08 Окт 2014, 12:04
Natalia Nikolova написа:Много Благодаря за информацията! Само да попитам-тъй като почти постоянно приемам билкови чайове/ за сърцебиене,невроза, стомашни проблеми/ и добавки / пак на билкова основа/, пробиотици, възможно ли е еритема да е провокирана от приема им?
Сърдечно Благодаря!
25 Окт 2014, 18:33
29 Окт 2014, 14:49
Desssy написа:Здравейте д-р Тодева,
съпругат ми от известно време има екземи по ръцете, кожата много му изсъхва и се втръдява и започва да се пука, не го сърбят но много го боли. Опитвахме с разни кремове(дипрогента, клобедерм) даже му биха флостерон 1 път месечно, но няма ефект.
Какво бихте ни посъветвали вие?
29 Окт 2014, 20:25
02 Ное 2014, 11:28
05 Ное 2014, 16:22
17 Ное 2014, 15:02
Desssy написа:Ние вече ви изпратихме снимка на имейла, съпругът ми е професионален шиофьор.
Преди време ходи на кожен лекар, но няма ефект от лечението. Освен тези на рани на ръцете, има по горната част на краката. В амбулаторния лист пише: ДД-ПСОРИАЗИС, ДД - МИКОЗА НА РЪЦЕТЕ И КРАКАТА. Направиха му пълни кръвни изследвания, всичко е в норма, само пикочната киселина е малко завишена 412 ( 172 - 410 мmol/l ).
17 Ное 2014, 15:10
New_Patient написа:Здравейте!
Имам малък проблем, с който не съм се сблъсквал до сега, та ще се радвам на компетентно мнение по въпроса.
Случвало ми се е и преди някой косъм да ми врастне в кожата (основно на крака над коляното - където дънките често прилепят към кожата..), образувала ми се е пъпка, която след няколко дни си е изчезвала.
От около 2 седмици имам подобен проблем, но пъпката не е стандартна пъпка с връхче, ами по-скоро сравнително твърдо образувание, което ме сърби и е по-голямо от пъпките, които съм имал. Намира се между коляното и кръста. Точно мястото, което мога да пипна, ако си бръкна в джоба - отпред на крака. За сега не изглежда да става по-голяма, но и не усещам да ми минава. Не ме боли - само сърби..от време на време.
Прикачам една снимка и ще се радвам на съвет относно това дали е нещо сериозно и също така с какво мога да го третирам.
17 Ное 2014, 15:18
Amaranth написа:Здравейте, д-р Тодева!
Синът ми е на 3 г и от около 2 години получава екзема /според кожната лекарка/ на определени места от тялото. В началото беше само по шията. Започваше с изсъхване и зачервяване, преминаваше в нещо като обрив, след което се изчистваше. Изписаха ни някаква бяла тинктура, приличаща на вар и мазен крем, който приготвят в аптеката. Също така ни бе препоръчано да пие рибено масло. Имаше известно подобрение, но това лято започна отначало, а дори вече си имаме такива "екземи" на сгъвките на ръцете и краката, и отново на шията. Пак ходихме на кожен и отново ни се изписаха същите мазила + рибено масло. Казаха ни, че се получават от потта. Ефекта от кремовете този път беше почти никакъв.
Какво бихте ни посъветвали?
Благодаря!
09 Дек 2014, 00:17