Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
15 Ное 2016, 16:34
Може ли да стане толкова бързо? Опичат ли се добре в микровълновата, а под капак ли се прави или просто в чиния?
15 Ное 2016, 22:14
Не съм опитвала в микровълнова, мислех, че не става там. Кестените могат и на жар да се приготвят. Има една френска супа, която се прави от тях. Ама да не тръгнете да берете тези, които са по парковете и градините. Това е конски кестен, който не става за ядене.
17 Ное 2016, 14:50
zagrijena написа:Не съм опитвала в микровълнова, мислех, че не става там. Кестените могат и на жар да се приготвят. Има една френска супа, която се прави от тях. Ама да не тръгнете да берете тези, които са по парковете и градините. Това е конски кестен, който не става за ядене.
Да се надяваме, че хората имат достатъчно акъл и знаят кои кестени стават за ядене и кои не.
17 Ное 2016, 15:45
Не съм пробвала, но кестенът може да стане на пюре или сос, нали? Все ме гложди да потърся някаква такава рецепта и да изумя някои гости

. А някой правил ли е пуйка, пълнена с кестени? За Нова година стана и в нашата страна традиция май да се поднася пуйка. Като няма прасета вече

.
08 Яну 2017, 16:26
В микровълновата такива неща стават много лесно и бързо.. ням ням. ;) аз предпочитам кестените печени на улицата. Много добри на вкус и лесното им е, че не ги готвиш. Традиционно отнема около час и половина и не си сттува за малки количества.
08 Яну 2017, 18:10
Приготвяла съм ги на супа, голяма играчка, факти.

Но са и вкусни, на мен ми харесват най-много сварени.
09 Яну 2017, 14:40
В нашата кухня май не са много използвани кестените. Не знам дали защото е играчка или не са популярен продукт. Аз не съм дори яла кестени, а и не съм виждала на улицата да продават.
11 Яну 2017, 23:41
Преди години имаше много търговци, които продаваха печени кестени, сега няма, залага се на пуканки и царевица

.