Болезненият месечен цикъл повод за платен отпуск?

Re: Месечният цикъл повод за платен отпуск?

Мнениеот Pipilota » 14 Яну 2017, 09:05

red_eyes написа:Аз нямам чак такива проблеми с цикъла, не ми е толкова болезнен, издържа се. Но това, което е написала Юнона, ме изумява. Да, за упражненията ясно, че не трябва да са интензивни, но не знаех, че йогата може да бъде в помощ, когато сме в това положение. За пластири също не знаех, че има такива. Логично, който е патил, той е търсил начини за спасение :smile: .

Йогата има пози или упражнения, както и да го кажем, за всичко, дори и за проблеми с вътрешните органи, с щитовидната жлеза, защо да не успокоява и цикъла. За мен тежкия цикъл е нещо несъществуващо, но препоръките на Юнона ми се виждат намясто и разумни.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Harmony » 16 Яну 2017, 15:12

Мен пък преди да ми дойде много ми се прияжда шоколад, а сега разбрах, че трябвало да се избягва :smile: .
Аватар
Harmony

Мнениеот Yunona » 16 Яну 2017, 15:21

Harmony написа:Мен пък преди да ми дойде много ми се прияжда шоколад, а сега разбрах, че трябвало да се избягва :smile: .

И на мен ми се прияжда.. .и си ям :) Установила съм, че по-добре да хапна едно малко парченце, отколкото да се изнервям от абстиненцията :)
Само гледам да е тайно, просто не е възпитателно да правя това, което не препоръчвам на децата :)
Yunona

Мнениеот Rali_hr » 16 Яну 2017, 15:37

Yunona написа:
Harmony написа:Мен пък преди да ми дойде много ми се прияжда шоколад, а сега разбрах, че трябвало да се избягва :smile: .

И на мен ми се прияжда.. .и си ям :) Установила съм, че по-добре да хапна едно малко парченце, отколкото да се изнервям от абстиненцията :)
Само гледам да е тайно, просто не е възпитателно да правя това, което не препоръчвам на децата :)

Хайде, сбарахме те на тясно. :mrgreen:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Yunona » 16 Яну 2017, 17:50

Rali_hr написа: Хайде, сбарахме те на тясно. :mrgreen:

Ааа, защо? Аз съвсем доброволно си признавам :)
Просто аз наистина мога да хапна само едно малко парченце и да си остана с него. Не всеки може така :wink:
Yunona

Мнениеот отчаяна » 16 Яну 2017, 23:41

Да, други след парченцето изяждат целия шоколад и не могат да се спрат :grin: .
отчаяна

Трябва ли да се чувстваме зле по време на месечния цикъл?

Мнениеот S_Milenska » 03 Фев 2017, 15:19

Забелязвам, че повечето жени около мен по време на цикъл за раздразнителни, боли ги корема, чувстват се зле, но не и аз. Изобщо нямам никакви признаци, че нещо не ми е "наред". Заприказвахме се с една колежка, с която се оказа, че ни съвпада и тя се чувстваше зле, а аз добре. Каза ми, че всъщност, би трябвало да не се чувствам добре и може би имам нужда от преглед. Замислих се, защото усещам някакви изменения в цикъла си последно време, но не бих казала, че това е някаква индикация, но се зачудих, дали като отида на лекар трябва да се оплача, от липсата на оплаквания по време на месечния цикъл? :?:
На мен ми звучи абсурдно липсата на проблеми да е проблем, но ако съм единствена, която се чувства супер и по време на месечния си цикъл, може би наистина нещо не е добре и не трябва да е така. Вие как мислите? :?: Нормално ли е да се чувстваме зле по време на месечния си цикъл? :?:
Аватар
S_Milenska

Re: Трябва ли да се чувстваме зле по време на месечния цикъл?

Мнениеот Rali_hr » 03 Фев 2017, 15:47

Защо да трябва да се чувстваш зле, според мен си една от малкото късметлийки, които имат щастието да се чувстват повече от перфектно по време на месечния си цикъл, така че не се подценявай, а се радвай! :) Всичко ти е наред!
Чела съм, че точно състоянието, в което се чувстваш по същия начин, както винаги е най-перфектното за цикъл, т.е. така както трябва, а не симптомите да са нещото, което да е задължително. Напротив, твоето състояние е това, към което всяка жена трябва да се стреми, защото има начини за спряване с проблемите с цикъла. Аз се подувам например и затова преди да ми дойде седмица по-рано почти спирам да ям сол и пия повече вода, така чувството за подуване го няма, а болката неутрализирам с прием на магнезий. ;)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот pravilno » 03 Фев 2017, 16:23

При всеки е различно, защо трябва да се чувстваш като другите? Аз нямам болки, само усещам напрежение в корема и гърдите и също ми се подува стомаха, нищо повече. Не си внушавай разни разнообразни :wink: .
pravilno

Мнениеот Kremiliya » 03 Фев 2017, 16:25

Всяка жена се чувства по различен начин по време на менструация и това е нормално, защо да трябва и ти да се чувстваш зле, напротив, радвай се, че нямаш симптоми, защото е много гадно. При мен е температура, втрисане, отпадналост, гадене и болки в корема първите два дни. Така че само мога да ти завиждам. :mrgreen:
Аватар
Kremiliya

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски