Имам една рецепта, която само веднъж съм я правила, защото не беше много успешен опит

. Но ще ви я кажа, може вие да се справите доста по-добре

. Съставките са 1 ч.ч. прясно мляко, 1 яйце, 3/4 ч.ч. топла вода, 1 с.л захар, 4 с.л. брашно, 1 пакетче суха мая, 1 с.л сол и 250 гр масло. Разтваряме маята във водата, дабявяме яйцето, захарта и млякото. отделно разбъркваме брашното със солта и мекото масло. Смесваме двете смеси и бъркаме. Не се меси тестото, оставя се в купата да престои цялата нощ. Сутринта го изваждаме и на добре набрашнена плоскост започваме да го разточваме. Сгъваме на две и пак разточваме, пак на две и разточваме и така докато остане правойгълник с къса страна 20 см. Режем на триъгълници и навиваме он страната, а не от върха. Можете да сложите и плънка от шоколад или друго. Мажат се с жълтък и се пекат на 200 градуса до зачервяване.