21 Авг 2014, 13:03
ivan4obg написа:здравейте др-todeva
Искам да ви попитам за следният проблем.
На лицето ми се появи по точно на бузата нещо приличащо на бенка тъмно черно, но не е като обикновените бенки, които ги имаме със кафяв цвят и това ме тревожи.
Може да погледнете от снимките
Благодаря Ви!
21 Авг 2014, 15:02
Dr Violina Todeva написа:ivan4obg написа:здравейте др-todeva
Искам да ви попитам за следният проблем.
На лицето ми се появи по точно на бузата нещо приличащо на бенка тъмно черно, но не е като обикновените бенки, които ги имаме със кафяв цвят и това ме тревожи.
Може да погледнете от снимките
Благодаря Ви!
Здравейте, ivan4obg!
Считам, че е уместно да посетите дерматолог и да се направи дерматоскопия на бенката, която ми показвате, защото няма добре оформени граници и има различни цветове, поне до колкото мога да видя на снимка с просто око.
С уважение,
д-р Тодева
22 Авг 2014, 10:15
22 Авг 2014, 18:42
Dr Violina Todeva написа:veskosf написа:Здравейте,
Нов съм тук, но първо бих искал да Ви поздравя за това, което правите.
Да преминем към въпроса... От няколко месеца ми се появиха някакви образования на ръката (на мен ми изглеждат като брадавици) и започвам да се притеснявам да не се разпространят или да стане нещо по- лошо.
Направих снимка за да стане по- ясно за какво говоря:
За момента не съм забелязал някъде другаде по тялото такива образования.
Може ли да ме посъветвате как да постъпя и дали мога сам да ги лекувам с нещо или трябва да се посети дерматолог.
Благодаря за отделеното внимание!
Здравейте, veskosf!
Това, което се вижда на снимката са вирусни брадавички. Те са безобидни, но проблемът е, че се разпространяват лесно, точно защото са вирусни.
Ако желаете може да опитате с някой от следните продукти:
1. Кератолин корн ремувър
2. Шол лепенки за кожни втвърдявания
Възможно е да не Ви помогне това лечение и тогава ще трябва да посетите лично дерматолог.
Премахнала съм снимката Ви, за да не се разглежда от всички потребители във форума.
С уважение,
д-р Тодева
24 Авг 2014, 11:39
veskosf написа:Dr Violina Todeva написа:veskosf написа:Здравейте,
Нов съм тук, но първо бих искал да Ви поздравя за това, което правите.
Да преминем към въпроса... От няколко месеца ми се появиха някакви образования на ръката (на мен ми изглеждат като брадавици) и започвам да се притеснявам да не се разпространят или да стане нещо по- лошо.
Направих снимка за да стане по- ясно за какво говоря:
За момента не съм забелязал някъде другаде по тялото такива образования.
Може ли да ме посъветвате как да постъпя и дали мога сам да ги лекувам с нещо или трябва да се посети дерматолог.
Благодаря за отделеното внимание!
Здравейте, veskosf!
Това, което се вижда на снимката са вирусни брадавички. Те са безобидни, но проблемът е, че се разпространяват лесно, точно защото са вирусни.
Ако желаете може да опитате с някой от следните продукти:
1. Кератолин корн ремувър
2. Шол лепенки за кожни втвърдявания
Възможно е да не Ви помогне това лечение и тогава ще трябва да посетите лично дерматолог.
Премахнала съм снимката Ви, за да не се разглежда от всички потребители във форума.
С уважение,
д-р Тодева
Блгодаря за отговора!
Поздрви.
12 Ное 2014, 16:19
17 Ное 2014, 15:58
brid написа:Zdraveite ot izvestno vreme mi se poiavixa niakakvi cerveni papki kato bradavici ,vatre sa palni sas krav i ne mogat da se pukat ,kajetemi molia ,sas kakvo da gi lekuvam.blagodaria vi predvaritelno.
17 Ное 2014, 16:02
elegre1 написа:Здравейте, д-р Тодева. Случайно попаднах на статия за рак на кожата и ме притесни силно една моя бенка на гърба. Понеже нямам възможност да посетя веднага дерматолог реших да се консултирам с вас за успокоение или ако е спешно да мога да реагирам своевременно. Изпращам ви прикачена снимка на бенката, размера й е около половин см. На 31 години съм. Надявам се да намерите време да ми отговорите. Искрено благодаря
18 Ное 2014, 14:40
19 Ное 2014, 13:53
Lolino написа:Dr Violina Todeva написа:Здравейте, имам 2-3 въпроса, които ме безпокоят.
1. От много малък имам бенка на главичката на пениса от вътрешната горна страна на кожата, не на самата главичка. Тя е с размер колкото половин грахово зърно и леко изпъкнала, но никога не ми е правила някакъв проблем, освен че трябваше да обяснявам че нищо ми няма на всяка следваща, с която си лягам. Черна е на цвят с гладка повърхност, чудил съм се много дали да не я премахна хирургически, но ме е страх. Мисля, че това е само бенка, нищо особено.
2. Като бях още девствен нямах никакви проблеми с пениса, но след като започнах половия живот, като че ли ми се появиха малки ситни бели точици по линията на главичката на пениса. Много пъти съм се чудел какво е това, но никога не ме е боляло и не съм имал проблеми с тях. Сега обаче имам приятелка, която не иска да правим секс с презерватив, иска само без. Аз не спирам да се чудя ако тези точици така наречени може би ---- кондиломи, те могат да се предадат и по нея, а аз не искам това да се случва, моля Ви, дайте ми някакъв съвет, какъвто и да е!Четох че с ябълков оцет се премахват, днес пробвах за пръв път, не зная какво да правя..... Благодаря Ви, предварително!