали? Все ме гложди да потърся някаква такава рецепта и да изумя някои гости :mrgreen: . А някой правил ли е пуйка, пълнена с кестени? За Нова година стана и в нашата страна традиция май да се поднася пуйка. Като няма прасета вече :wink: .
MaLkA_sLaDoRaNa

Мнениеот Krum » 08 Яну 2017, 16:26

В микровълновата такива неща стават много лесно и бързо.. ням ням. ;) аз предпочитам кестените печени на улицата. Много добри на вкус и лесното им е, че не ги готвиш. Традиционно отнема около час и половина и не си сттува за малки количества.
Аватар
Krum

Мнениеот Snejna » 08 Яну 2017, 18:10

Приготвяла съм ги на супа, голяма играчка, факти. :mrgreen: Но са и вкусни, на мен ми харесват най-много сварени.
Аватар
Snejna

Мнениеот red_eyes » 09 Яну 2017, 14:40

В нашата кухня май не са много използвани кестените. Не знам дали защото е играчка или не са популярен продукт. Аз не съм дори яла кестени, а и не съм виждала на улицата да продават.
Аватар
red_eyes

Мнениеот penelopa » 11 Яну 2017, 23:41

Преди години имаше много търговци, които продаваха печени кестени, сега няма, залага се на пуканки и царевица :smile: .
penelopa

Предишна

Назад към Здравословно хранене