Да ви кажа честно и идея си нямам какви ли полезни свойства има хинапа, хапвам ог понякога на есен, много го харесвам, интересен вкус има, но си го ям само за удоволствие.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Изобщо не съм се замисляла. Напоследък в този форум се учудвам, че всяко едно растение върши някаква чудата работа, не мога да повярвам чак! Никога не съм знаела, че хинапа има някакви специални действия, сега ще се поразтърся, в двора до блока имаме хинап и така капе ..
Хинапът се суши по малко по-друг начин, не е като ябълките например. Плодчетата трябва да са добре узрели и измити. Варят се на водна баня, за да омекнат около 20 минути. След като изстинат, се изсушават в дехидрататор или във фурната на 60 градуса. По този начин издържат 1 година.