26 Окт 2016, 10:16
Аз като видя или почувствам нещо нередно, много се шашкам и изпадам в паника. И едно зацапване може да ме изкара от равновесие. Лекарят би трябвало да е внимателен.
29 Дек 2016, 13:13
Ако има някакви ранички или нещо подобно е възможно също да се прокърви, а ако лекаря не е направил добър преглед, може дори и да е пропуснал. Няма нищо необичайно, ако се случи, стига да е малко и да мине бързо.
29 Дек 2016, 13:20
Ако лекарят е добър и няма проблеми, не би трябвало да има някакви неразположения след цитонамазката

. На мен поне не ми се е случвало такова нещо.
07 Апр 2017, 12:53
Може да има някаква раничка, или по-тънки стени на матката и от там да се получи ккървенето
30 Апр 2017, 08:38
Кървене никога не съм имала, но леко течение ми се е появявало.
15 Май 2017, 13:19
Здравейте
Миналият месец чрез цито на мазка откриха че съм 4 група..след което ме гледаха на нещо като микроскоп и ми казаха,че външо нямам нищо последва втора цито на мазка и беше 3Б група на др ден др Дянкова ме прие в Аг-то за абразио имаше две проби от цереикалният канал и от кухината ако не се лъжа на две места изпратихме пробите-патолог К.Димитров към онкология стара загора резултат тежка дисплазия 3 степен и университетската болница стара загора тежка дисплазия 2 степен
Казаха конизация
Ходих и при Стефан Бузалов пусна цито на мазака-3Б гледа ме на микроскоп пак нямаше нищо външо и той каза конизация
Доктор Дянкова ме насочи към Христо Тъмнев генеколок онколог в старозагорската онкология.... направи ми конизацията той с ел.примка като е била максимално по на високо защото дисплазията била в цервикалният канал а не външно..
Резултата от конизацията е дисплазия 3 степен в цервикалният канал и във върха на конуса...
Кпнсултацията с Тъмнев беше или за втора конизация но генетично моята шийка била по къса и било опасно за да не засегне маточната кухина...другият вариянт който предложи тъй като не съм раждала а с мъжа ми искаме да имаме наши деца да забременея да износя плода и след това да ми махнат матката....
Незнам какво да правя доктора каза че няма проблем да износя плода..
Моля ви при първа възможност да ми отговорите
Благодаря предварително
15 Май 2017, 15:43
От прочетеното разбирам, че ти дори не си сигурна в каква група попадаш и как да продължиш. Моят съвет е да потърсиш мнението на лекари в София.
15 Май 2017, 18:59
И според мен търси друго мнение, чувала съм, че Бузалов е добър онколог, но явно техниката и методите на изследване не са достатъчни. Отиди в София, там ще имаш повече възможности. А за бебето, след като така или иначе влизаш в рискови групи, наистина е добре да премислите задължително скорошно раждане, поне на 2 хлапета :) успех и потърси още мнения, поне за да конкретизират групи и диагнози.
16 Май 2017, 12:39
Здравейте, К.Димова!
Най-добре е да обсъдите възможните по-нататъшни мерки и подход, които ще бъдат предприети, с акушер-гинеколог, и заедно да вземете най-правилното и подходящо за Вашия случай решение.
С уважение,
Фрамар
16 Май 2017, 15:38
Благодаря ви за мненията!
Утре съм на консултация с доста препоръки за др.Тодоров с дъгогодишна практика още от времето на майка ми.Искрено се надявам да каже хубави нещо относно планираната ми бременност и да се поуспокоя поне за момент!А относно групата знам коя съм-от пап теста съм 3Б а от абразиото и конизацията си оставам CIN3 което се води тежка дисплазия 3та степен...