Местната бакалия срещу големите вериги магазини - откъде пазарувате?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Местната бакалия срещу големите вериги магазини - откъде пазарувате?

Мнениеот black » 10 Фев 2017, 13:19

marsu написа:Ако магазина е добре зареден е удоволствие, дори и да е малко магазинче, но повечето са заредени и с много евтини стоки.

За да пазаруват и бабите и дядовците с малките си пенсии :smile: в магазинчето, да не се разкарват до големите.
black

Мнениеот Lili_pili » 10 Фев 2017, 13:24

black написа:
marsu написа:Ако магазина е добре зареден е удоволствие, дори и да е малко магазинче, но повечето са заредени и с много евтини стоки.

За да пазаруват и бабите и дядовците с малките си пенсии :smile: в магазинчето, да не се разкарват до големите.

Бабите се разхождат до големите магазини, защото са наясно, че там има по-ниски цени, не ги мисли за глупави. Ходят обикалят Билата, кауфланда и си купуват от евтиното там, щото до блока заредят същото,а ма го купят на промоция от такъв магазин или му сложат 50 % отгоре.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Elica » 10 Фев 2017, 17:02

Аз съм по-скоро според настроенията, ако ми се разхожда, минавам през по-големите магазини, за основно пазаруване пак там ходя.
Аватар
Elica

Мнениеот Monika_Spasova » 11 Фев 2017, 10:10

за всяко нещо ходя до големия магазин, доставя ми удоволствие, че мога да избера сама от различни стоки и да избера най-подходящата, че мога да разгледам спокойон, без да се притеснявам от опашката. Долу слизам само за нещо конкретно, като например за хляб.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот viking » 13 Фев 2017, 14:58

Големият магазин именно с това привлича - с голямото разнообразие на стоките, кой каквото душа му иска. Макар че и там не е много евтино, лъжем се, че изгодно пазаруваме. Имат си хватки, които редовно прилагат. Пише на етикета, че е в промоция, но така е дложен, че трябва много да се вгледаш и зачетеш, за да разбереш за кой точно продукт става въпрос.
viking

Мнениеот kauda » 31 Мар 2017, 15:32

viking написа:Големият магазин именно с това привлича - с голямото разнообразие на стоките, кой каквото душа му иска. Макар че и там не е много евтино, лъжем се, че изгодно пазаруваме. Имат си хватки, които редовно прилагат. Пише на етикета, че е в промоция, но така е дложен, че трябва много да се вгледаш и зачетеш, за да разбереш за кой точно продукт става въпрос.

А, не рядко е сложен така, че да не знаеш за кое става въпрос... това не е точно така, но има често промоции с по 3-4 процента, което е смешно. В малките магазини не е по-евтино и има неща, заредени само по преценка на собственика, докато вголемите и от пиле мляко може данамериш.
Аватар
kauda

Мнениеот Локумът » 31 Мар 2017, 18:58

Абе мен си мие кеф? Да вляза за едно, па да накупя 10, да върви икономиката. А и не знам дали наистина данъците се изнасят все пак нали всеки магазин трябва да е свързан с данъчното и осигуровки и заплати се плащат в Бг. Тъй че предпочитам големите, ама и без малките не може хич.
Аватар
Локумът

Мнениеот rabotnata pchela » 13 Апр 2017, 16:00

Локумът написа:Абе мен си мие кеф? Да вляза за едно, па да накупя 10, да върви икономиката. А и не знам дали наистина данъците се изнасят все пак нали всеки магазин трябва да е свързан с данъчното и осигуровки и заплати се плащат в Бг. Тъй че предпочитам големите, ама и без малките не може хич.

А така и аз това обяснявам на моя мъж, а той вика, че прекалявам. :lol:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Neven498 » 02 Май 2017, 15:27

Големите вериги магазини са по-удобни, определено. Не знам за вас, но аз ги предпочитам, и храната не се различава особено...все едни и също ГМО-та
Аватар
Neven498

Мнениеот Snejna » 02 Май 2017, 16:13

Neven498 написа:Големите вериги магазини са по-удобни, определено. Не знам за вас, но аз ги предпочитам, и храната не се различава особено...все едни и също ГМО-та

и аз не намирам разлика в храната, но пък има разнообразие, достатаъчно голямо.
Аватар
Snejna

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси