Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

Мнениеот Yunona » 08 Фев 2017, 00:07

mamina написа:
Yunona написа:Никога не съм приготвяла нито реване, нито пандишпан, сега разбрах, че е едно и също :smile: . Но аз лично много харесвам сиропираните сладкиши. Някои са много сухи и кремовете не успяват да ги овлажнят. Лекият сироп може да спаси положението. Да не е толкова сладък, а лек на вкус. При тирамисуто бишкотите се потапят :smile: .

Да, реването е сиропиран пандишпан.
А че бишкотите се потапят при тирамисуто, е съвсем закономерно - бишкотите, особено вид "Савоярди", от който се прави тирамису, са много сухи и твърди. А пандишпанът е мек, фин и въздушен. Различни текстури просто. Никога не бих сиропирала добре приготвен пандишпан - няма нужда. От друга страна, потапянето на твърдите бишкоти в марсала и кафе води до симфония, в сравнение с която напояването на блат с компот или захарен сироп е ами... друго качество музика :)
Yunona

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

Мнениеот red_eyes » 08 Фев 2017, 10:16

Yunona написа:
mamina написа:
Yunona написа:Никога не съм приготвяла нито реване, нито пандишпан, сега разбрах, че е едно и също :smile: . Но аз лично много харесвам сиропираните сладкиши. Някои са много сухи и кремовете не успяват да ги овлажнят. Лекият сироп може да спаси положението. Да не е толкова сладък, а лек на вкус. При тирамисуто бишкотите се потапят :smile: .

Да, реването е сиропиран пандишпан.
А че бишкотите се потапят при тирамисуто, е съвсем закономерно - бишкотите, особено вид "Савоярди", от който се прави тирамису, са много сухи и твърди. А пандишпанът е мек, фин и въздушен. Различни текстури просто. Никога не бих сиропирала добре приготвен пандишпан - няма нужда. От друга страна, потапянето на твърдите бишкоти в марсала и кафе води до симфония, в сравнение с която напояването на блат с компот или захарен сироп е ами... друго качество музика :)

Така е, а и при напояването на блат с сироп или кой каквото има под ръка има опасност да се прекали и после става една... :smile:
Аватар
red_eyes

Мнениеот Elica » 13 Фев 2017, 16:57

На мен пък не ми харесват разни алкохолни десерти и т.н. така че предпочитам пандишпана, било то на торта или друго с прост захарен сироп, или дори компот. :mrgreen:
Аватар
Elica

Мнениеот Monika_Spasova » 14 Фев 2017, 10:41

Elica написа:На мен пък не ми харесват разни алкохолни десерти и т.н. така че предпочитам пандишпана, било то на торта или друго с прост захарен сироп, или дори компот. :mrgreen:

И аз не обичам да ми лъха на алкохол, но различни хора, различни вкусове :)
Аватар
Monika_Spasova

Предишна

Назад към Рецепти и полезни съвети