Млада, но с прошарила коса – за или против боядисването?

Re: Млада, но с прошарила коса – за или против боядисването?

Мнениеот rose_92 » 16 Ное 2016, 14:59

Ами това, че наистина косата малко или много се съсипва от тези бои - почва да цъфти повече, уврежда се, капе..Поне при мен така беше, когато се боядисвах, макар и токова малко пъти пък какво остава за бодисване през месец..Но идва ден, в който нямаме избор и се налага да го правим. Аз наистинане бих могла да ходя с прошарена коса, още повече, че съм с кестенява коса и всеки бял косъм ясно си личи.
rose_92

Мнениеот franky » 16 Ное 2016, 15:13

Като няма накъде вече и започнем да се боядисваме, трябват повече грижи за косата, за да й помагаме да се възстановява от боята. Аз ползвам безамонячна и като че ли не ми се изтощава толкова.
franky

Мнениеот rabotnata pchela » 16 Ное 2016, 16:00

Може да използвате къна, която ще подхранва косата, вместо боя, така няма да има оправдания.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Bambaa » 16 Ное 2016, 21:12

Малко жени имат достатъчно самочувствие и не се подвеждат по суетата и не си боядисват косата. Повечето искаме да сме добре изглеждащи, макар че защо трябва да смятаме, че небоядисаната коса е зле изглеждаща.
Аватар
Bambaa

Мнениеот rose_92 » 17 Ное 2016, 02:13

Къната покрива ли белите коси напълно и през колко време трябва да я използваш? А и проблемът е, че истинската къна доколкото знам е червена, а аз бих искала да съм с цвят, близък до естествения ми - кестеняв, не червен..Обаче при мен проблемът е, че преди, когато се боядисвах, дори и с кестеняво, все ми биеше на червено, което много ме дразнеше.
rose_92

Мнениеот red_eyes » 17 Ное 2016, 11:58

Нещо има в боите, което предизвиква този ефект. Аз се боядисвам с тъмнокестеняв цвят, почти черен, защото и естественият ми е такъв. И забелязвам червени оттенъци на определена светлина.
Аватар
red_eyes

Мнениеот Elica » 17 Ное 2016, 12:13

rose_92 написа:Къната покрива ли белите коси напълно и през колко време трябва да я използваш? А и проблемът е, че истинската къна доколкото знам е червена, а аз бих искала да съм с цвят, близък до естествения ми - кестеняв, не червен..Обаче при мен проблемът е, че преди, когато се боядисвах, дори и с кестеняво, все ми биеше на червено, което много ме дразнеше.

Търси си от тези, които са със "златен отенък", при тях няма такъв ефект, кестенявото се свързва с цвят кестен, който си има червен нюанс.
Аватар
Elica

Мнениеот rose_92 » 17 Ное 2016, 14:13

Ами и такива съм купувала - светло кестеняво със златист оттенък и станах червена. :lol: ама наистина червена и щях да умра..Затова после взех тъмно кестеняво да прикрие червеното, но пък много тъмно също не ми харесва..Почна ли пак да се боядисвам, пак ще имам червени оттенъци. Чела съм, че това се получава при хора с по-високо количество мед в организма.
rose_92

Мнениеот rabotnata pchela » 17 Ное 2016, 15:44

Имаше на ... арома ли беше, някаква мноого куча марка аедно кестеняво, което става направо като тъмно русо, може бинещо такова ти трябва. А за кафевите бои, сякаш просто са си такива с червен отенък. Виж, ако си като мен пък, аз си обожавам червеното и .. все на там клоня. :mrgreen:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот rose_92 » 18 Ное 2016, 02:29

rabotnata pchela написа:Имаше на ... арома ли беше, някаква мноого куча марка аедно кестеняво, което става направо като тъмно русо, може бинещо такова ти трябва. А за кафевите бои, сякаш просто са си такива с червен отенък. Виж, ако си като мен пък, аз си обожавам червеното и .. все на там клоня. :mrgreen:

Аз Арома не я харесвам много много, защото майка ми се боядисва с техни бои и не ми харесва цвета. Тя е с червена коса ама нито е равномерно, нито хубав наситен червен цвят. Маца се през 2-3 седмици..Преди време й предложих да се боядисва с Гарниер и й беше много хубав цвета ама тя си държи на Арома. :lol:
rose_92

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски