Поздрави!
Р. Иванова написа:Здравейте, на 27 години съм. На вътрешната част от бедрото си имам средно голяма брадавица с близък до телесния ми цвят, с 2 -3 черни точици.След преглед при дерматолог, беше определена като себорейна верука, която е абсолютно безобидна. Нямам никакви оплаквания от въпросното образувание, освен че скоро забелязах, че от нея - от едната черна точица излизат няколко тънки безцветни косъмчета, както и едно черно косъмче. Има ли нещо притеснително в тези косъмчета, нормално ли е да ги има? Благодаря предварително за отговора![]()
Поздрави!
Р. Иванова написа:Благодаря Ви за бързия отговор. Отностно дерматоскопията, мисля, че точно по този начин дерматологът потвърди,че е себорейна верука - използва специален уред, в края си наподобяващ лупа, през която го гледа- на практика. Това ли означава дерматоскопия? Прилагам снимка, макар и малко неясна. Възможно ли е да бъде сгрешен вида на това образувание от дерматолог с опит? И само при бенките ли може да се появи косъм, при себорейна верука, изключено ли е да има такива?
Извинявам се, че въпросите ми станаха толкова много !
kent123 написа:Здравейте ,
искам да Ви попитам за следното , баба ми има някакви кожни образувания на краката си но не иска да ходи на дерматолог така като си мисли че не е нещо важно моля Ви ако можете да кажете мнението си дали се налага да се посети дерматолог благодаря Ви предварително.
Irinata написа:Здравейте!
Аз съм с много бенки по цялото тяло и светла кожа,ходя на контролни прегледи на 6 месеца не само заради бенките,а защото съм имала и изгаряне преди 13 год.на морето.Засега всичко е нормално,но това,което ме притеснява от вчера е болка при допир на една бенка,която се намира под ухото в края на лицето,тя е от тези които са изпъкнали и расте косъм от нея,който периодично махам внимателно с ножичка,преди време един път същата тази бенка я бях закачила,беше хванала коричка но постепенно падна и всичко беше ок,след това специлано исках нея да я погледнат когато ходих на поредният преглед и Докторката каза,че няма никакъв повод за притеснение,но сега тази болка при допир ме притесни.Според Вас дали може да е нещо лошо и трябва ли спешно да отида на преглед?
Благодаря предварително!
Назад към Kожни и венерически болести
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта