Повечето хора днес са в течение на правилата за здравословно хранене, информират се, четат резултатите от нови и нови изследвания. Безспорно все повече хора умеят да правят информиран избор на щандовете в супермаркета, но все пак ви предлагам да погледнете как да се храните правилно според индивидуалния генотип, които можете да определите
чрез този ТЕСТ:Следните диети са разработени от д-р Пашкулев по книгата на Питър Д'Адамо:
ЛОВЕЦЗакуската на този генотип трябва да включва яйце със зеленчукова салата, подправена със сусам с нахут, чесън или червен пипер по избор.
Обядът на ловеца включва чаша зелен чай, малка салата, включваща зеле, земни ябълки, ряпа или лук, подправена със зехтин. Риба – задушена или варена, най-добре от сьомга или пъстърва, с бамя, джинджифил и други подправки.
Вечерята на този генотип включва : Сварен кафяв ориз (може и елда/гречка), с една пълна супена лъжица сусамов тахан и малко чубрица и босилек.
СЪБИРАЧ Закуска: Зелен чай. Два яйчени белтъка , със зехтин, лимонов сок, сол и червен пипер на вкус; може да се прибави и една чаена лъжичка пектин по избор.
Обяд: Парче диня, пъпеш, кайсии или френско грозде. Основно ястие - бял боб, грах или зелен фасул,приготвени с тиквички, лук, целина, подправки.
Вечеря: овесени ядки или ориз басмати, орехи или зехтин по избор.
2-3 супени лъжици извара.
УЧИТЕЛЗакуска: Плодова салата с ядки или плодово-ядков шейк, с основни съставки някои от следните: ананас, малини, къпини, киви, боровинки (червени и черни), нектарини, лимони, френско грозде, фурми орехи, бадеми, фъстъци, кедрови ядки.
Обяд: Голяма салата от зеле, моркови, зеле, червено цвекло, репички или ряпам и лук със зехтин. Бяла риба или пуешко месо, подправки куркума, къри или червен пипер и сол.
Вечеря: Задушено или варено ястие от тиквички, брюкселско или друг вид зеле, с киноа или елда и подправки: джинджифил, копър, чубрица или мащерка, майоран, джоджен или лютива мента и др.
ИЗСЛЕДОВАТЕЛЗакуска: Препоръчително е изследователя да изпие две чаши топъл чай от джинджифил, глухарче или мащерка поне 15 минути преди закуската. После може да изпие и плодово - ядков шейк, което се основава на няколко от следните съставки по избор: къпини, малини, лимони, помело, червени боровинки, дюли, нар, френско грозде, годжи бери), кайсиеви и кедрови ядки, макадамия, общо разбити в блендер.
Обяд: Салата, включваща поне 5 - 6 от следните съставки: алабаш или къдраво зеле, броколи, маруля или глухарче, артишок или земна ябълка, червено цвекло, моркови, лук или чесън, ряпа, репички; със зехтин и лимон. Сварена или задушена бяла риба и зелен фасул.
Вечеря: Супа от ориз или киноа, с прибавено накрая малко масло, и поднесена с 1-2 супени лъжици кълнове по избор.
ВОИНЗакуската на воините включва плодова салата или шейк, в които са включени поне 3 - 4 вида от следващите плодове и ядки: ябълки, лимони, грейпфрути, грозде, годжи бери, праскови, сливи, кайсии, смокини, къпини, червени боровинки, орехи, бадеми, кайсиеви и кедрови ядки, фъстъци, ленено или маково семе; може да се добави и канела. Малко парче черен шоколад.
Обяд: Чаша зелен или черен чай. Варено или задушено бобово ястие от соя, бял боб или грах. Може да се яде с една филия пълнозърнест хляб.
Вечеря: Варена пшеница (или булгур), или кафяв ориз, с десетина несолени зелени маслини.
НОМАДЗакуска: Кисело мляко с плодове, според наличностите може и с малко мед.
Обяд: Салата от краставици, марули, моркови, цвекло, целина, ряпа, спанак, магданоз и др., със зехтин и лимон. Рибно ястие (за предпочитане със скумрия, кефал или бяла риба); подправки: чубрица, мащерка, дафинов лист, куркума, къри.
Вечеря: Овесена каша или оризови (безглутенови макаронени) изделия, с малко масло и подправки. Може и чаша бира

.
За по-бърз резултат от диетата приемайте по една капсула от
серията Генопротект за съответния генотип.