Гинекологични заболявания - онлайн консултация с гинеколог

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация с гинеколог

Мнениеот Dr Kovacheva » 16 Окт 2015, 12:46

the_doors написа:Доктор Ковачева,
Дали бихте дали мнение по питането ми на миналата страница?
Благодаря Ви предварително!

Здравейте,
За трети път моля повторите питането,защото на миналата страница няма въпроси,на които да не съм отговорила! Поне при мен не излизат.
Д-р Соня Данева Ковачева
E-mail: doc@mail
GSM : 0878 846167
Dr Kovacheva

Мнениеот Dr Kovacheva » 16 Окт 2015, 12:50

dsst написа:Здравейте, може ли да ми кажете какво означават следните изследвания, тъй като съм на преглед на 14-ти октомври чак.
влаг.секр. масово лактобацили, Candida, единични левкоцити. T.vaginalis-отрицателен резултат. Не се изолира патогенна аеробна флора. Не се изолира анаеробна флора. Изолира се Candida albicans-умерено количество.
Fluconazole - S
Itraconazole - S
Ketoconazole - S
Clotrimazole - S
Mustatin - S

Оплакването ми беше едно течение, като пресечено мляко, без парене и сърбеж и се появява за няколко дни и изчезва и така около месец-два.

Колко зле е положението?!

Здравейте,
Изследването посочва причинител и медикаменти,на които е чувствителен. Колегата ще Ви изпише медикамента,който прецени за най-подходящ.Има и правила,които аз посочвам на пациентките си,за да се поддържат резултатите от лечението по-дълго време.
Д-р Соня Данева Ковачева
Dr Kovacheva

Мнениеот Dr Kovacheva » 16 Окт 2015, 12:57

the_doors написа:Здравейте,
Имам нужда от второ мнение по предложено ми лечение.
На профилактичен гинекологичен преглед лекарят ми каза, че имам малка раничка. Цитонамазка - ПАП 2Б, с наличие на койлоцити и нискостепенни ПИЛ. Направихме колпоскопия - без атипизъм, уж всичко наред. Пуснахме изследване за ЧПВ, типизиране + хламидии, уреаплазми и т.н. От това изследване излезе, че имам 3 високорискови положителни ЧПВ, всичко останало отрицателно.
Лекарят ми предписа да пия 3 месеца Изопреназин по 1 сутрин и вечер и след като мине настоящият ми цикъл да ходя да ме маже 3 пъти със Солкогин. Това със Солкогина вместо стандартното горене - било по-щадящо. На 26 съм, не съм раждала.
Въпросът ми е предложеното лечение адекватно ли е на състоянието ми, дали не е по-добре да се направи горене, което да изчисти проблема, или въобще има ли нужда да се третира раничката за момента? Лекарят ми обясни, че ако ЧПВ е било отрицателно за всички видове сме щели само да наблюдаваме, но при 3 високорискови положителни, трябва да проведем терапия. Много съм притеснена :(

Здравейте,
Колегата е действал напълно според медицинските изисквания. Не го упреквайте за проявата на професионализъм при вземане на решение за типа лечение. Резултатите с медикамента са отлични и в моята дългогодишна практика. Изгарянето при нераждали може /колкото и ща- дящо да се извършва/ да причини промени в хода на първото раждане. Не се случва задължително,но ,когато може да се избегне,ние винаги го правим.
Д-р Соня Данева Ковачева
Dr Kovacheva

Мнениеот the_doors » 16 Окт 2015, 13:35

Благодаря Ви за отговора д-р Ковачева!
По принцип имам доверие на лекаря си, просто исках второ мнение, тъй като доста се притесних да не би състоянието ми да е по-сериозно и да е наложително по-радикално действие.
Желая Ви хубав уикенд!
the_doors

Мнениеот kesten70 » 28 Окт 2015, 20:30

Здравейте!Аз съм на 45 години.При преглед се установи ,че имам миомни възълчета.Възможно ли е от тях да имам по обилен цикал и болезен,но пък продължителноста ми намаля от 6 дни сега е 3 до 4 дни.А преди да ми дойде имам 3 -4 дни по капчица докато уринирам.Или навлизам в критиката.
kesten70

Мнениеот Dr Kovacheva » 02 Ное 2015, 12:11

[quote="the_doors"]Благодаря Ви за отговора д-р Ковачева!
По принцип имам доверие на лекаря си, просто исках второ мнение, тъй като доста се притесних да не би състоянието ми да е по-сериозно и да е наложително по-радикално действие.
Желая Ви хубав уикенд![/quot
Здравейте,
Благодаря за пожеланията!
Избрали сте си колега,на който наистина може да разчитате.Поздравления!
Положението е сериозно и,ако останете без компетентна и адекватна медицинска грижа,може да доведе до много сериозно заболяване.
Добре направената профилактика и правилното коригиране на установените изменения Ви спестяват много време,отрицателни емоции и много повече пари,отколкото ще Ви струва лечение- то на началната фаза на проблема. Успех!
Д-р Соня Данева Ковачева
Dr Kovacheva

Мнениеот Dr Kovacheva » 02 Ное 2015, 12:17

kesten70 написа:Здравейте!Аз съм на 45 години.При преглед се установи ,че имам миомни възълчета.Възможно ли е от тях да имам по обилен цикал и болезен,но пък продължителноста ми намаля от 6 дни сега е 3 до 4 дни.А преди да ми дойде имам 3 -4 дни по капчица докато уринирам.Или навлизам в критиката.

Здравейте,
"Влизането в критиката" е просто следваща фаза на вашия живот. Началото на хормоналните промени,характерни за този период,могат да бъдат доказани /или отхвърлени/ със съответни изследвания.
Откриването на миомните възли не съвпада с началото на тяхното образуване,така че промените в протичането на менстуацията в началото на всеки цикъл се нуждае от уточняване. Прави се от Вашия гинеколог. Ако не сте направили избор,не отлагайте.
Д-р Соня Данева Ковачева
Dr Kovacheva

Мнениеот Alice » 11 Ное 2015, 22:11

Здравейте д-р Ковачева,

вече година и половина страдам от нарушения в менструалния си цикъл. Първоначално ми идваше на 50-55 дни, в последствие периодът се съкрати на приблизително 40-45. След всяка менструация продължаваше зацапване, с продължение около седмица до десет дни (самата менструация - 4-5 дни). В този период ми бяха предписвани дуфастон и фемикур, без видимо влияние. Дуфастон приемах в периода на цикъл над 50 дена, без ефект, цикълът се съкрати след време, от самосебе си. Фемикур не даде никакъв резултат. В последствие започнах прием на противозачатъчни Джаз, (използвала съм препарата и преди, отново по лекарско предписание, без никакви оплаквания) След започването на приема се появи зацапване около началото на овулацията, което се засилваше, продължаваше до менструация и се сливаше с нея. В единия от месеците зацапването приключи непосредствено преди дните за менструация, която така и не започна. Първите три месеца отдавах кървенето на адаптивен период, при липсата на менструация отидох отново на преглед, с нормален резултат от цитонамазка и без никакви открития от ехограф/цялостено посещение. При липса на отговор от гинекологична гледна точка се насочих към ендокринолог, пуснахме изследвания и се установи леко завишение на TSH. Беше ми изписан еутирокс 25 микрограма, веднъж дневно, успоредно с противозачатъчните. Приемам го втора седмица. Днес е единайсти ден от месечния ми цикъл и кървенето се появи отново. Всеки път бива съпроводено от болки, подобни на менструални, но по-леки. ТSH ще изследваме отново след месец и половина, а от последния ми гинекологичен преглед е минал едва месец. Да насроча ли нов преглед? На какво може да се дължи проблемът и защо не се повлиява от предприетите мерки? През целия период на зацапвания и нередовен цикъл не съм имала никакви изменения в цитонамазка. Имам открит щам 16 на ЧПВ, при профилактични изследвания, който никога не е имал проявление. Възможно ли е той да е причината, въпреки нормалната цитонамазка? Лекуващите ми лекари знаят за него и следят състоянието ми, не са го посочвали като фактор при кървенето. На 24 години съм, винаги съм била с проблемен цикъл, но никога в такива измерения. До сега не съм имала абнормална цитонамазка/колпоскопия, нито някакво установено гинекологично заболяване.

Благодаря предварително за отделеното време!
Alice

Мнениеот dani_st » 12 Ное 2015, 14:20

Здравейте, д-р Ковачева!
С риск да се повторя, но ще ви помоля може ли да ми изброите кои точно полови хормони да изследвам във връзка с нередовен цикъл и засилен косопад, тъй като ще си ги плащам аз и разбира се на кой ден се от МЦ се правят, ще ви бъда признателна. Аз така или иначе трябва да отида на гинеколог, защото този месец цикъла ми беше ден и половина и то доста оскъден.Но искам поне като направя изследванията, че да ги покажа и тях. Иначе личната лекарка ми даде направление за кожен/не е използвано още/ и затова едва ли ще ми даде и за гинеколог. Благодаря!
dani_st

Мнениеот sabohy » 12 Ное 2015, 16:31

Здравейте, по мое желание помолих гинеколога си да ми изпише противозачатъчни и ми бяха изписани Джаз. Преди също съм пила, но други. ОТ 2 седмици насам ги пия, главата ме боли постоянно, имам сърцебиене, след като цикълът ми свърши ту имам, ту нямам тъмно кафяво зацапване, редовно ми пада кръвното и въобще още един куп оплаквания. Въпросът ми е, тъй като искам да прекратя изцяло приема на тези хапчета, мога ли да го направя сега когато остават още 10 таблетки(и ако да, какво мога да очаквам), или трябва да ги пия до края на опаковката?
sabohy

ПредишнаСледваща

Назад към Архив