25 Яну 2016, 13:14
rossen_83 написа:Здравейте Д-р Тодева.
От една седмица имам гъбички на главичката на пениса. Лекувам ги с крем Канестен. В началото имах страшни сърбежи, но от както започнах да се мажа с крема сърбежа отмина и вече не е колко зачервена главичката. Колко време трябва да продължи лечението с този крем и трябва ли да приемам някакви хапчета. Също така искам да попитам и може ли да си направя спермограма докато имам гъбички и ще окаже ли някакво влияние на изследването.
Благодаря предварително.
10 Фев 2016, 16:24
11 Фев 2016, 17:53
emilia_eva написа:здравейте, страдам от хронични вагинални гъби ...приемала съм обичайните с основа флуконазол и вагинални кой каквото ми е изписвал ... но не имало ефект .....близо месец реших да пия нистатин и ефекта не закъсня..въпроса ми е тъй като съм пила вече малко повече от две седми на 6 часа по 2т сега искам да го спирам и не трябва ли при такива инфекции да се продължи лечението в минимални дози за по дълго време....
13 Фев 2016, 14:24
14 Фев 2016, 17:18
14 Фев 2016, 18:49
Jivkov21 написа:Здравейте. Започвам направо - имам някакви малки червени пъпчици по главата на пениса вече година. Те са много видими при възбуда, иначе не толкова, че даже ваши колеги ми казват, че си въобразявам. След като мине възбудата, все едно кожата по главата се сбръчква. В началото, като че имах сърбежи - мажех се с кремове - и 3 пъти пих микомакс, мислех че е кандида. Имам чувството че не дразни толкова но става хронично. Сега се мажа само с кокосово масло. Направих си посявка и се оказа че резултата за кандида SP е отрицателен. Същото писмо и снимки Ви изпращам на имейла. Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете с диагнозата и лечението. Разчитам на Вас, защото вече се отчайвам.
14 Фев 2016, 18:52
Mimizatatata написа:Здравейте,
Бих желала да ви отнема малко от времето. През декември получих гъбички по пръстите и дланта на ръцете, докато се установи, че са гъбички, заразих приятеля ми. Но него го засегнаха в интимните части. Получи червени петна по главичката на члена и сърбеж. Предписаха му Микомакс 150 и клотримазол. За 1 седмица му мина и престана с мазането. Но след 7 дни пак излезнаха, следователно той взе отново Микомакс и клотримазол за мазане. Маза се 10 дни и изчезнаха червените петна. Но под главичката, под ръба, излезнаха бели петна. Въпросът ми е дали пак са гъбички и какво да пие? Нистатин ще помогне ли?
14 Фев 2016, 19:14
Dr Violina Todeva написа:Mimizatatata написа:Здравейте,
Бих желала да ви отнема малко от времето. През декември получих гъбички по пръстите и дланта на ръцете, докато се установи, че са гъбички, заразих приятеля ми. Но него го засегнаха в интимните части. Получи червени петна по главичката на члена и сърбеж. Предписаха му Микомакс 150 и клотримазол. За 1 седмица му мина и престана с мазането. Но след 7 дни пак излезнаха, следователно той взе отново Микомакс и клотримазол за мазане. Маза се 10 дни и изчезнаха червените петна. Но под главичката, под ръба, излезнаха бели петна. Въпросът ми е дали пак са гъбички и какво да пие? Нистатин ще помогне ли?
Здравейте!
Съветвам Ви без лична консултация със специалист да не приема лекарства. Още повече, че нистатин през устата помага само за гъбички на храносмилателната система!
По-добре направете контролен преглед и двамата, за да не се оказва че си прехвърляте непрекъснато инфекцията!
С уважение,
д-р Тодева
15 Фев 2016, 10:30
15 Фев 2016, 11:57
Teo_Teodora написа:Добро утро!
Здравейте, докторе! Пиша Ви, за да ве попитам как се разбира, че си се излекувал от гъбички, (по половия орган)? А също и след като си спрял лечението какво се прави, зя да се предпазиш от повторно появяване?