Любими гозби с яйца - какво е мястото на яйцата в менюто ни

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Имат ли място яйцата в ежедневното ни меню или диета?

Мнениеот Bambaa » 09 Ное 2016, 10:28

Pipilota написа:оставете ги тея заразени яйца. ;) Кажете, вие като сте на диета до колко яйца си позволявате на ден? Аз горе долу хапвам по 2 яйца и не знам дали е добре като количество. Когато реша да се храня по по правилата, хапвам честно за вечеря омлет от 2 яйца, с чушка, лук и парченца домат. В комбинация със зелена салата и филийка хляб. Дали е множко? :roll:

на мен ми изглежда напълно достатъчно и в реда на нещата, според мен не правиш престъпление с тази вечеря :smile: . Аз щях и сирене да сложа, но сигурно това няма да е диетично.
Аватар
Bambaa

Мнениеот Локумът » 09 Ное 2016, 11:54

На мен границата ми е от 2 яйца на ден, и гледам да не я прекрачвам, не за друго, ами за да си браня и ежедневното разнообразие
Аватар
Локумът

Мнениеот valia.st » 07 Дек 2016, 09:19

задължително

иначе обожавам яйцата сварени и на очи и ги консумираме по няколко пъти в седмицата
valia.st

Мнениеот Mon_ton » 07 Дек 2016, 09:29

Нали протеините са много полезни при сваляне на килограми, полезно и вкусно!
Аватар
Mon_ton

Мнениеот analizatorka » 13 Дек 2016, 16:11

Почти всеки ден ядем яйца и не сме усетили някакви проблеми, много си ни е добре :smile: .
analizatorka

Мнениеот Malina » 13 Дек 2016, 16:41

Аз също обичам яйца- варени, пекани, пържени, всякакви варианти и често са в менюто ми.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот qwerryyy » 14 Дек 2016, 11:47

Malina написа:Аз също обичам яйца- варени, пекани, пържени, всякакви варианти и често са в менюто ми.

Мислих, че само аз обичам печени яйца, дори някой път си правя само яйца изпекани без нищо друго, върху хартия за печене, стават супер! :)
Аватар
qwerryyy

Мнениеот zheleva212 » 15 Дек 2016, 17:01

qwerryyy написа:
Malina написа:Аз също обичам яйца- варени, пекани, пържени, всякакви варианти и често са в менюто ми.

Мислих, че само аз обичам печени яйца, дори някой път си правя само яйца изпекани без нищо друго, върху хартия за печене, стават супер! :)

Такива стават най-хубави върху печка на дърва :smile: . Вие къде ги правите?
zheleva212

Re: Кои са любимите ви гозби с яйца?

Мнениеот Kaya » 10 Фев 2017, 16:22

Започнах напоследък често да правя яйца във форми за мъфини. Слагам бекон на дъного и на стените, слагам малко зелен лук, чуквам едно яйце и запичам. Става страхотно, 2 такива си вземам с хубава салата става много вкусен обяд. :!: Подходящо е и за децата за училище.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Re: Кои са любимите ви гозби с яйца?

Мнениеот puhcheto » 10 Фев 2017, 16:58

Snejna написа:
Mauritius написа:Яйцата вървят на всичко, аз не мога да се сетя за нещо, с което да не си отиват. Аз правя една капама в омлет, става много хубаво, но доста яйца отиват :smile: .

как се прави това?

И аз имам такава рецепта, веднъж или два пъти я правих. Прави се омлет от яйцата, на човек две, обикновен омлет, но не се прегъва. Който иска, може да си сложи някакви екстри като кашкавал или сирене, зелен лук, подправки. Отделно капамата се приготвя, като се запържват свински мръвки, като омекнат се слага червен лук и чушка, после гъби, накрая доматки. Като подправки се слага сол, черен и червен пипер, чубрица. В паничка се слага омлета, върху него от капамата, затваряме краищата на омлета и върху чиния обръщаме паничката. Получава се куполче, за гарнитура салатка от домати и краставици е идеална :smile: .
Аватар
puhcheto

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене