Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Има ли ефикасно лекарство, което да ми помогне срещу белезите от акне по лицето?

30 Ное 2015, 15:37

annamaria написа:Diana, ти все пак търсиш ли нещо за премахване на белезите? защо не опиташ с химическия пилинг?чувала съм,че той може да се справи с остатъците от петна от акнето.

По-скоро при дерматолог с това запитване, коя терапия би била възможно най-добрата за проблема й, така че да не й навлече допълнителни неприятности :smile:

Re: Има ли ефикасно лекарство, което да ми помогне срещу белезите от акне по лицето?

30 Ное 2015, 16:47

Mon_ton написа:Ако белезите са останали от миналото, сегашните превенции ще имат ли смисъл? Но се замислих, кремовете като контратубекс дали имат ефект за белезите?

Май няма как да стане без някаква терапия, според това, което чета тук стигам до този извод. :roll:

30 Ное 2015, 17:36

Malina написа:
Mon_ton написа:Ако белезите са останали от миналото, сегашните превенции ще имат ли смисъл? Но се замислих, кремовете като контратубекс дали имат ефект за белезите?

Май няма как да стане без някаква терапия, според това, което чета тук стигам до този извод. :roll:

Специално за контратубекс не съм чувала нито един положителен отзив, може и по-ефикасни да има, но малко съмнителна ми е тази работа

20 Дек 2015, 20:01

Malina написа:

При стари белези задължително се правят терапии, пилинга много помага, но най - важно е да намериш лекар, който да приеме присърце проблема и заедно да извървите пътя, защото акнето не се лекува лесно, дълъг процес е!

Re: Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог

26 Яну 2016, 15:47

Здравейте д-р Тодева!

На 31 год. съм и се обръщам към Вас за съвет относно кожен проблем, с който не мога да се справя вече 7 месеца.
По кожата на лицето ми започнаха да се появяват подкожни пъпки, които заздравяват до едно положение, но не зарастват. След като вече са наполовина зараснали, процеса се възобновява и вместо да зараства пъпката излиза нова на същото място (процеса сякаш се рестартира).
Проблемният участък е около брадичката и отстрани на носа.
Пробвала съм пречистване с плодове и семена от елда, процедури в солариум, мазане на проблемните места с гентамицин на ампула и витамин Е.
Нищо не помага.
Какво бихте ми препоръчали като медикаменти или изследвания?
Благодаря предварително!

27 Яну 2016, 21:04

Здравейте д-р Тодева,

Въпроса който имам касае всички органи и системи в тялото, но тъй като ме вълнува най вече ефекта върху кожата го задавам на Вас.
Какво мислите за вътрешната употреба на колаген имам предвид довавки. Може ли употребата на концентрирани белтъчини във вид на хранителна добавка да навреди с нещо.

Да приемем че има ефект върху кожа, нокти, коса, стави и т.н............заслужава ли си дали не се трупа някъде другаде нещо вредно.......
Примерно с последната фирма с която разговарях гарантират 100% натуралност без консерванти.

Изобщо възможно ли е да има 100% натуралност в подобно нещо?

Ясно ми е че белтъчините са най важните хранителни вечества, ......но безвредни ли са във вид на хранителна добавка......

27 Яну 2016, 22:09

Здравейте, имам следният проблем с кожата на лицето: излизат ми понякога множество ситни пъпки една до друга незнам дали да ги опредрля като пъпки все едно са възпалени космени фоликули, всички те са многобройни едни до други и съответно на дълбоко,сякаш са вгнездени,незнам дали ще ме разберете.Ходила съм на лекар и ми е изписвал Даверцин и съответно да не чопля, но ситуацията е такава че докато всички тези бели образования не се махнат не минава това може да продължи месеци.От мъченията с този проблем съм установила че махането им става когато се образува коричка и им действа като пилинг захващат се за нея , но понеже са многобройни едни до други не може всички да се премахнат.Моля дайте ми мнение какво е нужно да сторя?Съответно след дългото време което не е минавал проблема остават белези.

11 Фев 2016, 17:29

nadkis84 написа:Здравейте д-р Тодева!

На 31 год. съм и се обръщам към Вас за съвет относно кожен проблем, с който не мога да се справя вече 7 месеца.
По кожата на лицето ми започнаха да се появяват подкожни пъпки, които заздравяват до едно положение, но не зарастват. След като вече са наполовина зараснали, процеса се възобновява и вместо да зараства пъпката излиза нова на същото място (процеса сякаш се рестартира).
Проблемният участък е около брадичката и отстрани на носа.
Пробвала съм пречистване с плодове и семена от елда, процедури в солариум, мазане на проблемните места с гентамицин на ампула и витамин Е.
Нищо не помага.
Какво бихте ми препоръчали като медикаменти или изследвания?
Благодаря предварително!

Здравейте, nadkis84!

Посещавала ли сте дерматолог? Ако не сте моят съвет е да го направите, за да не останат белези.
Възможно е да имате акне в по-късна възраст или периорален дерматит! В двата случая трябва да се изясни защо са се появили като се снеме подробна анамнеза за козметиката, която ползвате! Изследванията зависят от състоянието - може да се направят, но може и да не е необходимо! Важно е да се уточнят и други подробности около здравословното Ви състояние!

С уважение,
д-р Тодева

11 Фев 2016, 17:35

MMaya написа:Здравейте д-р Тодева,

Въпроса който имам касае всички органи и системи в тялото, но тъй като ме вълнува най вече ефекта върху кожата го задавам на Вас.
Какво мислите за вътрешната употреба на колаген имам предвид довавки. Може ли употребата на концентрирани белтъчини във вид на хранителна добавка да навреди с нещо.

Да приемем че има ефект върху кожа, нокти, коса, стави и т.н............заслужава ли си дали не се трупа някъде другаде нещо вредно.......
Примерно с последната фирма с която разговарях гарантират 100% натуралност без консерванти.

Изобщо възможно ли е да има 100% натуралност в подобно нещо?

Ясно ми е че белтъчините са най важните хранителни вечества, ......но безвредни ли са във вид на хранителна добавка......

Здравейте!

За съжаление не мога да Ви помогна за конкретното питане, което имате! Ние лекарите обикновено предписваме лекарства по рецепта, а не хранителни добавки! Трудно бих могла да коментирам състава на добавките на която и да е фирма! Обикновено ние дерматолозите не предписваме колаген за кожни заболявания!

С уважение,
д-р Тодева

11 Фев 2016, 17:39

katerini написа:Здравейте, имам следният проблем с кожата на лицето: излизат ми понякога множество ситни пъпки една до друга незнам дали да ги опредрля като пъпки все едно са възпалени космени фоликули, всички те са многобройни едни до други и съответно на дълбоко,сякаш са вгнездени,незнам дали ще ме разберете.Ходила съм на лекар и ми е изписвал Даверцин и съответно да не чопля, но ситуацията е такава че докато всички тези бели образования не се махнат не минава това може да продължи месеци.От мъченията с този проблем съм установила че махането им става когато се образува коричка и им действа като пилинг захващат се за нея , но понеже са многобройни едни до други не може всички да се премахнат.Моля дайте ми мнение какво е нужно да сторя?Съответно след дългото време което не е минавал проблема остават белези.

Здравейте, katerini!

Възможно е по описанието Ви да имате затворени комедони - множество бели точки! Това е форма на акне и трябва да се лекува, за да не останат белези! За съжаление ми е трудно без да съм Ви прегледала да назнача лечение, защото е възможно и да бъркам! Само описанието не е достатъчно за точна диагноза и лечение! Съветвам Ви да посетите дерматолог, който се занимава и с естетична медицина, за да може да Ви е максимално полезен!

С уважение,
д-р Тодева
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 66