Къде сте родили детето си и къде бихте предпочели да го направите?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Къде сте родили детето си и къде бихте предпочели да го направите?

Мнениеот Kaya » 07 Яну 2017, 21:46

Аз също се дразня, че между София и по-малките градове, разликите са направо на светлинни години и като величина за време и за разстояние! Изобщо нищо общо и отношение и специалисти. Ако не е в столицата да търсиш нещо качествено, забрави просто.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Malina » 08 Яну 2017, 11:23

като аз знам от къде преминах, ако бях родила вкъщи, детето ми нямаше да е живо днес, не знам каква е тая безотговорност на родителите и какво искат да докажат. И лошо отношение и обиди се търпят, ако знаеш, че някой ще ти спаси детето не дай си Боже, ако се случи нещо. Вкъщи нищо не може да се направи!
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот nefertiti » 09 Яну 2017, 14:55

Не мисля, че е нужно да се търпи лошо отношение и обиди. Тези неща са нередни и не бива да се толерират.
За раждането вкъщи и на мен ми се струва рисковано, дори и всички показатели да сочат безпроблемна бременност. Винаги има едно "но", което трябва да се предвижда, че при нужда веднага някой ще се намеси. Но пък раждане, максимално близо до домашната обстановка като усещане, но все пак под медицинско наблюдение, мисля, че е идеалното и за майката и за детето.
От друга страна, ако пък има някакви индикации, че бебе може да се роди преждевременно, също е фактор за избиране на мястото, където ще се роди.
nefertiti

Мнениеот zheleva212 » 09 Яну 2017, 15:15

Преди доста години аз родих три седмици преди термина. Направо отиваш в болницата, не стоиш да чакаш вкъщи как ще се развият събитията и да се чудиш как ще ти е удобно. Раждането не е когато ти пожелаеш, изключвам с цезарово сечение.
zheleva212

Мнениеот Pacienti » 09 Яну 2017, 19:02

Malina написа:като аз знам от къде преминах, ако бях родила вкъщи, детето ми нямаше да е живо днес, не знам каква е тая безотговорност на родителите и какво искат да докажат. И лошо отношение и обиди се търпят, ако знаеш, че някой ще ти спаси детето не дай си Боже, ако се случи нещо. Вкъщи нищо не може да се направи!

В отчаянието си човек е готов да изтърпи всичко, но според мен това е грешна логика. Аз търся от лекарите, при които ходя, адекватна грижа на професионалисти и то поднесена по човешки. Има такива в България.
Pacienti

Мнениеот Lyomi » 13 Яну 2017, 13:25

Повечето сме научени да търпим, но и аз мисля, че при негативно отношение или пренебрежително от страна на медицински работник не трябва да го позволяваме и да го оставяме така без последствия.
Lyomi

Мнениеот Lollipop » 14 Яну 2017, 09:52

zheleva212 написа:Преди доста години аз родих три седмици преди термина. Направо отиваш в болницата, не стоиш да чакаш вкъщи как ще се развият събитията и да се чудиш как ще ти е удобно. Раждането не е когато ти пожелаеш, изключвам с цезарово сечение.

Как така? Да, реално може да родиш по всяко време и да се предизвика раждане, но както ти казваш, едва ли не някой да дойде да ти кажа - айде идвай да раждаш, не съм съгласна. Следи се състоянието, а в повечето случаи момичетата раждат след като са им изтекли водите и са отишли дори да се изкъпят, преди да тръгнат към болницата, много често изчакват и вкъщи да се увеличат контракциите и тогава отиват в болницата. не знам какво имаш предвид, но ако е това, коет аз разбирам, мисля, ч емного грешиш.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Lollipop » 14 Яну 2017, 09:53

Lyomi написа:Повечето сме научени да търпим, но и аз мисля, че при негативно отношение или пренебрежително от страна на медицински работник не трябва да го позволяваме и да го оставяме така без последствия.

не трябва, но когато ти е опрял ножа до кокала нямаш голям избор, тук сме научени да търпим, защото не знаем кой кой е, от друга страна, като виждаме как се защитават лекарите и при нас няма лекарска грешка или каквато и да е вина за лекарите ни, то ще си стискаш зъбите, защото може накрая да не излезете с бебе на ръце.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Kaya » 14 Яну 2017, 10:32

Pacienti написа:
Malina написа:като аз знам от къде преминах, ако бях родила вкъщи, детето ми нямаше да е живо днес, не знам каква е тая безотговорност на родителите и какво искат да докажат. И лошо отношение и обиди се търпят, ако знаеш, че някой ще ти спаси детето не дай си Боже, ако се случи нещо. Вкъщи нищо не може да се направи!

В отчаянието си човек е готов да изтърпи всичко, но според мен това е грешна логика. Аз търся от лекарите, при които ходя, адекватна грижа на професионалисти и то поднесена по човешки. Има такива в България.

Има, но далеч не са в малките градове. Особено, където има по една болница, виждате какво става, пребити бебета дори има...
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот nefertiti » 16 Яну 2017, 17:43

Аз имах предвид, при проблемна бременност и когато има индикации, че може да се стигне бебето да е не само преждевременно, но и недоносено и да има нужда от специални грижи. В такива случаи е повече от важно, а може и решаващо, коя ще е избраната болница.
nefertiti

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми