В този форум може да задавате вашите въпроси, свързани с белодробни заболявания - астма, пневмонии, хобб и други.
Добави отговор

Астма - възможно ли е да се излекувам напълно

15 Ное 2011, 12:00

Малко след като родих детето си се започнаха редица от алергии.Първо ми отичаха очите и ми течеше носа, след което една нощ се събудих от задушаване. Нагълтах се със сироп за кашлица защото това имах под ръка и на следващия ден право при лекаря. Лекарката Уши-нос и гърло ми пусна изследвания на кръв, носен секрет, и снимка на синусите. Оказа се, че имам астма. Между другото преди да ми се случи това бях пушачка, но след тази случка веднага отказах цигарите.
Със всички изследвания лекуващата ми лекарка ме прати на Алерголог за тестове и три маркера ми излязоха положителни. Изписаха ми лекарства и работата беше дори доста сериозна, тъй като ми изписаха и инхалаторна машинка.Сега след няколко години нямам този проблем. Периодично се консултирам с лекар, но ми казаха че съм в период на ремисия.Но това не е съвсем успокояващо тъй като от силни аромати, от влага в помещението и от бои и лакове отново правя същите спазми. Според вас дали е възможно да се излекувам напълно или ще си остана за винаги с това заболяване? Защото знам, че астмата поразява и други органи като сърце и т.н. Ако някой е с подобен на моя проблем да пише!

Re: Астма

09 Дек 2011, 13:59

tweety написа:Малко след като родих детето си се започнаха редица от алергии.Първо ми отичаха очите и ми течеше носа, след което една нощ се събудих от задушаване. Нагълтах се със сироп за кашлица защото това имах под ръка и на следващия ден право при лекаря. Лекарката Уши-нос и гърло ми пусна изследвания на кръв, носен секрет, и снимка на синусите. Оказа се, че имам астма. Между другото преди да ми се случи това бях пушачка, но след тази случка веднага отказах цигарите.
Със всички изследвания лекуващата ми лекарка ме прати на Алерголог за тестове и три маркера ми излязоха положителни. Изписаха ми лекарства и работата беше дори доста сериозна, тъй като ми изписаха и инхалаторна машинка.Сега след няколко години нямам този проблем. Периодично се консултирам с лекар, но ми казаха че съм в период на ремисия.Но това не е съвсем успокояващо тъй като от силни аромати, от влага в помещението и от бои и лакове отново правя същите спазми. Според вас дали е възможно да се излекувам напълно или ще си остана за винаги с това заболяване? Защото знам, че астмата поразява и други органи като сърце и т.н. Ако някой е с подобен на моя проблем да пише!

Астмата най-често е хронично заболяване на дихателната система. Ако майката или бащата страда от бронхиална астма, не е задължително детето да унаследи болестта. Но повечето деца на родители с астма имат предразположение, може да я отключат при определени обстоятелства.
Понякога минават дълги години до ремисията, друг път астматичните пристъпи могат да се обострят могат за много кратък период. Най-добри при пристъп са медикаменти под формата на аерозоли с помощта на специални дихателни апарати

Дихателен тренажор помага ли при астма?

02 Юни 2012, 12:43

Здравейте! Искам да попитам за този уред, наистина ли повлиява добре на астматиците. Имам приятел астматик, който от доста време използва някакъв инхалатор, но все се оплаква, че не му облекчава дишането достатъчно. Сега видях този уред в нета и нека, ако някой го е използвал да пише дали има ефект и след колко време. И трябва ли да се прилага инхалацията с някакъв медикамент.
Изображение

Re: Дихателен тренажор

04 Юни 2012, 13:12

Заинтригува ме с този уред... Имам приятелка, чието детенце е с астма и ще й изпратя линк към продукта. Нямам представа обаче, как стоят нещата с въпросния дихателен тренажор и децата? Иначе това, което чета в сайта е много обнадеждаващо и дори половината неща да са верни, ще си заслужава парите.

Re: Дихателен тренажор помага ли при астма?

15 Юли 2014, 22:22

Много добър уред, който помага и за домашно ползване.

09 Дек 2014, 10:44

не му е скъпа цената, но не пишеше колко време се използва, има ли някакъв сменяем пълнител или нещо, майка ми е с астма и настина ми стана интересно :)

16 Дек 2014, 15:12

Мисля си, че подобни инхалации много ще помогнат, все пак астмата е свързана с недостиг на въздух най-вече, така че инхалациите ще се отразят много добре, но все пак е друго специалист да каже. :roll:

16 Мар 2015, 15:44

Предполагам, че ще свърши работа. Имам позната, която използва подобен тип инхалации у дома и наистина не е имала сериозни проблеми с астматични пристъпи.

02 Апр 2015, 13:47

Готино изглежда, ако облекчава астмата ще е супер просто, защото е някакво отвратително заболяване това. :!:

10 Май 2015, 17:59

Мисля, че е един от умните начини за справяне със заболяването, докъдето е възможно, де, но скоро гледах табу и има лек, но е в Индия!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2