13 Ное 2018, 12:04
xrisi43 написа:Здравейте, живеем в Англия, мазала съм я първо с Cetraben, никакъв ефект. След това с Diprobase и White paraffin 50-50 и си останахме с тези кремове. Тя е на адаптирано мляко, сестра ми има проблемна кожа склонна към алергии, а майка има алергия към дървета от маслина. Не мога да прикача снимки прекалено голям размер са.
18 Ное 2018, 13:18
05 Дек 2018, 11:08
pav_lina1989 написа:Здравейте д-р Тодева. Аз съм майка на момиченце на 4г. Повече от месец детето ми е с обриви, които сменят мястото, формата и количеството си по тялото и - няма сърбеж. При консултация с кожен лекар, получихме диагноза - уртикария. Детето изпи няколко противоалергияни препарата (Деслоратадин, Ксезал и Ефестат (в момента)), без резултат. Обривите излизат предимно вечер, но и понякога сутрин, до няколко часа се скриват, без следи. Пробвахме и диета, като изключихме храните, които не се препоръчват при уртикария, отново нищо. Отчаяни сме. Молим и за Вашето мнение.
08 Дек 2018, 19:18
19 Дек 2018, 11:57
plamingo написа:Здравейте. Мъж съм,на 40 г. Получавам подуване(торбички) на долните клепачи.Предполага се алергична реакция от нещо. Имам сърбеж, зачервяване,кажата там поспепенно става груба,нацепена, суха. Преди година, пак по това време(есан-зима) получих същото. Предписаха ми Елоком мехлем по схема.Имаше ефект. Също имам болезнино напукване, направо нацепване отстрани по гънките на устата.
19 Дек 2018, 21:54
20 Дек 2018, 12:00
plamingo написа:Прилагам две снимки. На едната са нормално изглеждащи очи, а на другата след подпухване.Прилагам и снимка от изследванията. В момента няма подувания,също и нацепените устни преминаха, след третиране с Елоком и Линола Фет кремове.
20 Дек 2018, 16:21
27 Дек 2018, 15:05
plamingo написа:Благодаря за отговора! Разбира се посетих алерголог, той ми предписа тези първични изследвания. Предстои ми вторичен преглед с резултатите от теста. Работя в производство на електронни компоненти, пластмасови изделия (шприцване) вече 12 години. Работим с полимерни материали на гранули като еластолан, ултрамид, оцветители за тях които се стопяват след термична обработка на машината.В съседни отдели употребяват смоли и лепила, но нямам директен контакт с последните Като хоби бих посочил танци и фитнес. Непушач съм.Не взимам лекарства, нямам заболявания, освен сезонна алергия за която съм уведомил алерголога.
02 Яну 2019, 17:19