26 Ное 2014, 16:35
mkm написа:Здравейте мъж съм на 25 г и имам сърбеж по ануса , ходих на кожен лекар и ми каза че имам зачервяване и ми изписа някакво кремче за около 7-8 лева и ми каза че за 1 седмица ще мине , е не мина ! Сърбежа е силен особено вечер , даже бих казал непоносим . Възможно ли е да са гъбички и как да разбера . Ако са , с какво да ги лекувам ? Може ли да съм се заразил в сална или парна баня и от хавлиите които все пак се перат но се дават от там ? Трябвали да отида на проктолог или да по търся по-добър кожен лекар ?
01 Дек 2014, 16:56
12 Дек 2014, 00:28
12 Дек 2014, 09:59
08 Яну 2015, 18:16
11 Яну 2015, 22:28
joker написа:Здравейте докторе,моя въпрос е следния:
На 21 години съм и забелязах от известно време,че около основата на пени*а са се образували нещо като мастни топченца,твърди са като бучки, много малки бучки. Та се чудех това гъбички ли са или няма място за притеснения.
Благодаря предварително !
05 Фев 2015, 11:56
05 Фев 2015, 20:43
15 Фев 2015, 13:09
Harifche написа:Здравейте,
Наскоро при преглед се установи, че имам гъбична инфекция (не тежка) в ингвиналната област. Освен крем ("Дактакорт"), Вашият колега ми предписа и таблетки "Тербинафин" 250 мг по 1 на ден, които да приемам в рамките на пет дни. Считате ли, че толкова кратък прием е допустим и ще даде ефект при положение, че в листовката пише, че обичайният курс на лечение при такива инфекции е между две и четири седмици?
Поздрави
15 Фев 2015, 13:13
new_age написа:Здравейте д-р Виолина Тодева,
Имам проблем с нокътната плочка на единия пръст на крака от юли 2014 г. Първоначално при израстване в основата си плочката получи кафяво оцветяване.Предположих,че се дължи на някакв удар и след израстване ще се появи нормално оцветяване, но не се получи така. След като кафявото оцветяване покри цялата плочка, няколко дни ме болеше и беше подут и червен пръста в първата и вторта си фланга.След това самия нокът се удебели и раслой.При опит да намаля дебелината му беше болезнено и не позволяваше да го одрежа.Приложила съм снимка на сегашното му състояние.Тук е с кафяв цвят пак е разслоен, но съм го изпилила за да премахна височината, която ми прече и най- вече боли при носене на затворени обувки. Сега забелязвам основата и на др нокът,че пак сепочва да се появява кафяв цвят.
От септември 2013 г. мажех всички нокти с лака на Шол,т.к. тогава се бяха появили бели петна по др нокти, с разтвор на Екзодерил и с висок % на салицилов спирт.Сега продължавам само със салициловия спирт, но не виждам подобрение.
Бихте ли ми дали съвет за лечение, което не включва прием на лекарства увреждащи черия дроб!
Благодаря!