Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
Правила на форума
Заключена

Re: Истина ли е, че йодът спасява от гъбички по ноктите?

24 Сеп 2014, 12:23

никога не съм опитвала, тъй като не съм имала проблеми с гъбички по ноктите, но съм чувала само добри отзиви, което ме навежда на мисълта, че има по-голям шанс да помогне това на мъжа ти, а и в никакъв случай няма да му навреди! Ще чакаме резултатите ви! ;) а всъщност знаеш ли как и колко често се прилага?

24 Сеп 2014, 13:27

Като ученичка ми се бяха появили гъбички по ноктите на краката, ноктите ми стояха като отлепени и започнаха да се чупят от средата. Посъветвали майка ми тогава да си мажа ноктите с йод. Определено имаше ефект, ноктите ми израснаха здрави, мажех ги сутрин, вечер, общо взето като минех покрай шишенцето. Болните нокти постепенно изпадаха и след това не съм имала проблеми, смея да твърдя, че след третирането с йод, дори станаха хубави. Сега от време на време пак слагам йод на ноктите си, ей така за профилактика, даже и на ръцете. След големия плюс, има един минус, че оцветява, дори лаковете, така че най- добре ако ходите с отворени обувки да използвате доста тъмен лак.
Освен това препоръчвам, ако имате гъбички, да третирате целите ходила и най- вече между пръстите, от рекламите знаем, че гъбичките не са само по ноктите. :)

24 Сеп 2014, 14:40

предполагам, че не се слага чист йод, тъй като ще изгори кожата, особено между пръстите, а с какво го разреждаш и в какво съотношение? :?

25 Сеп 2014, 10:24

Йода с който разполагам е 10%, не съм го разреждала, защото не ми се налага да третирам между пръстите, както вече написах, го ползвам за профилактика, не защото имам гъбички, просто ме е страх да не прихвана. Мисля, че би могъл да се разреди с вода. Тук във Фрамар има статия по темата:
http://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%D0% ... 1%82%D0%B5

26 Сеп 2014, 10:31

Много благодаря за полезната информация, нова съм, но научих страхотни неща! :)

Re: Гъбички - онлайн консултация с кожен лекар

01 Окт 2014, 10:22

Здравейте, от известно време имам жълто петно под нокътя на големия пръст на крака. От няколко дни започна леко да ме боли при натиск, а също така и да отделя жълта течност. Прилагам и снимки за да можете по-лесно да прецените какъв е проблема. Дали това са гъбички? Благодаря ви предварително!

07 Окт 2014, 13:28

peppu написа:Здравейте, от известно време имам жълто петно под нокътя на големия пръст на крака. От няколко дни започна леко да ме боли при натиск, а също така и да отделя жълта течност. Прилагам и снимки за да можете по-лесно да прецените какъв е проблема. Дали това са гъбички? Благодаря ви предварително!

Здравейте, peppu!

Да,възможно е да имате гъбична инфекция на ноктите, но е възможно да имате и бактериална инфекция. Посетете кожен лекар, за да Ви предпише подходящо лечение!
Снимките Ви са премахнати, за да не се разглеждат от всички потребители!

С уважение,
д-р Тодева

27 Окт 2014, 12:42

Здравейте! Дъщеря ми е на 1 година и от един месец има гъбички в устата. Използвах лекарство Фунгостатин но след като приключих с него /както е отбелязано в употребата за използване/ пак се появиха. Мазах със сода но нищо не и помага. Минаха 10 дни от както не съм я мазала с Фунгостатина да го започна ли пак? Моля кажете как да се справя с тях?

29 Окт 2014, 14:52

Мария Койчева написа:Здравейте! Дъщеря ми е на 1 година и от един месец има гъбички в устата. Използвах лекарство Фунгостатин но след като приключих с него /както е отбелязано в употребата за използване/ пак се появиха. Мазах със сода но нищо не и помага. Минаха 10 дни от както не съм я мазала с Фунгостатина да го започна ли пак? Моля кажете как да се справя с тях?

Здравейте, Мария Койчева!

Добре е да посетите педиатъра или кожен лекар и да не провеждате самолечение! Ако детето боледува често ще трябва да се включи и имуномодулатор. Ако е необходимо ще се направи и по-дълъг курс или ще се използва по-висока доза!

С уважение,
д-р Тодева

25 Ное 2014, 16:45

Здравейте мъж съм на 25 г и имам сърбеж по ануса , ходих на кожен лекар и ми каза че имам зачервяване и ми изписа някакво кремче за около 7-8 лева и ми каза че за 1 седмица ще мине , е не мина ! Сърбежа е силен особено вечер , даже бих казал непоносим . Възможно ли е да са гъбички и как да разбера . Ако са , с какво да ги лекувам ? Може ли да съм се заразил в сална или парна баня и от хавлиите които все пак се перат но се дават от там ? Трябвали да отида на проктолог или да по търся по-добър кожен лекар ?
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 37