Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Лекуване на акне с урина от куче

21 Юни 2018, 18:37

Е, чак да пия, м ислих, че ще кажеш, че се е мазал и някак си щях да го приема, макар и трудно, но да го пие! Признавам си, че се учудвам, как може изобщо на хората да им скимне подобно нещо, сериозно!
Седи този човек, чуди се и си вика = ще взема д апия урината на кучето ми, за да видя, дали ще ми мине акнето!
Изумявам се! В наши дни е ДОКАЗАНО, че акнето има пряка връзка с начин на хранене и по-скоро бих търсила решение в тази посока, вместо да пия урина.

22 Юни 2018, 09:40

Стиг бе! И това ли е измислил някой идиот! Според мен обаче това не еистина и всъщност си го измисля, а реално се е излекувал по друг начин.

22 Юни 2018, 16:16

За мен това е пълна глупост, не знам наистина как го измислят хората, може ли пък да ти щукне, това са толкова стари идеи, че... има милиони и милиони начини да изчистиш кожата си като помислиш раелно каква е причината и тя често идва от стомаха.

22 Юни 2018, 17:20

Аз съм чувала за уринолечение, дори има книга за това, но честно казано не бих пробвала да се мажа, пък камо ли да пия. Да не говорим на кучета и прочие...

25 Юни 2018, 10:45

Направо ме разбихте с тази информация!
При акнето цял живот си трябват грижи. Съветът ми е да посетите дерматолог, а не да се поддавате на знахарски методи.

25 Юни 2018, 11:11

По селата още митове да искате, но аз не бих пробвала! По-скоро дори не се опасявам, че ще ми стане нещо, но изкючително гнусно звучи.

Re: Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог

02 Юли 2018, 12:59

tani4ka86 написа:Здравейте, на 32г. и от скоро ми се появяват петна от слънце. От време на време ми излизат и подкожни пъпки по брадичката след който остават петна. Използвам слънцезащита Еуцерин гел за мазна кожа SPF 50. Oт скоро използвам Effaclar Duo+ за петната след акне. Замислям се да ползвам като нощен крем Филорга Sleep and Peеl, с цел изравняване на тена. Може ли да се използва лято или не е подходящ. Ако не може ли да и препоръчате нещо за изразвняване на тена което може да се използва през летните месеци. Благодаря ви

Здравейте!

Възможно е след като сте с проблемна кожа този продукт на Филорга да не ви пасне!
Редовно ли използвате фотопротектора?
Ако желаете приложете снимки!

С уважение,
д-р Тодева

02 Юли 2018, 13:02

valio написа:Здравейте д-р Тодева!
Казвам се Валентин и съм студент на 23 години. Проблема ми е, може би е от както съм се родил е , че свръхмного се изпотявам и има лоша телесна миризма, най-вече от стъпалата. Имам непоносимост към мазни храни. Преди около година си изследвах хормоните и всичко беше наред, края на Март, тази година си изследвах и бъбреците и там всичко си е наред.Обикновено, след като се изкъпя ме сърби кожата. Според вас може ли свръхизпотяването да е от щитовидната жлеза, а лошата телесна миризма да е от черния дроб?

Здравейте!

Консултирал ли сте се със специалист? Ако не сте по-добре го направете, защото има средства, с които нещата да се поддържат под контрол! Ако е необходимо ще се пуснат и допълнителни тестове!

С уважение,
д-р Тодева

02 Юли 2018, 14:27

Здравейте!
Не съм ходил още при никакъв специалист за тези проблеми. Личния лекар ми каза, че и той може да ме прати на ехограф за щитовидната жлеза и черния дроб и да ме прати на кръвни изследвания за тези органи. А при какъв специалист трябва да отида според вас? Тези проблеми за дерматолог ли са, защото нали за черния дроб отговаря гастроентрополог, а за щитовидната жлеза ендокринолог. Аз имам и гастрит и колит. В интернет четох, че градинският чай може да помогне за изпотяването и за лошата телесна миризма, но май ако се приема по-дълго от 3 месеца може да стане отровен за организма.

03 Юли 2018, 11:04

valio написа:Здравейте!
Не съм ходил още при никакъв специалист за тези проблеми. Личния лекар ми каза, че и той може да ме прати на ехограф за щитовидната жлеза и черния дроб и да ме прати на кръвни изследвания за тези органи. А при какъв специалист трябва да отида според вас? Тези проблеми за дерматолог ли са, защото нали за черния дроб отговаря гастроентрополог, а за щитовидната жлеза ендокринолог. Аз имам и гастрит и колит. В интернет четох, че градинският чай може да помогне за изпотяването и за лошата телесна миризма, но май ако се приема по-дълго от 3 месеца може да стане отровен за организма.

Здравейте!

Направете необходимите изследвания, след като личния лекар може да даде направления. Ако няма отклонения се консултирайте с дерматолог, за да предпише подходящи козметични средства. Ако се открие проблем тогава направете и съответната консултация.

С уважение,
д-р Тодева
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 66