Акне - проблемна кожа - въпроси, отговори, лечение

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот geri.nikol » 09 Май 2018, 18:22

На 28 години съм, в момента използвам дневен крем за лице съсслънцезащитен фактор и 1 измиващ пяна на Collagena. На гърдите нямам пъпки и на гърба също не съм забелязала да имам и нито съм видяла.
geri.nikol

Re: За и против Акне аут

Мнениеот Frac » 14 Май 2018, 17:28

Ползвах този продукт и не мога да кажа дали съм доволна - по-скоро не. Няколко дни след като започнах да се мажа заминахме на море. Още на първия ден получих алергична реакция - цялата се обринах в участъците, на които бях слагала-малки ситни пъпчици, които адски сърбяха. Чувствах се като крастава. Взех си мазило срещу алергии и овлядях положението. По-изтънена ли ми бе станала кожата, от реакцията със слънцето ли, знам ли, но след това известно време не допарвах до него. После започнах само вечер на някой голяма пъпка, докато свърши. Не мисля да повтарям с този продукт.
Аватар
Frac

Мнениеот Мирела94 » 16 Май 2018, 15:07

Здравейте искам да опиша своя проблем. На 24 години съм и имам проблем с кожата вече около 2 години..Проблема е следния цялото ми чело е в малко ситни пъпчици не са чврни точки нито гнойни рядко имам такива.Ходиила съм при добри кожни,но всички ми изписват някаква супер скъпо козметики който включват примерно измиващ гел за и преди лягане .. една френска козметика беше подследния продукт с който се мажех... без резултат след отговора ви мога да ви снимам серийката му... Зимата бях в гнойни пъпки и около устата и брадичката за мое щастие с бирена мая изчезнаха само от време ди имам там,но за челото няма начин сякъш да се оправи.Пусках си хормони за щетовидната жлеза всичко е в нормите си.... Пронвала дъм с билки също с компреси мина ми но не и на челото.Мисля,че имам алергия от слънцето,нп аз не се излагам пряко на светлина...Преди 3 дена и без слънце бях пак ма решето и цикъла не играе никаква роля.Мога да изпратя снимки моля само да отговорите ;)))
Мирела94

Мнениеот justagirl » 21 Май 2018, 14:52

Здравейте д-р Тодева!Момиче на 24години съм.Преди няколко месеца получих доста тежко акне и до последно се надявах че ще мине от само себе си,но гнойните пъпки се увеличаваха затова реших да посетя дерматолог.Предписаха ми Акнатак за вечер и Имекс за прикриване когато излизам.Вече втори месец ги използвам.Гнойните пъпки изчезнаха,но ми останаха белези.Колко време мога да използвам този Имекс и бихте ли препоръчали каква медицинска козметика да използвам за тези белези.Благодаря ви
justagirl

Мнениеот Dr Violina Todeva » 23 Май 2018, 10:33

geri.nikol написа:На 28 години съм, в момента използвам дневен крем за лице съсслънцезащитен фактор и 1 измиващ пяна на Collagena. На гърдите нямам пъпки и на гърба също не съм забелязала да имам и нито съм видяла.

Здравейте!

Може да използвате вечер триакнеал! Използвайте поне 6 месеца и ми пишете отново!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 23 Май 2018, 10:37

Мирела94 написа:Здравейте искам да опиша своя проблем. На 24 години съм и имам проблем с кожата вече около 2 години..Проблема е следния цялото ми чело е в малко ситни пъпчици не са чврни точки нито гнойни рядко имам такива.Ходиила съм при добри кожни,но всички ми изписват някаква супер скъпо козметики който включват примерно измиващ гел за и преди лягане .. една френска козметика беше подследния продукт с който се мажех... без резултат след отговора ви мога да ви снимам серийката му... Зимата бях в гнойни пъпки и около устата и брадичката за мое щастие с бирена мая изчезнаха само от време ди имам там,но за челото няма начин сякъш да се оправи.Пусках си хормони за щетовидната жлеза всичко е в нормите си.... Пронвала дъм с билки също с компреси мина ми но не и на челото.Мисля,че имам алергия от слънцето,нп аз не се излагам пряко на светлина...Преди 3 дена и без слънце бях пак ма решето и цикъла не играе никаква роля.Мога да изпратя снимки моля само да отговорите ;)))

Здравейте!

Да, приложете снимки, както и имената на козметиките, които сте използвала!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 23 Май 2018, 10:40

justagirl написа:Здравейте д-р Тодева!Момиче на 24години съм.Преди няколко месеца получих доста тежко акне и до последно се надявах че ще мине от само себе си,но гнойните пъпки се увеличаваха затова реших да посетя дерматолог.Предписаха ми Акнатак за вечер и Имекс за прикриване когато излизам.Вече втори месец ги използвам.Гнойните пъпки изчезнаха,но ми останаха белези.Колко време мога да използвам този Имекс и бихте ли препоръчали каква медицинска козметика да използвам за тези белези.Благодаря ви

Здравейте!

Можете ли да приложите снимки?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот tani4ka86 » 07 Юни 2018, 19:39

Здравейте, на 32г. и от скоро ми се появяват петна от слънце. От време на време ми излизат и подкожни пъпки по брадичката след който остават петна. Използвам слънцезащита Еуцерин гел за мазна кожа SPF 50. Oт скоро използвам Effaclar Duo+ за петната след акне. Замислям се да ползвам като нощен крем Филорга Sleep and Peеl, с цел изравняване на тена. Може ли да се използва лято или не е подходящ. Ако не може ли да и препоръчате нещо за изразвняване на тена което може да се използва през летните месеци. Благодаря ви
tani4ka86

Мнениеот valio » 11 Юни 2018, 19:22

Здравейте д-р Тодева!
Казвам се Валентин и съм студент на 23 години. Проблема ми е, може би е от както съм се родил е , че свръхмного се изпотявам и има лоша телесна миризма, най-вече от стъпалата. Имам непоносимост към мазни храни. Преди около година си изследвах хормоните и всичко беше наред, края на Март, тази година си изследвах и бъбреците и там всичко си е наред.Обикновено, след като се изкъпя ме сърби кожата. Според вас може ли свръхизпотяването да е от щитовидната жлеза, а лошата телесна миризма да е от черния дроб?
valio

Лекуване на акне с урина от куче

Мнениеот Frac » 21 Юни 2018, 17:33

Здравейте дами, потресена съм от това , на което попаднах днес като информация: Лекуване на акне с урина от куче. Американка твърди, че се е справила с тежко акне, когато е започнала да пие урината на домашния си любимец.
Не знам това поредния тренд ли е, поредната глупост ли е, начин на изява или истина! Знам, че проблемът с акнето е много сериозен и предизвиква дискомфорт при хората (включително и психически), но ми се струва доста странно и дори неприятно от тази тема.
Вие как се справяте с акнето и бихте ли прибегнали до подобен метод?
Аватар
Frac

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести