Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

Мнениеот S_Milenska » 21 Дек 2014, 14:38

Може да потърсиш пандишпан по старата рецепта за реване :)
Аватар
S_Milenska
 
Мнения: 1951
Регистриран на: 18 Ное 2014, 13:46

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

Мнениеот Mon_ton » 14 Яну 2015, 16:18

Мисля, че за пандишпана е много важно да бъде много въздушна сместта, да не се смачкват яйцата, а да останат пухкави.
Аватар
Mon_ton
 
Мнения: 2549
Регистриран на: 24 Ное 2014, 15:54

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

Мнениеот balsam » 03 Фев 2017, 17:26

Все нещо не го догаждам и накрая се отказах :sad: . Ям само наготово, ако някой друг ми направи, визирам майка или свекърва :smile: .
balsam
 
Мнения: 474
Регистриран на: 19 Яну 2016, 12:17

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

Мнениеот Monika_Spasova » 04 Фев 2017, 08:39

balsam написа:Все нещо не го догаждам и накрая се отказах :sad: . Ям само наготово, ако някой друг ми направи, визирам майка или свекърва :smile: .

Не мисля, че е трудно, следваш рецептата и печеш внимателно, за да не прегори и имаш накрая вкусен пандишпан.
Аватар
Monika_Spasova
 
Мнения: 1935
Регистриран на: 07 Апр 2015, 11:32

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

Мнениеот kauda » 04 Фев 2017, 09:03

Знам, че в един пандишпанов блат има поне 6 яйца, а ако се използва за торта, не стват ли опасни количествата направо?!
Аватар
kauda
 
Мнения: 1536
Регистриран на: 23 Мар 2015, 10:45

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

Мнениеот lussy » 06 Фев 2017, 14:19

Опасни за какво, за талията или за здравето? Има и други съставки и то се разпределя. На 100 грама ще се падне малко яйце.
lussy
 
Мнения: 387
Регистриран на: 02 Окт 2013, 11:45

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

Мнениеот Yunona » 06 Фев 2017, 14:38

kauda написа:Знам, че в един пандишпанов блат има поне 6 яйца, а ако се използва за торта, не стват ли опасни количествата направо?!


В моите торти често има и по 10 яйца, но пък излизат 16 порции, така че на порция има по-малко от едно яйце.
Освен това отдавна се отхвърли теорията за опасността от яйцата. Напротив, те са един от най-здравословните хранителни продукти.
Истината е, че качествена торта става с достатъчно на брой качествени яйца. Другото са заместители :)
Yunona
 
Мнения: 798
Регистриран на: 06 Сеп 2014, 21:19

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

Мнениеот Rali_hr » 06 Фев 2017, 15:22

Моята рецепта за пандишпан е с 6 яйца, и ми излиза 1 блат около 2 см, на 30 см. тавичка. За по-голяма торта си е много това, но е адски вкуснооо..
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3054
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

Мнениеот penny » 07 Фев 2017, 13:13

Аз ли се бъркам или начинът, по който се прави пандишпанът и обикновения кекс, е един и същ? Нали с яйца, брашно, захар и прясно мляко?
penny
 
Мнения: 469
Регистриран на: 05 Дек 2013, 15:13

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

Мнениеот miron » 07 Фев 2017, 13:22

penny написа:Аз ли се бъркам или начинът, по който се прави пандишпанът и обикновения кекс, е един и същ? Нали с яйца, брашно, захар и прясно мляко?

то така мног неща се правят да ти кажа като неспециалист. :) По принцип съм забелязал, че в голяма част сладкишите се правят по един и същи начин, ... хоп даже сега си написала и рецепта за палачинки... :jumpeveryone:
miron
 
Мнения: 624
Регистриран на: 22 Мар 2015, 11:01

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта