Къде сте родили детето си и къде бихте предпочели да го направите?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Къде сте родили детето си и къде бихте предпочели да го направите?

Мнениеот valensiq » 28 Ное 2016, 15:33

Всеки трябва да си знае колко би понесъл, но си мисля, че при една болка и раждане, не би трябвало да не издържиш, защото има и доста адреналин. Все пак им ахора, които не понасят, наистина се твърди, че във водата няма болка, ако я няма, то значи няма нужда и от упойки. А за упойките аз лично съм против, защото наистина е опасно.
Аватар
valensiq

Мнениеот Bambaa » 29 Ное 2016, 11:02

Защо да са опасни упойките? Който не може да издържи, е по-добре да не се мъчи, а да му се помогне с болкоуспокояващо. На приятелка, когато я приели да ражда, й били нещо, но и тя не знае какво. А не е искала никаква упойка, нито са я питали.
Аватар
Bambaa

Мнениеот nefertiti » 29 Ное 2016, 14:46

Как така са и били нещо, без тя да се е съгласила? Както за много процедури и за упойките се подписват декларации за съгласие, с описаните хипотетични рискове. Не може да и поставят без да знае.

Иначе, ако са чак опасни, не биха ги прилагали. Но си има особености. Примерно, ако майката не усеща добре кога и как трябва да напъва, може раждането ще се удължи. Също така докторите трябва да са опитни, да знаят в кой момент да я нанесат, има неща, с които да се съобразяват.
nefertiti

Мнениеот fawla » 29 Ное 2016, 16:20

Мисля, че практиката с "дават ми нещо без да знам какво е" е много честа и не се е случила само на приятелката ти.
Аватар
fawla

Мнениеот Gold » 30 Ное 2016, 18:46

Ако няма някакви специални показания, непредвиден момент или друга причина, която да изисква специални мерки, колкото по-естествен начин на раждане се избере, толкова по-здравословно. Природата ни е устроила тялото ни да е способно да се справи и освен това имаме възможност да сме под медицински контрол с готовност за реакция във всеки момент.
Gold

Мнениеот exotic » 01 Дек 2016, 09:13

Bambaa написа:Защо да са опасни упойките? Който не може да издържи, е по-добре да не се мъчи, а да му се помогне с болкоуспокояващо. На приятелка, когато я приели да ражда, й били нещо, но и тя не знае какво. А не е искала никаква упойка, нито са я питали.

Щом не са й казали какво й бият, може да не е било упойка, а нещо, което да подпомогне раждането. Иначе е странно да не кажат, но такава е практиката на нашите лекари.
exotic

Мнениеот Pipilota » 01 Дек 2016, 10:46

Ми тя упойка няма как да се бие мускулно или венозно при раждане, тя се прави в гърба в определени сантиметри разкритие, не е да ти я сложат венозно. Слагат не помня какво му беше името, което май увеличава разкритието и е ужасно! На мен ми сложиха Нещо такова по едно време, директно в системата и след секунда вече ми стана лошо, зави ми се свят, втресе ме и сто други усещания наведнъж, не знаех, че човек може да се чувства по такъв начин! :shock: След минута ми мина и ... така и не разбрах какво е!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот nefertiti » 01 Дек 2016, 18:37

Pipilota Точно за това най-добро е естественото раждане, но да е и активно за родилката. Имам предвид, че и естественото може да протича различно, в зависимост от подхода на медицинския екип и от нещата, които майката избира да прави. Да има възможност първо да избере как и къде да роди, да е с минимална намеса, дали иска да присъстват близки, дали иска обезболяващи, да може да се движи и заема удобни пози когато настъпят контракциите. На теб и на приятелката на Bambaa явно не са ви дали възможност да бъдете активни и да решавате.
nefertiti

Мнениеот Harmony » 02 Дек 2016, 09:40

nefertiti написа:Pipilota Точно за това най-добро е естественото раждане, но да е и активно за родилката. Имам предвид, че и естественото може да протича различно, в зависимост от подхода на медицинския екип и от нещата, които майката избира да прави. Да има възможност първо да избере как и къде да роди, да е с минимална намеса, дали иска да присъстват близки, дали иска обезболяващи, да може да се движи и заема удобни пози когато настъпят контракциите. На теб и на приятелката на Bambaa явно не са ви дали възможност да бъдете активни и да решавате.

Жените и сега ги правят тези неща - избират си къде, кой да е екипа. За присъствието на близките може би не навсякъде питат и имат такава практика да ги допускат. В този момент жената се доверява и на лекарите, не с всичко е наясно, за да избира някои неща.
Аватар
Harmony

Мнениеот Gold » 02 Дек 2016, 15:12

Нали част от работата на лекаря е да разясни подробностите, за да е наясно жената за кои неща има възможност да избере как е най-комфортно за нея. Докторският екип е този, които ще създаде сигурността и намесата в случай на нужда, ама самото раждане е изпитание за майката и е хубаво ако има свобода да избира. Ако иска някой да и държи ръката, ако иска да стои права или легнала или да се разхожда между контракциите.
Gold

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми