Болести при децата - онлайн консултация с педиатър

Тук може да задавате вашите въпроси, свързани със здравето на детето ви, към педиатър, хомеопат, паразитолог, както и да се консултирате с детски психолог и психотерапевт. Ще получите съвет и професионален отговор от специалисти от различните области.
Д-р Марио Янакиев, Д-р Валери Велев, Красимира Харлова - психолог

Re: Болести при децата - онлайн консултация с педиатър

Мнениеот iva.tercheva » 04 Май 2018, 13:46

Здравейте,правихме на дъщеря ми която е на 1г.7м.ПКК ,оказа се че има завишени нива на тромбокрит 5.30 (1.0-4.5),тромбоцити 519×10^9/L (140-509),MCHC 357 (260-340),лимфоцити 9.41×10^9/L (1.300-7.400какво, означава и опасно ли е ?
iva.tercheva
 
Мнения: 2
Регистриран на: 04 Май 2018, 13:29

Re: Болести при децата - онлайн консултация с педиатър

Мнениеот Dr Mario Yanakiev » 05 Май 2018, 06:53

Здравейте Ива,
Резултатите не са притеснителни. Тромбоцитите могат да са повишени от начина на взимане на кръвта - ако е от пръстчето.
В тази възраст в диферинциалното броене на левкоцитите лимфоцитите са повече на брой.
Повече за изследванията на детето прочетете в Книгата " Кодът на детския имунитет"
С уважение д-р МАРИО Янакиев
Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Вижте още за здравето на детето -http://www.d-rmario.com/?post_type=product
Dr Mario Yanakiev
 
Мнения: 118
Регистриран на: 26 Апр 2016, 10:49

Re: Болести при децата - онлайн консултация с педиатър

Мнениеот iva.tercheva » 06 Май 2018, 00:48

Благодаря за отговора!
iva.tercheva
 
Мнения: 2
Регистриран на: 04 Май 2018, 13:29

Re: Болести при децата - онлайн консултация с педиатър

Мнениеот mariana.koleva » 09 Юни 2018, 10:51

Здравейте! Имам бебе на 16дена и му се появиха малки пъпче и с бели връхчета по блузките.С какво мога да го мажа? Благодаря!
mariana.koleva
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Юни 2018, 10:46

Re: Болести при децата - онлайн консултация с педиатър

Мнениеот Dr Mario Yanakiev » 09 Юни 2018, 12:45

Здравейте Мариана,
тези обриви са нормална физиологична проява на новороденото и се наричат Милия. С нищо няма да ги третирате.
Препоръчвам Ви да си поръчате книгата "От Нула"
С уважение д-р МАРИО Янакиев
Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Вижте още за здравето на детето -http://www.d-rmario.com/?post_type=product
Dr Mario Yanakiev
 
Мнения: 118
Регистриран на: 26 Апр 2016, 10:49

Re: Болести при децата - онлайн консултация с педиатър

Мнениеот megito.anastasova » 01 Юли 2018, 05:29

Здравейте д-р Марио.Днес по-рано,малкия (1год и 9 месеца.) Почна да вдига температура.Първо имаше 37.2 нищо не дадах след 1 и нещо и вече имаше 38.5 дадах нурофен , който подейства за около 2 часа като я смъкна на 37.5 после пак вдигна до 39 дадах пак нурофен но нямаше понижаване ще. Отидохме в спешното от там казаха вирус силно зачервено гърло .пуснаха изследвания които са нормални освен Neutro% в 72 стойност Изписаха ни Цефзил и витамин С.Давам го но мога ли да продължа да давам нурофен понеже температурата я има какво е вашето мнение за ситуацията.Хич не им вярвам на тези лекари от спешното. Благодаря
megito.anastasova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Юли 2018, 05:10

Re: Болести при децата - онлайн консултация с педиатър

Мнениеот Dr Mario Yanakiev » 04 Юли 2018, 06:14

Здравейте megito.anastasova ,
Да, може да давате заедно с антибиотик и Нурофен за нормализиране на температурата, когато тя е над 37,8.
По-важното е след оздравяване да повишите имунитета на Вашето дете.
Препоръчвам ви сироп д-р Марио Имунокидс 2 пъти по 2,5 мл. и пробиотик Биогая - по 5 капки на ден.
С уважение д-р МАРИО Янакиев
Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Вижте още за здравето на детето -http://www.d-rmario.com/?post_type=product
Dr Mario Yanakiev
 
Мнения: 118
Регистриран на: 26 Апр 2016, 10:49

Re: Болести при децата - онлайн консултация с педиатър

Мнениеот Dalia » 31 Юли 2018, 15:04

Здравейте д-р Марио,
Пиша ви по повод сина на моя приятелка, който е на 3г и половина. Детето живее в гр. Варна и посещава ясла. Преди 6 месеца започва да боледува много често, като дори и излекуван поддържа 37, 2-3 " температура. Когато и да им се обадя през това време 1 седмица са здрави на следващата пак са болни, като най-високата температура, която вдига през периода когато е болен е 39,5. В началото на годината детето боледува от Варицела, като след нея отново е боледувал още няколко пъти. И така до миналия месец, когато го водят на спешен кабинет и там му поставят диагноза Вирусна мононуклеоза. Приемат ги в болница и след 10 дни ги изписват.В момента детето е добре, но моята приятелка доста се тревожи, това заболяване дава ли отражение върху черния дроб на детето, тъй като единият от лекарите в болницата е казал - специална диета да пазят, а другият, че всичко било наред и нямало нужда от каквато и да било диета. Какви изследвания е добре да направят за собствено успокоение?
За подсилване на имунитета са ми предписали само Изопринозин.
Вие какво ще препоръчате?
Благодаря Ви, предварително!
Dalia
 
Мнения: 223
Регистриран на: 12 Фев 2013, 17:10

Re: Болести при децата - онлайн консултация с педиатър

Мнениеот desi78 » 31 Юли 2018, 15:38

Здравейте , д-р Янакиев!
При профилактични изследвания на дъщеря ми, която е на 10 години излезе хемоглобин 117, което е по-ниско от обичайното за нея 130 -140./поне винаги се е въртял в тези граници още от бебе/,кръвта беше взета от вената. Личната лекарка не ми обърна особено внимание, но аз на своя глава 10 дни по-късно реших да повторя изследването, като добавих и желязо /кръвта този път беше взета от пръста. Това са резултатите:

ПКК 22 показателя
Левкоцити 6.5 G/L 3,5 - 10,5
Неутрофилни левкоцити-% 38.38 % 30 - 65
Неутрофилни левкоцити-бр. 2.50 G/L 2,0-7,8
Еозинофилни левкоцити-% 3.03 % 0,00-6.00%
Еoзинофилни левкоцити-бр. 0.20 G/L 0.00-0,700
Лимфоцити-% 47.46 % 23 - 65
Лимфоцити -бр. 3.09 G/L 0,6-4,1
Моноцити-% 9.40 % 3-13 %
Mоноцити-бр. 0.61 G/L 0,2-1,5
Базофилни левкоцити-% 1.74 % 0,00-2,00
Базофилни левкоцити-бр 0.11 G/L 0.00-0.2
Еритроцити 4.87 T/L 3,70 - 5,5
Хемоглобин 134 g/L 108 - 168
Хематокрит 0.41 L/L 0,32 - 0,44
Ср. обем на еритроцитите 83.9 fl 73 - 101
Ср. Hgb. конц. в ер. 27.5 pg 26.5-32.0
Ср. Hgb. съдърж. в еритр. 327.7 g/L 295-360
Девиация на ер. разпред. 11.54 % 11.5-14.5
Тромбоцити 236 G/L 140 - 600
Ср. обем на тромбоцитите 6.8 fL 6,5 - 11,5
Девиация на тромбоцитно разпределение 20.4 % 15.5-30.5
Тромбокрит 0.1602 L/L 0.0020-0.45

Биохимия
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод

Желязо 24.90 umol/l М 10.0-28.0 Ж .(F.) 6.0-26.0

Искам да Ви попитам - възможно ли е за толкова кратко време хемоглобина да се върне към "обичайните" си стойности, както и дали тази стойност на желязото е нормална за дете, тъй като няма посочени стойности за деца, а на мен ми се вижда висока. Прочетох много страшни неща за високото желязо и се притесних. Благозаря Ви!
desi78
 
Мнения: 2
Регистриран на: 31 Юли 2018, 15:28

Re: Болести при децата - онлайн консултация с педиатър

Мнениеот Dr Mario Yanakiev » 01 Авг 2018, 06:26

Здравейте Далия,
Да, когато едно дете в тази възраст боледува толкова често, то първата работа на родителите е да го спрат от яслата и да намерят начин за неговото отглеждане вкъщи.
Изключително е неприятна тази серия от вирусни и бактериални инфекции. Особено агресивни към имунитета му са варицелата и инфекциозната мононуклеоза.
И така, нека от септември да приема тази схема за 3 месеца : Калкарея фосфорика 30 сн - по 5 гран., Туберкулинум 15 сн - два пъти месечно по 5 гран./на първо и 15-о число/ и сиропа Д-р Марио Имунокидс
Майките са изключително доволни от ефекта на този сироп, още повече той е съставен само от природни продукти.
С уважение д-р МАРИО Янакиев
Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Вижте още за здравето на детето -http://www.d-rmario.com/?post_type=product
Dr Mario Yanakiev
 
Мнения: 118
Регистриран на: 26 Апр 2016, 10:49

ПредишнаСледваща

Назад към Детски болести

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта