Какви хормонални изследвания да си пусна за пълна картина?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Какви хормонални изследвания да си пусна за пълна картина?

Мнениеот Pipilota » 02 Яну 2017, 12:46

Аз съм си пускала без направление преди години, след второто раждане. Отидох в желаната лаборатория и казах, че искам да ми изследват всички хормони. Платих си, веч ене помня колко, хората ми пуснаха поне 10 хормона. Всичко ми беше наред и така не ги носих на друг, освен на ЛЛ. :) Така че всичкое възможно, лабораториите знаят какви изследвания предлагат.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Snejna » 03 Яну 2017, 10:47

Най-напред, според мен трябва даси направиш тези изследвания на щитовидната жлеза: http://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5% ... 0%BD%D0%B8
Te ще ти дадат най-обща пълна картина, а ако има някакви изменения по тях, вече може да почнеш да търсиш и други неща.
Половите хормони не ги знам точно кои са. :roll:
Аватар
Snejna

Мнениеот Gold » 03 Яну 2017, 12:45

Джипито ти не може ли да те насочи към ендокринолог? Ако пускаш сама изследвания, после пак ще трябва доктор да ги разчете.
Gold

Мнениеот rabotnata pchela » 03 Яну 2017, 12:53

При всички положения, като се отиде после на ендокринолог, поне ще има какво да им показва, ако има проблеми, а след като я мотаят да не и пускат изследванията, тя като ги направи ще е с една крачка напред. :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Gold » 03 Яну 2017, 13:10

Това ако знае със сигурност какви хормони трябва да изследва, а не на сляпо. Иначе може да се окаже, че е дала пари на вятъра и да трябва да пуска за други хормони.
Gold

Мнениеот rabotnata pchela » 03 Яну 2017, 13:20

Gold написа:Това ако знае със сигурност какви хормони трябва да изследва, а не на сляпо. Иначе може да се окаже, че е дала пари на вятъра и да трябва да пуска за други хормони.

Не е точно така, макар ч еи до някъуде и ти си права. Хормоните на щитовидната жлеза, точно тея, които е показала отгоре Снежи, точно те се изследват за първа "картина" на здравето на щитовидната жлеза. При всички положение, те трябва да бъдат изследвани, най-много занапред да поискат и антителата да се изследват,което така или ианче не е обвързано с това изследване.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Gold » 04 Яну 2017, 18:03

Да де, ама пак трябва да имаш някаква насока от някого. в лабораториите предлагат разни готови пакети с изследвания, ориентирани към даден проблем. Ама ако е профилактично, пак не знаеш дали към пакет за щитовидна, пакет за полови, пакет за спортуващ и тн. да гледаш. Поне някаква насока трябва да имаш.
Gold

Мнениеот PasDeDeux » 05 Яну 2017, 09:38

Какви са тия пакети за спортуващи? За първи път чувам за такива. Аз без лекар да ми е дал какво да изследвам нищо не пускам.
PasDeDeux

Мнениеот gabinka_80 » 05 Яну 2017, 09:59

Gold написа:Да де, ама пак трябва да имаш някаква насока от някого. в лабораториите предлагат разни готови пакети с изследвания, ориентирани към даден проблем. Ама ако е профилактично, пак не знаеш дали към пакет за щитовидна, пакет за полови, пакет за спортуващ и тн. да гледаш. Поне някаква насока трябва да имаш.

Като си плаща, може да си избере всеки пакет, много странно гледате на нещата. Момичето може спокойно да си изследва всички хормони, полови, на щитовидната, на надбъбречната жлеза, да даде 100тина лева и да си отиде вкъщи спокойно, след като не може да мотивира лекарите да й пуснат такива изследвания. Вече с готовите резултати, може да говори с лекар, спрямо това, което се вижда.
gabinka_80

Мнениеот Fancy » 06 Яну 2017, 17:39

По принцип като си плати човек, всичко може да стане. Така най-сигурно можеш да получиш услугата, която искаш.
Fancy

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми