Диета при висок холестерол

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Как бързо и лесно да се избавим от излишните килограми

Мнениеот rabotnata pchela » 29 Май 2017, 15:38

И само плодове съм яла и какво ли не и няма отърване от тези гадини! Не знам как отслабват хората, а най-лошото е, че аз се храня сравнително здравословно и такива промени, които да направя нямам. Налио как спират сладкото и газираното и се топят, аз такива неща не ям и пак не става...
Аватар
rabotnata pchela

Вегетарианка съм, а имам повишен холестерол, как да го понижа?

Мнениеот Lisica » 14 Сеп 2017, 12:07

Не съм очаквала, че ще ми се случи такова нещо. По принцип се старая да се храня здравословно, от 2 години дори съм вегетарианка, а се оказва, че имам повишен холестерол, даже не можах да повярвам, като видях изследването. Оказа се, че и вегетарианците сме застрашени от това нещо. Сега стоя и се мая как да понижа холестерола. Може би защото следвам по-скоро високомазнинна диета, заради това съм се сдобила с холестерол, идея нямам. Не, че емного завишен, по-скоро в горната граница на изследването, което ми се стои супер странно. :roll: Лекаря каза, че нивата изобщшо не са притеснителни, но аз не мога да се оставя на риска. :roll:
какво бихте ме посъветвали?
Аватар
Lisica

Re: Вегетарианка съм, а имам повишен холестерол, как да го понижа?

Мнениеот Lili_pili » 14 Сеп 2017, 14:02

това пък при вегетарианец и мен ме учуди! Не вярвам само, че да е толкова пряко свързано с храненето, ти се храниш добре, все пак, както и сама казваш.Може би трябв да намалиш мазнините и да увеличиш много зеленчуците.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Paladin » 14 Сеп 2017, 14:59

Зеленчуци и ограничи малко приема на мазнини, само че да ти кажа, и идея си нямам, ако се храниш добре ,о т къде е дошъл проблема с холестерола.
Paladin

Мнениеот chiZzY_biZzY » 14 Сеп 2017, 16:47

провери си пак изследванията и не се притеснявай толкова, след като си в нормалните граници, включи повече зеленчуци и намали яйцата, може би прекаляваш с тях или прекаляваш с тестените храни, въпреки че гледаш да се храниш здравословно.
chiZzY_biZzY

Мнениеот silver933 » 15 Сеп 2017, 14:16

Ще ядеш ядки, те намаляват холестерола. :roll:
Аватар
silver933

Мнениеот Lisica » 26 Сеп 2017, 12:13

Ям, уж все полезни неща ям, сега ограничих и съм напът да изключ на 100% всички тестени храни от менюто ми, дано това да помогне, преминавам яко на зеленчуци.
Аватар
Lisica

Re: Може ли да се подобри здравето на косата с диета?

Мнениеот Monika_Spasova » 27 Сеп 2018, 17:43

Ако е диета с много рестрикции ще стане обратното, но ако започнеш по-здравословен живот, може да имаш положителен ефект върху косат,а но със сигурност ще ти трябва помощ от човек, който ги разбира тея неща, защото си мисля, че по-скоро ефекта ще липсва, защото не си запозната с правилните балансирани количества, което от своя страна няма да доведе до голяма промяна в косопада. :roll:
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Rali_hr » 28 Сеп 2018, 08:39

И аз мисля, че често диетите водат до обратното, защото почват да изключват групи храни, а човек, който няма познания да се опита да направи и създаде здравословен режим, може да си навреди, а косата реагира най-бързо.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Snejna » 11 Окт 2018, 12:52

Не , пробвала съм всичко, само терапии са ми помогнали и то не ходене при дерматолог, а в специализирани центрове, където ти правят изследвания на скалпа, прилагат терапии и т.н.
Аватар
Snejna

ПредишнаСледваща

Назад към Диети