taetae30 написа:Добър вечер!Аз съм момиче на 14,почти 15 години и от около година страдам от постоянна тъга и чувство за безполезност,т.н.Погледнах във интернет симптомите за депресия и почти всички неща отговарят на какво аз чувствам.Преди един-два дена си направих и няколко онлайн теста за депресия и абсолютно всеки от тях казва,че може да имам тежка депресия.Мислех да кажа на родителите ми,но ме е страх как ще реагират и какво ще ми кажат.Чувала съм от много места че терапия при психолог/психиатър и антидепресанти ще помогнат,но не знам аз мога ли да пия антидепресанти,защото съм на 14..Не знам какво да правя..
Благодаря предварително за вниманието!
Светлана Михайлова написа:Здравейте,
От 11 години имам диагноза паническо разстройство като през това време съм приемала различни лекарства и съм се чувствала добре. От началото на декември приемам ципралекс и 1/4 ривотрил. Въпреки това напрежението и тревожността не изчезнаха този път. В началото на януари психиатърът ми каза въпреки това да продължа приема още три месеца, тъй като оплакванията ми не са значителни и трябва време да подейства лекарството. Имайки предвид, че друг път веднага съм усещала подобрение след започване на ново лечение, а пък след взимане на ривотрил напълно е изчезвал дискомфортът, започвам да си мисля, че този път няколко допълнителни фактора ми оказват влияние. Имам предвид, че съм в период на пред менопауза, студеното време ми влияе също доста потискащо, пък и имам някои лични тревоги за здравословни проблеми на хора от семейството ми.
Въпросът ми е дали тези фактори утежняват и без това трудния период на свикване с ново лекарство и ако е така, то дали да приемам някакви добавки, съвместими с основното ми лечение. Да изчакам ли още два месеца, за да посетя психиатъра или смятате, че трябва да го направя по-скоро. Или може би ще ми дадете идея как да се справя с напрегнатостта и тревожността по друг начин.
Предварително благодаря!
недка.маринска написа:Здравейте.На38г съм.Мъжът ми е 51 синът ми ще стане на 19.Обичам си семейството и съм обичана от съпруха си,но напослефък имам панически атаки,променя ми се настроението от еуфория до депресия,притеснявам се страх ме е от живота плача без причина.Да емоционална съм.Не знам какво да правя.Как да излеза от тая дупка.Обичам съпруга си и той ме обича и много ме подкрепя ,но много съм разъревожена за вско.Живеем в пловдив от 3 г си купихме жилище.Родителите ми са живи на 80 км от нас.Прекалено съм притеснена и збягвам всякакви хора.Затворила съм ср в себе си.Моля помогнете ми
Назад към Психология, психиатрия и сексология
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта