Сауна - ползи, мнение, препоръки

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Сауна - основни правила за ползване

Мнениеот Leonora » 29 Дек 2016, 16:02

mamina написа: Освен да регулират температурата чрез потта излизат и вредни за тялото вещества. Дехидратирането може да се предотврати, а и за пет - десет минути стоене в сауната едва ли е толкова фатално.

И аз знам, че сауната, за човек без някакво специфично заболяване, примерно сърдечно или ниско кръвното, е много полезна. Ако се ползва разумно няма нищо опасно. Целта на топлото не е само потенето, с което излизат токсини. Активизират се и кръвообръщението, което е от полза за всички органи, за артериите, за мускулите, за ставите, за нервната система. Имунната система също се заздравява от сауна и не е неохбодимо да се стои дълго.
Аватар
Leonora

Re: Сауна - основни правила за ползване

Мнениеот Nightmare » 29 Дек 2016, 17:16

За да няма фалове, охлаждането е важно, когато се ходи на сауна. Преди нея душ, стои се пет минути или десет и излижаш да се охладиш в басейн или по друг начин.
Nightmare

Re: Глезите ли се със SPA в следработно време?

Мнениеот Leonora » 29 Дек 2016, 21:08

Весели празници и от мен. И аз реших като Гореца да се възползвам да си направя от тези подаръчета https://www.facebook.com/photos/ :wink: , да видим ще посрещна ли 2017 по-красива!
Аватар
Leonora

Мнениеот Pipilota » 30 Дек 2016, 11:57

Leonora написа:Весели празници и от мен. И аз реших като Гореца да се възползвам да си направя от тези подаръчета https://www.facebook.com/photos/ :wink: , да видим ще посрещна ли 2017 по-красива!

Може ли да се поръча онлайн или на място може да се купи и каква ае цената? :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Gold » 30 Дек 2016, 17:46

Браво, ама аз на твое място бих си го поръчала на Дядо Коледа този серум. Иначе за какво сме били послушни цяла година. Трябват стимули, за да бъдем такива и през новата :)
Gold

Мнениеот nefertiti » 30 Дек 2016, 19:42

Leonora написа:Весели празници и от мен. И аз реших като Гореца да се възползвам да си направя от тези подаръчета https://www.facebook.com/photos/ :wink: , да видим ще посрещна ли 2017 по-красива!

Честито, ще блестиш на празниците!
nefertiti

Мнениеот Monika_Spasova » 02 Яну 2017, 12:03

Аз съм си обещала, уж и аз да се поглезя малко тая година, че всички покрай мен правят някакви процедури. Какво би било подходящо, имам нормална кожа, нямам бръчки, изобщо трябва ли да я пипам? :)
А за спато, вече там е друго- плановете ми са по-грандиозни, а именно, януарска отпуска и почивка в някой спа хотел, препоръчайте, извън столицата! :)
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот rabotnata pchela » 02 Яну 2017, 15:51

Monika_Spasova написа:Аз съм си обещала, уж и аз да се поглезя малко тая година, че всички покрай мен правят някакви процедури. Какво би било подходящо, имам нормална кожа, нямам бръчки, изобщо трябва ли да я пипам? :)
А за спато, вече там е друго- плановете ми са по-грандиозни, а именно, януарска отпуска и почивка в някой спа хотел, препоръчайте, извън столицата! :)

Ми не съм запозната, но бих ти казала - Велинград, идеално място за почивка, според мен! Точно хотел не мога да ти препоръчам, но това си е мястото мека на спато в България :)
Аватар
rabotnata pchela

Re: Каква е истината - полезна или вредна е сауната?

Мнениеот Nightmare » 07 Фев 2017, 18:21

Tinki написа:Сауната винаги е полезна след упражнения. Дали ще е фитнес тренировка или пък плуване, после помага мускулите да се възстановяват по-бързо и да няма мускулна треска.

Това не го знаех, а аз да се мъча като грешен дявол слез упражненията :smile: ! Има ли ограничения за възрастни хора, над колко години, да кажем, не е препоръчително да се ходи на сауна?
Nightmare

Re: Каква е истината - полезна или вредна е сауната?

Мнениеот Jully » 08 Фев 2017, 11:54

Nightmare написа:
Tinki написа:Сауната винаги е полезна след упражнения. Дали ще е фитнес тренировка или пък плуване, после помага мускулите да се възстановяват по-бързо и да няма мускулна треска.

Това не го знаех, а аз да се мъча като грешен дявол слез упражненията :smile: ! Има ли ограничения за възрастни хора, над колко години, да кажем, не е препоръчително да се ходи на сауна?

Може би хора с кръвно не трябва да се ходи на сауна, както и с хронични заболявания. Иначе по принцип ако човекът цял живот си ходи на сауна, не би трябвало да има проблеми, дори и в напреднала възраст.
Аватар
Jully

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми