15 Фев 2016, 14:15
Dr Violina Todeva написа:Teo_Teodora написа:Добро утро!
Здравейте, докторе! Пиша Ви, за да ве попитам как се разбира, че си се излекувал от гъбички, (по половия орган)? А също и след като си спрял лечението какво се прави, зя да се предпазиш от повторно появяване?
Здравйте!
Обичновено излекуването се свързва с изчезване на оплакванията и обривите! За да се предпазите от повторна поява зависи кои са рисковите фактори при Вас!
Най-честите рискови фактори са:
Прием на антибиотици - дори и от партньора.
По-плътно прилепнал препуциум - това състояние се нарича фимоза.
Повишени нива на кръвна захар и наличие на заболяване захарен диабет.
Чести гъбични инфекции при партньора.
Промени в имунитета.
Често измиване и създаване на влажна среда на гениталиите.
Приложение на локални измиващи продукти, лубриканти, антисептици, кондоми.
Механично дразнене от дрехи.
Работа или дълъг престой в среда с повишена температура и влажност.
Вида на инфекцията с Кандида.
Ако при вас има някой от тези рискови фактори е добре да се съобразите с това!
Още за Гъбички: кандидоза на гениталиите
С уважение,
д-р Тодева
17 Фев 2016, 14:32
19 Фев 2016, 10:55
19 Фев 2016, 13:46
22 Фев 2016, 10:54
ioana_087 написа:Здравейте д-рТодева,искам да ви попитам за съвет.От години се боря с бяло тетение,ходила съм при гинеколози и венеролози,взимали са ми секрет за изследване под микроскоп и това което се вижда са гъбички candida,но след всички проведени лечения няма резултат или ако има той е за около седмица,две.Ако може да ме посъветвате калво да направя.Някакви други изследвания ли да си направя или нещо друго.Благодаря!!!
22 Фев 2016, 10:57
deciclava написа:Здравейте д-р Тодева, искам съвет - детето ми е на 5 години, наскоро имаше вирусна инфекция, пи Витамин С на ампули, Хомеожен и Хустагил. От 3 дни се оплаква от сърбежи в гениталиите. Досега съм я мила с вода със смрадлика и я мажа с крем Бочко. С какво мога да я намажа още?
22 Фев 2016, 11:36
Teo_Teodora написа:Здравейте,
Отново пиша, оказа се, че в жилището ми има мишки и са в гардероба, при всичките дрехи, бельо и хавлии. Получих като губична инфекция на члена, но мина като след няколко дни ми се появиха бели петна под главичката, възможно ли е да е алергична реакция от мишките?
22 Фев 2016, 23:25
29 Фев 2016, 11:53
didka.parlichkova написа:Моля ако можете да ми помогнете. Паледът на дъщеря ми е така от месец и половина, всеки лекар който я видя казва не мога да помогна не знам. Сега чакаме резултат от натривка за гъбичката инфекция но ще се забави две седмици. Моля помогнете ми
14 Мар 2016, 16:40