Акне - проблемна кожа - въпроси, отговори, лечение

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 17 Май 2017, 17:13

dizzi_33 написа:Здравейте, д-р Тодева!
Имах акне, което не се повлияваше от никакви медикаменти. От месец и половина вече пия хапчетата НИЙМ КОМПЛЕКС и има резултат. Кожата ми почти се изчисти от пъпки, но все още продължава да се омазнява. Въпросът ми е до кога мога да ги приемам и дали ще се повлияят и черните точки от хапчетата.

Благодаря!

Здравейте!

Извинявам се за късния отговор! Надявам се, че проблемът е решен! Ако имате още притеснения ми пишете и изпратете снимки!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Nadetoo » 17 Юни 2017, 11:50

Здравейте !

Искам да помитам уместна ли е употребата на Авен Клеананс почистващ гел с Авен Клин Ак-успокояващ хидратант за акне(сутрин) и Авен триакнеал (вечер) за мазна и акнетична кожа.
Nadetoo

Мнениеот anetageorgieva » 20 Юни 2017, 11:54

От 12 годишна дъщеря ми има проблем с акнето. Все ѝ казвах да не чопли пъпките, но тя не ме слушаше в резултат на това цялото ѝ лице беше в белези. Използвала е какви ли не скъпи кремове, но без резултат. Бяхме се отчаяли, защото лицето ѝ беше цялото в белези и децата в училище често ѝ се подиграваха. Накрая една приятелка ми каза за естетични процедури и останахме много доволни. Лицето ѝ изглежда много по-добре. Често ни казваха, че акнето е вследствие на голямо количество шоколад, което ядеше. След това спряхме сладкото, но те продължаваха да се появяват. Имате ли идея каква може да е била причината за появата на толкова много пъпки?
anetageorgieva

Мнениеот Dr Violina Todeva » 21 Юни 2017, 15:10

Nadetoo написа:Здравейте !

Искам да помитам уместна ли е употребата на Авен Клеананс почистващ гел с Авен Клин Ак-успокояващ хидратант за акне(сутрин) и Авен триакнеал (вечер) за мазна и акнетична кожа.

Здравейте!

Да, би могло да се комбинират по този начин!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 21 Юни 2017, 15:37

anetageorgieva написа:От 12 годишна дъщеря ми има проблем с акнето. Все ѝ казвах да не чопли пъпките, но тя не ме слушаше в резултат на това цялото ѝ лице беше в белези. Използвала е какви ли не скъпи кремове, но без резултат. Бяхме се отчаяли, защото лицето ѝ беше цялото в белези и децата в училище често ѝ се подиграваха. Накрая една приятелка ми каза за естетични процедури и останахме много доволни. Лицето ѝ изглежда много по-добре. Често ни казваха, че акнето е вследствие на голямо количество шоколад, което ядеше. След това спряхме сладкото, но те продължаваха да се появяват. Имате ли идея каква може да е била причината за появата на толкова много пъпки?

Здравейте!

Причините за поява на акне са комплексни, но най-вече в основата е генетичната предразположеност! Хубаво е, че сте решили проблема си!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Selena97 » 30 Юни 2017, 12:31

Здравейте, д-р Тодена!
Имам проблемна кожа склонна към образуване на пъпки и черни точки.
След появата на пъпките остават временно тъмни петна по лицето ми, как мога да ги махна?
Selena97

Мнениеот Dr Violina Todeva » 05 Юли 2017, 14:44

Selena97 написа:Здравейте, д-р Тодена!
Имам проблемна кожа склонна към образуване на пъпки и черни точки.
След появата на пъпките остават временно тъмни петна по лицето ми, как мога да ги махна?

Здравейте!

Можете ли да приложите снимки?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот h0pe » 26 Сеп 2017, 17:05

Здравейте Д-р Виолина Тодева, имам едно запитване.
На 22 години съм и все още в дните около цикъла ми излизат пъпки. Не бих казала, че са прекалено проблеми и много на брой, но в повечето случей ги разчоплям и се появяват петънца, с времето изчезват, ноо не бих казала основно, остават леко. Въпроса ми е бихте ли ми препоръчали някакъв крем или няакво лекарство, което може да спомогне премахването на петънцата.
h0pe

Мнениеот Dr Violina Todeva » 03 Окт 2017, 14:27

h0pe написа:Здравейте Д-р Виолина Тодева, имам едно запитване.
На 22 години съм и все още в дните около цикъла ми излизат пъпки. Не бих казала, че са прекалено проблеми и много на брой, но в повечето случей ги разчоплям и се появяват петънца, с времето изчезват, ноо не бих казала основно, остават леко. Въпроса ми е бихте ли ми препоръчали някакъв крем или няакво лекарство, което може да спомогне премахването на петънцата.

Здравейте!

Можете ли да приложите снимки и да споделите какво използвате като козметика към момента!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Krasi123 » 04 Окт 2017, 12:38

Здравейте, д-р Тодева момиче съм на 20 години и се обръщам към вас за съвет, защото вече не знам какво да правя. Преди около 6 месеца започнаха да ми излизат пъпки по лицето отидох на дерматолог и там ми изписаха няколко продукта от серията на uriage- измиващ гел и крем които нанасях сутрин и вечер. Тази терапия продължи около месец след което отидох отново при същия дерматолог. Там ми казаха че няма голяма разлика след продуктите затова ми изписаха още няколко продукта- почистващ лосион на uriage, хапчетата на acne out и един слънце защитен крем на avene. Ta вече 3 месеца ползвам продуктите и няма никакъв ефект . Какво да правя, какво да използвам? Моля за помощ! :wink:
Krasi123

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести