Болести на щитовидната жлеза онлайн консултация ендокринолог

Тук можете да зададете въпроси към едоктинолог, да се консултирате със специалист по ендокринология и болести на обмяната на веществата, да споделите мнения за проблеми с жлезите с вътрешна секреция. Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист по ендокринология.
Д-р Стелла Йорданова

Re: Болести на щитовидната жлеза онлайн консултация ендокринолог

Мнениеот Бисето.Виденова--Иванова » 03 Яну 2018, 18:12

Здравейте
на 23 декември гласът ми се промени- стана дрезгав, след което усетих едно образование наподобяващо твърдо топче, точно до гръкляна/ гърлото.
26610097_1837159706326117_1120001366_o.jpg
Това е образувалото се топче
26610097_1837159706326117_1120001366_o.jpg (94.84 KiB) Прегледано 91 пъти

Рових се из интернет и ми попадна че това е може да е сигнал за проблем със щитовидната жлеза, подът лимфен възел или страшна болест като рак.
След като изредих симптомите да споделя и защо пиша тук, а не отивам на лекар.
Личният ми лекар е в друг град и няма как да стигна до нея за консултация за момента и затова пиша тук да ме насочите към специалист или какви изследвания да отида да си направя, за да отида възможно най- бързо.
Очаквам отговора ви с нетърпение!
Лека вечер!
Бисето.Виденова--Иванова
 
Мнения: 1
Регистриран на: 23 Авг 2016, 18:59

Re: Болести на щитовидната жлеза онлайн консултация ендокринолог

Мнениеот Dr Stella Yordanova » 04 Яну 2018, 23:43

Бисето.Виденова--Иванова написа:Здравейте
на 23 декември гласът ми се промени- стана дрезгав, след което усетих едно образование наподобяващо твърдо топче, точно до гръкляна/ гърлото.
Рових се из интернет и ми попадна че това е може да е сигнал за проблем със щитовидната жлеза, подът лимфен възел или страшна болест като рак.
След като изредих симптомите да споделя и защо пиша тук, а не отивам на лекар.
Личният ми лекар е в друг град и няма как да стигна до нея за консултация за момента и затова пиша тук да ме насочите към специалист или какви изследвания да отида да си направя, за да отида възможно най- бързо.
Очаквам отговора ви с нетърпение!
Лека вечер!

Уважаема Бисето.Виденова--Иванова,
съжалявам, но от снимката трудно мога да се ориентирам за разположението на формацията. Мисля че най-добре би било да се започне с ехография на шия. Изследването се провежда от ендокринолози или друг лекар владеещ методиката. След ориентиране, какъв е вероятният произход на формацията, ще се прецени какви изследвания трябва да се пуснат.
Dr Stella Yordanova
 
Мнения: 786
Регистриран на: 26 Окт 2011, 16:42

Re: Болести на щитовидната жлеза онлайн консултация ендокринолог

Мнениеот Дони » 12 Яну 2018, 12:49

Здравейте д-р Йорданова.Искам да попитам мога ли да приемам келп при диагноза субклиничен хипотиреоидизъм.Изследванията ми са следните FT412.18 TSH-6.03 TATи MAT в норма.На ехографския преглед ми казаха че жлезата е с неравномерна повърхност.Беше ми изписан селен.Та въпроса ми е дали мога да приемам келп и колко време.Благодаря предварително за отговора ви.
Дони
 
Мнения: 2
Регистриран на: 06 Ное 2017, 17:25

Re: Болести на щитовидната жлеза онлайн консултация ендокринолог

Мнениеот Kocka123 » 12 Яну 2018, 23:03

Здравейте правих си изследвания TSH ми е 3.50 и aTPO 37.0 U/mL от норма 37.00-60.00.Искам да попитам проблем ли е че TSH ми е 3.50 когато правя опити за забременяване
Kocka123
 
Мнения: 1
Регистриран на: 12 Яну 2018, 22:58

Re: Болести на щитовидната жлеза онлайн консултация ендокринолог

Мнениеот Dr Stella Yordanova » 16 Яну 2018, 00:50

Kocka123 написа:Здравейте правих си изследвания TSH ми е 3.50 и aTPO 37.0 U/mL от норма 37.00-60.00.Искам да попитам проблем ли е че TSH ми е 3.50 когато правя опити за забременяване

Уважаема Kocka123,
няма еднозначен отговор на зададения въпрос. Ако имате подлежащо заболяване, за което приемате заместително лечение, е необходимо да се прецени дозировката на медикамента. Ако това са случайно пуснати изследвания, едва ли има проблем. При доказано в миналото заболяване, но без да приемате лекарства, е препоръчително да се обсъди с ендокринолог.
Dr Stella Yordanova
 
Мнения: 786
Регистриран на: 26 Окт 2011, 16:42

Предишна

Назад към Ендокринология и болести на обмяната

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта