Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания
29 Май 2017, 15:38
И само плодове съм яла и какво ли не и няма отърване от тези гадини! Не знам как отслабват хората, а най-лошото е, че аз се храня сравнително здравословно и такива промени, които да направя нямам. Налио как спират сладкото и газираното и се топят, аз такива неща не ям и пак не става...
14 Сеп 2017, 12:07
Не съм очаквала, че ще ми се случи такова нещо. По принцип се старая да се храня здравословно, от 2 години дори съм вегетарианка, а се оказва, че имам повишен холестерол, даже не можах да повярвам, като видях изследването. Оказа се, че и вегетарианците сме застрашени от това нещо. Сега стоя и се мая как да понижа холестерола. Може би защото следвам по-скоро високомазнинна диета, заради това съм се сдобила с холестерол, идея нямам. Не, че емного завишен, по-скоро в горната граница на изследването, което ми се стои супер странно.

Лекаря каза, че нивата изобщшо не са притеснителни, но аз не мога да се оставя на риска.
какво бихте ме посъветвали?
14 Сеп 2017, 14:02
това пък при вегетарианец и мен ме учуди! Не вярвам само, че да е толкова пряко свързано с храненето, ти се храниш добре, все пак, както и сама казваш.Може би трябв да намалиш мазнините и да увеличиш много зеленчуците.
14 Сеп 2017, 14:59
Зеленчуци и ограничи малко приема на мазнини, само че да ти кажа, и идея си нямам, ако се храниш добре ,о т къде е дошъл проблема с холестерола.
14 Сеп 2017, 16:47
провери си пак изследванията и не се притеснявай толкова, след като си в нормалните граници, включи повече зеленчуци и намали яйцата, може би прекаляваш с тях или прекаляваш с тестените храни, въпреки че гледаш да се храниш здравословно.
15 Сеп 2017, 14:16
Ще ядеш ядки, те намаляват холестерола.
26 Сеп 2017, 12:13
Ям, уж все полезни неща ям, сега ограничих и съм напът да изключ на 100% всички тестени храни от менюто ми, дано това да помогне, преминавам яко на зеленчуци.
27 Сеп 2018, 17:43
Ако е диета с много рестрикции ще стане обратното, но ако започнеш по-здравословен живот, може да имаш положителен ефект върху косат,а но със сигурност ще ти трябва помощ от човек, който ги разбира тея неща, защото си мисля, че по-скоро ефекта ще липсва, защото не си запозната с правилните балансирани количества, което от своя страна няма да доведе до голяма промяна в косопада.
28 Сеп 2018, 08:39
И аз мисля, че често диетите водат до обратното, защото почват да изключват групи храни, а човек, който няма познания да се опита да направи и създаде здравословен режим, може да си навреди, а косата реагира най-бързо.
11 Окт 2018, 12:52
Не , пробвала съм всичко, само терапии са ми помогнали и то не ходене при дерматолог, а в специализирани центрове, където ти правят изследвания на скалпа, прилагат терапии и т.н.