Диета при висок холестерол

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: ДИЕТИ СПОРЕД ГЕНОТИПА

Мнениеот spring » 20 Май 2013, 12:55

Интересна тема. На мен ми се падна, че съм Номад, а характерните за тях храни са ми любими... Определено не съм почитател на месото, а и обичам биричка... :P
spring

Re: Как бързо и лесно да се избавим от излишните килограми

Мнениеот Evgenia » 06 Юни 2013, 14:37

Тренирайте! (Какъвто и спорт да изберете, все ще има резултат)
Evgenia

Re: ДИЕТИ СПОРЕД ГЕНОТИПА

Мнениеот Sophia.G » 13 Юли 2014, 11:42

Дали това е меродавно и има ли значение нашият генотип за начина ни на хранене?
Sophia.G

Диети и режими на хранене

Мнениеот Вассилена » 25 Юли 2014, 11:20

Здравейте, реших да споделя с вас за своята борба с килограмите.
Никога не съм била много слаба, в пубертета си тежах около 60 кг и в зависимост от сезона качвах или свалях 2-3 кг. Преди 2 години правих безвъглехидратен режим на хранене, т. е. не изключих въглехидратите напълно от менюто, но го сведох до минимум. И така закусвах овесени ядки с обезмаслено кисело мляко, пиех много вода и зелен чай. През останалата чат от деня ядях немазно месо, предимно птиче, обезмаслена извара и много зеленчуци. Хляб, тестени и сладки изделия, както и газирано, също изключих. Не обичам да спортувам, а и не ям много плодове, затова тези неща не присъстваха в ежедневието ми. С този план, който сама си направих, за 3 месеца свалих 10 кг. Миналата година забременях и качих 30 кг, до момента съм свалила 17-18, но сега искам да сваля още. Засега съм ограничила всички тестени изделия, сладки неща и газираното. Картофи и ориз си позволявам веднъж седмично, както и други варива. Наблягам на салати и диня. Една седмица спазвах диетата на баба Ванга. И сега чакам пак да се стопя...
Ако и вие сте се борили с излишните килограми, моля да споделите идеи, диети, планове и изобщо всичко полезно, за което се сещате. :) Ще се радвам да обменим опит. :)
Вассилена

Re: Диети и режими на хранене

Мнениеот LEILA » 25 Юли 2014, 11:36

Мила, ако с това до някъде мога да те успокоя - бременна съм с близнаци, до месец и половина трябва да родя - огромна съм :!: :lol: ама какво да правиш и аз го мисля много как ще свалям тези килограми и гледам да не си набелязвам строги режими.
Не зная дали кърмиш, но не е добре да се ограничаваш ако е така, предполагам си знаеш ;) защо не опиташ с този безвъглехидратния режим на хранене, щом ти е помогнал преди, предполагам това може да се случи и сега.

Да ти каза честно преди време като качвах килограми и аз като теб спирах да ям хляб, но за ориз и картофи не съм се ограничавала, спирах сладкото и газираното и си свалях бързо и без проблем. Както при теб и аз нямах много за сваляне по 2-3 килограма според сезона е варирало теглото ми, но сега ме е страх, не зная от къде да започна и с интерес ще следя да видя кой какво ще препоръча! :)
LEILA

Мнениеот Вассилена » 25 Юли 2014, 11:52

Оххх аз и с едно се търкалях, ама то се роди 3920 гр, а я даваха до 3750 е, надмина себе си... Не кърмя, тя изобщо не ме сука и си изцеждах с помпа, така ядеше, но кърмата ми намаля и спря до 40 ѝ ден. Сега е на 6 месеца и яде и други неща освен адаптираното мляко.
За въглехидратите сега ми е малко по-трудно да ги огранича, затова им намалям постепенно количеството и пия много вода - около 3 л на ден, че някога и не ми стигат. Казват, че до годината на детето се свалят трудно, но аз мисля, че като тръгнат и те и ние след тях ще си станем същински фиданки :) Пожелавам ти леко раждана и ползотворен ден. :)
Вассилена

Мнениеот red_eyes » 25 Юли 2014, 13:12

Привет! Не съм имала като вас проблеми в следродилен период, но ми се е налагало да свалям килограми, за мен са малко за някои са нищо, но признавам ми беше много трудно. Първо започнах с прочистване за един ден и на следващия реших, че ще продължа, но само на плодове и зеленчуци - сурови. Оказа се, че съм от породата, която лесно качва и трудно сваля, за разлика от майка ми, например :) не мога да помогна с друго, упорство си му е майката, спомням си, че в този раздел имаше една Диета с овесени ядки, ако искаш прочети, за да видиш за какво иде реч, другата е Японското чудо, което предполагам ти е доста познато :)
Аватар
red_eyes

Ще има ли ефект ако приложим антиоксидантна диета като метод на лечение?

Мнениеот sofi_black » 20 Авг 2014, 16:56

От известно време имам здравословни проблеми и се чудех какво да предприемам.
Видях в сайта, че има нещо като алтернатива на лекарствата, но си е диета, при това е антиоксидантна, ще ме подмлади едва ли не :D

Много ще се радвам някой ако може да ми сподели как се случват лечение с тази диета!!! Най-интересно ми е дали наистина действа този метод на лечение и дали някой може да го потвърди със сигурност?!
antioksidantite.jpg
antioksidantite.jpg (18.47 KiB) Прегледано 855 пъти

Като идея си ми звучи супер да се огранича от към хапчета и храна и да остана само на плодчета и зеленчуци с този ефект!
Но дали може да се използва и като метод за лечение? :?
sofi_black

Re: Ще има ли ефект ако приложим антиоксидантна диета като метод на лечение?

Мнениеот dejavu » 20 Авг 2014, 16:59

Не възможно, а факт, просто механизмът на действие е такъв, че антиоксидантите блокират дейността на свободните радикали, по този начин не нанасят щети на клетките ;) ;) ;)
dejavu

Мнениеот Kaya » 03 Дек 2014, 11:21

Това японско чудо ми се вижда чист глад :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

ПредишнаСледваща

Назад към Диети