Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
Правила на форума
Заключена

Re: Гъбички - онлайн консултация с кожен лекар

05 Апр 2015, 12:08

andrei написа:Здравейте д-р Тодева, имам проблем .. от няколко дена имам нещо като белене на кожата и като малки ранички по пениса все едно е от протриване (когато драпна кожата на пениса и се виждат).. Моля ви помогнете .. какво да взема да се мажа :))

Здравейте, andrei!

Имате ли все още проблемът, за който споделяте?

Извинявам се за забавяне на отговора, бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано! Преди малко повече от месец - на 26-ти февруари се роди моят син. Надявам се той да бъде здраво и добро дете, за да мога да Ви връщам отговорите си навреме, така че да Ви бъда максимално полезна!
Бъдете здрав!

С уважение,
д-р Тодева

05 Апр 2015, 12:10

jankav написа:Здравейте Имам бяк налеп върху езика си, мисля це са гъбички. Пих Нистатин 13 дена по 1 табл. 4 пъти дневно за гъбички в устата, но няма резултат да продължавам ли да ги пия по същата схема или да купя някакво друго лекарство. Точно сега нямам възможност да са консултирам с лекар. Моля ви попмогнете.

Здравейте, jankav!

Имате ли все още проблемът, за който споделяте?

Извинявам се за забавяне на отговора, бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано! Преди малко повече от месец - на 26-ти февруари се роди моят син. Надявам се той да бъде здраво и добро дете, за да мога да Ви връщам отговорите си навреме, така че да Ви бъда максимално полезна!
Бъдете здрава!

С уважение,
д-р Тодева

05 Апр 2015, 12:14

ataka9399 написа:Добър ден.Имам следния проблем и се надявам да ми помогнете.Имам някакви образувания по главичката на пениса и както и от страни.Може ли да ми кажете какво е и как да се лекувам. http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 14650a.JPG - това е снимка на проблема

Здравейте, ataka9399!

Имате вирусни брадавици. Моят съвет е да посетите дерматолог, за да се обработят и/или да Ви предпише лечение, защото без лечение те увеличават размера си и се разпространяват!

Бъдете здрав!

С уважение,
д-р Тодева

05 Апр 2015, 14:20

Здравейте бих искал да получа консултация относно следния проблем - от 1 седмица имам червени точици като пъпчици по главата на пениса и главичката ми често се бели. До колкото имам възможността да се информирам това са гъбички. Въпросът ми е с какви медикаменти да ги третирам - към момента си прилагам лечение с клотримазор и микомакс 150мл - като се мажа всеки ден с гел, а от капсулите в рамките на три дни по 1 капсула.

09 Апр 2015, 12:07

Здравейте тези образувания ми се появиха преди около месец и постепенно обхванаха цялата главичка можете ли да ми помогнете с диагноза,насока или поне съвет към какъв точно специалист да се обърна и колко струва без направление такъв преглед
Прикачени файлове
IMG_20150409_114227.jpg
IMG_20150409_114227.jpg (275.7 KiB) Прегледано 2951 пъти

19 Апр 2015, 17:30

Emil7890 написа:Здравейте бих искал да получа консултация относно следния проблем - от 1 седмица имам червени точици като пъпчици по главата на пениса и главичката ми често се бели. До колкото имам възможността да се информирам това са гъбички. Въпросът ми е с какви медикаменти да ги третирам - към момента си прилагам лечение с клотримазор и микомакс 150мл - като се мажа всеки ден с гел, а от капсулите в рамките на три дни по 1 капсула.

Здравейте, Emil7890!

Възможно е да имате гъбички. Описанието Ви отговоря най-много за този проблем, но все пак не е задължително. Ако наистина имате гъбички това, което сте приемал трябва да реши настоящите ви оплаквания.

С уважение,
д-р Тодева

19 Апр 2015, 17:33

R.D. написа:Здравейте тези образувания ми се появиха преди около месец и постепенно обхванаха цялата главичка можете ли да ми помогнете с диагноза,насока или поне съвет към какъв точно специалист да се обърна и колко струва без направление такъв преглед

Здравейте, R.D.!

За съжаление качеството на снимката не ми дава възможност за коментар.
По отношение на специалист бихте могъл да посетите кожен лекар или уролог. Цената на преглед при специалист е много различна и варира в широк диапазон.

С уважение,
д-р Тодева

24 Апр 2015, 13:21

се още имам този проблем ето и снимки те
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 90761t.jpg
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 90950g.jpg

няма проблем за забавянето Честито бебе!
Да ви е живo и здравo прекрасното
дете и много, много радости да ви носи!
Нека отглеждането му е изпълнено
само с щастливи емоции!

21 Юни 2015, 20:23

Здравейте д-р Тодева,
моля за консултация по следният проблем!
От около 2-3 седмици имам зачервявания в областта на бедрата, от вътрешната страна, непосредствено до тестисите. Характеризират се със сърбежи, понякога (не често) направо болезнени. Зачервяванията са с овална форма, с диаметър 7-8 см, оградени с червен ръб с ширина до 10 мм, а кожата от вътре е с цвят почти като цветът на незасегната отвън. Сърбежите се усещат само по зачервеният ръб.
Този проблем не е нов. Преди около 2-3 г го имах за първи път, тогава търпях месец - два и след поредното обезкосмяване нещата се бяха влошили, направо стигна до болка в засегнатите участъци на кожата. По спомен кремът депилатор, който ползвах не ми се отрази добре никак. Посетих лекар дерматолог, заключението беше, че вследствие на обезкосмяването съм отстранил горният слой на засегната кожа, а кремът е довел до контактен дерматит. Предписано ми бе лечение с Дипрогента.
Имам усещането, че тогава може би докторът се е заблудил в точната преценка, поради преминаването на проблема в дерматит, тъй като за изминалото до сега време вече 3-4 пъти съм имал описаният в началото проблем.

Поздрави!

25 Юли 2015, 19:09

Здравейте, д-р Тодева. Пиша ви във връзка с това, че мисля, че имам гъбична инфекция - кандида (поне така мисля). Често ми се появява това след полов контакт. Последно ходих на гинеколог тази година февруари месец за преглед по същия проблем (тогава и при уриниране адски ми пареше и болеше) и ми се направи и цитонамазка. Няма проглем, там съм втора група. Оказа се, че съм имала гъбички, понеже имах необезопасен полов контакт. Изписаха ми рецепта за Микомакс 50 мг. еднократно и Ломексин капсули 2 през 3 дни. Приятелят ми изпи също едно хапче, тогава и той имаше и се маза с Низорал постоянно. Както и да е, това ви го казвам, за да знаете, оттогава когато имам проблем изпълнявам тази рецепта, сега само нямам парене при уриниране. Вече съм с друг приятел и пих хапче Микомакс на 21 юли и една капсула Ломексин си сложих, днес е втората. Приятелят ми също ще изпие Микомакс за всеки случай. Възможно ли е вече да съм го заразила, той няма оплаквания? Сега чувствам силно парене и сърбеж и ми е дискомфортно. Въпросът ми е защо се появява това нещо от време на време? И като ми дойде цикълът всичко спира, сякаш се изчиствам нацяло. Бих желала да Ви посетя ако продължи, понеже и на море ще ходя и наближава да ми идва. Благодаря много!
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 33