28 Фев 2016, 21:47
01 Мар 2016, 12:14
01 Мар 2016, 13:11
Monika_Asenova написа:Здравейте! Искам да попитам първо какви може да са причините за поява на акне на 24 годишна възраст? Като се има в предвид, че дори в пубертета не съм има чак такива проблеми с кожата. Всички пъпки и черни точки са ми в областта около устата. Кожата ми е зачервена и постоянно ме сърби. Бях на дерматолог и той ми постави диагноза периорален дерматит. Каква е причината за появата на този дерматит така и не разбрах. Изписа ми крем Бепантен, но освен да потиска образуването на бели връхчета на пъпките не ми върши особена работа. Кожата ми си е все същата. От пъпките също ми останаха и много белези, искам да попитам има ли нещо, което може да ми помогне поне да намалеят белезите.
Благодаря, предварително!
01 Мар 2016, 13:12
eli90 написа:Здравейте,
На 26 години съм и от както се помня имам проблемна кожа. Кожата на лицето ми е мазна, но около устата и носа понякога се бели леко. От пубертета до сега имам разширени пори и комедони. Гнойните пъпки също са често явление. Но преди 3 години и половина ми се появиха милиуми (ако не се бъркам) по долната челюст. Дали ще ги изстискам механично или няма да ги пипам, и в двата случая се възпаляват и остават белези. По деколтето и гърба особено също постоянно ми излизат пъпки, които са силно възпалени. Също така имам и силно окосмяване по лицето и тялото.
След обезкосмяване на тялото (без значение дали с епилатор, кола маска или самобръсначка) когато косъмчетата започнат да растат, кожата ми се възпалява и се изрива със сърбящи пъпчици.
Според Вас това хормонален дисбаланс ли е, възпаление на космения фоликул или нещо друго? Според личния лекар е от хормоните, но не е нужно да го лекувам, щяло да мине само.
Поздрави!
Ели
02 Мар 2016, 10:55
02 Мар 2016, 12:14
Dr Violina Todeva написа:eli90 написа:Здравейте,
На 26 години съм и от както се помня имам проблемна кожа. Кожата на лицето ми е мазна, но около устата и носа понякога се бели леко. От пубертета до сега имам разширени пори и комедони. Гнойните пъпки също са често явление. Но преди 3 години и половина ми се появиха милиуми (ако не се бъркам) по долната челюст. Дали ще ги изстискам механично или няма да ги пипам, и в двата случая се възпаляват и остават белези. По деколтето и гърба особено също постоянно ми излизат пъпки, които са силно възпалени. Също така имам и силно окосмяване по лицето и тялото.
След обезкосмяване на тялото (без значение дали с епилатор, кола маска или самобръсначка) когато косъмчетата започнат да растат, кожата ми се възпалява и се изрива със сърбящи пъпчици.
Според Вас това хормонален дисбаланс ли е, възпаление на космения фоликул или нещо друго? Според личния лекар е от хормоните, но не е нужно да го лекувам, щяло да мине само.
Поздрави!
Ели
Здравейте, eli90!
Можете ли да приложите снимки?
С уважение,
д-р Тодева
07 Мар 2016, 10:55
talloderma написа:Здравейте, д-р Тодева!
Кажете моля какво е мнението Ви за приложение на Staphylococcus epidermidis като пробиотик в състава на козметика против акне?
Поздрави. П. Николова
07 Мар 2016, 11:48
eli90 написа:Dr Violina Todeva написа:eli90 написа:Здравейте,
Поздрави!
Ели
Здравейте, eli90!
Можете ли да приложите снимки?
С уважение,
д-р Тодева
Здравейте, д-р Тодева
Пратила съм Ви снимки на Вашата електронна поща violina@todeva.com
11 Апр 2016, 14:57
18 Апр 2016, 12:53
laleto.dimitrova написа:здравейте ,
д-р Тенева
искам да попитам за някакив ефективен крем за премахване на пъпки и на черни точки .