radigl написа:Здравейте д-р Тодева,
Синът ми е на почти 7год.и е със себореен дерматит.Все още му се образуват доста плаки в окосмената част на главата, като сме ползвали различни лосиони и шампоани с временен или почти никакъв ефект - мустела, а-дерма,д-р тайс,svr, здраве, себа мед , медикет и др.производители на козметика за себорея.Последно бяхме на шампоан и лосион на биотрейд - себомакс, от който сме доста доволни, но за съжаление след около 1-2 месеца кожата на главата привиква и отново се образуват големи плаки, които залепват и коса.Сега реших да пробвам лосион и шампоан алгопикс на фирма медика, но след като ги купих забелязах на опаковката, че е за деца над 12год. Смятате ли, че бих могла да го приложа за лечение на себореята на главата на сина ми или ако не към кой продукт ще ме насочите Вие.
Здравейте!
За съжаление ми е трудно да отговоря категорично без да съм запозната с проблема! Това, което мога да Ви кажа е, че в някои случаи е необходимо без прекъсване през определен срок от време да използвате подходящи продукти, за да държите проблема под контрол! Уточнете с Вашия дерматолог!
С уважение,
д-р Тодева