Страхувате ли се от климатичните промени?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Страхувате ли се от климатичните промени?

Мнениеот Локумът » 26 Апр 2017, 09:36

Gold написа:Абе като се замислите няма нужда от излишно безпокойствие.. безсилни сме.

И е така и не е точно така, все пак никой не ни кара да си изхвърляме боклуците по улиците или да пикаем в морето, отходните тръби да се изливат в морето, да се хвърлят отпадъци там. Все нещо малко може да се промени, все пак сме 7 милиарда на тая земя, всеки да дигне 1 боклук ще се изчистят 7 милиарда боклуци. Сами си унищожаваме планетата.
Аватар
Локумът

Мнениеот Lisica » 27 Юни 2017, 09:17

Не съм съгласна, че сме безсилни, защото от нас зависи нашето собствено бъдеще. Ако ние самите не направим нещо то да бъде по-добро, по-приятно, по-ценно, то няма кой друг да го направи за нас. Да, не можем да поправим вече счупеното, но може да променим до голяма степен бъдещето си, като започнем да бъдем по-отговорни към собствената си планета. С малки крачки можем да променим много. Най-малкото може да престанем да сечем гори и дървета, за да строим квартали, може да създаваме повече паркови и зелени пространства, това иска природата.
Аватар
Lisica

Мнениеот nefertiti » 29 Юни 2017, 21:02

Не знам ама много е кофти на единия ден да е 10 градуса, на другия 35.
nefertiti

Мнениеот Локумът » 30 Юни 2017, 08:40

nefertiti написа:Не знам ама много е кофти на единия ден да е 10 градуса, на другия 35.

Такива промени имаше тая пролет супер много, направо беше ужас.. сумалък народ се изпоразболя. Единия ден по потник, на следващия с якето..
Аватар
Локумът

Мнениеот Malina » 22 Авг 2017, 14:43

тази година лятото не беше много горещо, имаше 2- седмици горещи, а през останалото време доста подухваше вятър. Промяната на времето вече е реалност.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Glow » 31 Яну 2019, 15:12

И да не се страхуваме, климатичните промени са факт и нещата няма да стават по-добре, ако всеки от нас не направи компромис в ежедневието си. Не случайно, днес температурите в България са почти пролетни и вече сняг почти не вали зимата, на много от местата в страната ни.
Аз се страхувам, защото не виждам държавите да са взели сериозни и наистина работещи мерки. Да, срещи на върха, конгреси, конференции - много, но какви са резултатите?...
Glow

Предишна

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси