23 Юли 2019, 10:56
Vanilla_s1 написа:Здравейте, д-р Тодева!
Обръщам се към вас относно екзема, която се появи по краката ми малко след като родих.
При първото ми раждане също ми излезе такава, тогава ми предписаха крем, с който изчезна.
В момента ожаче нямам възможност да отида на преглед, личният ми лекар препоръча да се мажа с Елоком крем. Ползвах го няколко дни, при което обривът утихна и почва да завяхва. Сега обаче забелязвам, че започва да се появява отново.
Ще приложа снимки, няма парене или сърбеж, това е само на единия крак, на другия са съвсем малко.
Благодаря предварително!
23 Юли 2019, 11:20
23 Юли 2019, 17:41
24 Юли 2019, 11:35
Vanilla_s1 написа:Не, само Елоком.
24 Юли 2019, 11:37
diditta написа:Re: Екзема и алергия - онлайн консултация с дерматолог
18 Юли 2019, 12:19
diditta написа:
Здравейте,
Моля Ви за помощ!
От известно време на дланта на едната ръка ми се образуват пъпчици пълни с вода, изведнъж изсъхват и кожата ми се бели. Постоянно излизат нови и процесът се повтаря. Имам и отстрани на ходилата. Има ли начин да изчезнат с някакво мазило????
Здравейте!
Най-вероятно имате дисхидротична екзема. Каква Ви е професията? На колко години сте? Бих ви посъветвала да посетите лично кожен лекар, за да се потърси причината. Само така лечението може да бъде ефективно.
С уважение,
д-р Тодева
В момента съм безработна. На 26 години съм.
24 Юли 2019, 15:20
Dr Violina Todeva написа:Здравейте!
Необходимо е да използвате редовно омазняващ крем. Вземете си дексерил крем и използвайте три пъти дневно.
С уважение,
д-р Тодева
29 Авг 2019, 14:11
04 Сеп 2019, 12:26
petrov68 написа:здравейте
От няколко дни имам странни пъпки по долната част на краката, придружен със сърбеж.
16 Сеп 2019, 01:20
18 Сеп 2019, 10:46
Габриела.В.К. написа:Здравейте, пиша Ви за едно питане... Преди 3 месеца бях в чужбина и ми се появи една алергия около очите.. Понеже работих и мислех, че е от някакви химични препарати, но уви прибрах се на България и някъде сега преди 3-4 дни алергията се усили.. Имам силен сърбеж, подути леко са ми очите. На едното око имам около клепача, а на другото око отдолу под него. Кожата около очите направо се сбръчква.. Споменаха ми за някаква алергия Блефарит.. много наподобява.. или някаква вид екзема/алергия дайте ми съвет какво според вас може да е ?