Здравословното бързо хранене- мит или реалност?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Какво здравословно обичате да ядете?

Мнениеот rabotnata pchela » 28 Дек 2016, 16:47

kauda написа:Моята ежедневна храна е здравословна, не докосвам бял хляб, мерилото са ми 2 вита филии на обед, ако не ям месо или ориз. През другото време не ям хляб, млечни и месо не смесвам, много много рядко го правя, сирене почти не приспъства на масата ми, кисело мляко също не ям, освен в таратор и то изключително рядко.
Нямам любими неща, защото все ям неща, които са ми вкусни и ги обожавам във всяка една форма.
Много обичам салатите, много обичам нахута, различни манджи с него, обичам и червения боб в салати, харесвам и яйца, омлет с чушки и лук също обожавам.

При мен положението е подобно, но много обичам да ям и разни месца и затова и от тях си права, но пък от хляба много трудно мога да се откажа. :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот dessiblond » 29 Дек 2016, 17:52

Ние вкъщи обичаме месото, но гледам два, три пъти най-много да ядем, като говоря за пилешко или свинско в манджа, а не за готово от магазина като салами и подобни. Салата всяка вечер се яде, когато се съберем всички. Стремя се да има и супа, и основно. Често готвя зеленчуци на фурна, боб, леща, оризът не го тачим много.
dessiblond

Мнениеот rabotnata pchela » 19 Яну 2017, 15:05

dessiblond написа:Ние вкъщи обичаме месото, но гледам два, три пъти най-много да ядем, като говоря за пилешко или свинско в манджа, а не за готово от магазина като салами и подобни. Салата всяка вечер се яде, когато се съберем всички. Стремя се да има и супа, и основно. Често готвя зеленчуци на фурна, боб, леща, оризът не го тачим много.

хапватеа вечер у вас салата, супа и основно? Браво на вас и на ентусиазма ти!
у нас здравословно ядем от дъжд на вятър и когато аз се ядосам. Никога не съм харесвала идеята с три степенните менюта и тъпченето, което у вас явно е практика. :) Всеки си слага в чинийката основното и салатата и си яде толкова, колкото си е сложил, не допълвам чинии, не сипвам допълнително, не правя супа и десерт, щото трябва. :D Яде се едно :mrgreen:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот vanessa_ » 19 Яну 2017, 16:19

Аз харесвам здравословните рецепти и имам немалко любими, много обичам сурови тиквички с мед и копър, обичам да ям задушени зеленчуци с риба на пара. Друго любимо са ми здравословните бонбони, които се правят с ядки и фурми и други такива вкусотийки!
vanessa_

Мнениеот fawla » 20 Яну 2017, 15:08

От здравословните неща, харесвам най-много суровите бонбони, с ядки, мед фурми, кокосови стърготини и т.н. :) изключително вкусно!
Аватар
fawla

Мнениеот m.vulev » 23 Яну 2017, 15:10

Лятото много често си пълня сурова чушка със сирене и така я ям. За вечеря мога да ям само това безе нищо друго. И сега зимата продават чушки, но не са ми сладки, не ги ям.
m.vulev

Мнениеот Lili_pili » 24 Яну 2017, 10:43

Не си падам много по здравословната храна, не ми е вкусна, но на сила се карам да ям.. ден я имам 10 - не.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот gabinka_80 » 19 Май 2017, 13:33

Харесват ми различните десерти, но и те не са никак калорични. Всъщност, някои приемат за здравословни и нашите традиционни яхнии и супи, за други, здравословно е нещо засукано с различни масла, ядки, сушени плодове и супер храни.
gabinka_80

Мнениеот Monika_Spasova » 19 Май 2017, 15:51

Не мога да посоча нещо, което обичам, харесвам различните зеленчуци, приготвени по различни начини, веган дипове, като хумуса, харесвам да ям различни ядки, обичам да комбинирам различни неща, нямам нещо любимо. Ако трябва да посоча едно, може би бих казала, че най-обичам да ям авокадо с домат.
Аватар
Monika_Spasova

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене