Гинекологични заболявания - онлайн консултация с гинеколог

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация с гинеколог

Мнениеот mihaelapetrova » 04 Окт 2015, 17:42

Здравейте казвам се Михаела и съм на 20 години. Въпроса ми е следния, започнах да вземам Марвелон от този месец с първия ден от цикъла, цикълът ми приключи преди една седмица, вчера отново ми дойде и имам болки в оббласта на яйчници, на какво се дължи това?? Благодаря предварително !
mihaelapetrova

Мнениеот d__d » 05 Окт 2015, 12:03

Здравейте! Това са резултати от цитонамазката ми. Има ли някакъв повод за притеснение? Нужно ли е лечение?
IMG_20151004_211516.jpg
IMG_20151004_211516.jpg (32.06 KiB) Прегледано 707 пъти
d__d

Мнениеот Dr Kovacheva » 05 Окт 2015, 13:58

dani_st написа:Здравейте.Моите гинелогични проблеми започна преди около година и половина със спиране на цикъла.След известно изчакване от около 10-15 дена цикъл нямаше и отидох на гинеколог.Оказа се че имам киста малка.Изписаха ми противозачатъчни оргаметрил за 3 мес.За това време кистата се беше спукала и след като спрях хапчетата известно време ми идваше навреме(за 3-4 мес).И после пак се започна едно чакане,но без резултат и естествено пак на лекар.Този път нямаше киста,но и цикъл нямаше.Пак ми изписаха противозачатъчни този път ясмин за 6 мес.Пих и всичко беше ок.Като минаха тези месеци ги спрях защото не ми се пият хормони(появиха ми се пъпки по лицето).Пак ми идваше навреме за около 2-3мес. и сега пак го чакам,но няма цикъл.
Много дълго стана съжалявам ,но просто всичко се повтаря отново и отново.
Мисля да си пусна някои полови хормони-LH,,FSH ,Estradiol,Testosteron.
Дайте ми моля ви съвет кога да ги пусна(нали се спазват 3-5дена МЦ), а аз нямам такъв.
Ще се радвам ако ме насочите изобщо какво да предприема от тук за такък.Ще отида така или иначе на лекар,но като знам че пак ще ми изпишат противозачатъчни и то без да се знае причината за отсъствието му :roll:
Благодаря.

Здравейте,
Наистина Ви са необходими изследвания,но след преглед и ехография.Важно е /поне при мен/ да донесете календарчето си,ако водите такова.Не сте написали на колко години сте,както и други данни,които са от значение за вида и обема на изследванията.
Д-р Соня Данева Ковачева
E-mail: doc@mail
GSM : 0878 846167
Dr Kovacheva

Мнениеот Dr Kovacheva » 05 Окт 2015, 14:03

iillii написа:Здравейте преди 1 месец родих .Кръвотечението ми спря,но сега имам някакъв секрет,който мирише и незнам това дали е нормално?също такка имам и шевове докога трябва да се мия само с вода?Благодаря

Здравейте,
Тоалетът се извършва само с приятно топла за Вас вода,т. е. ще се миете само с вода през целия си живот.
Миризмата и секрецията не са физиологични. Необходим Ви е преглед и съответни на резултата от него изследвания. При прегледа ще се уточни и състоянието на /?/ епизиотомията.
Д-р Соня Данева Ковачева
Dr Kovacheva

Мнениеот Dr Kovacheva » 05 Окт 2015, 14:24

mihaelapetrova написа:Здравейте казвам се Михаела и съм на 20 години. Въпроса ми е следния, започнах да вземам Марвелон от този месец с първия ден от цикъла, цикълът ми приключи преди една седмица, вчера отново ми дойде и имам болки в оббласта на яйчници, на какво се дължи това?? Благодаря предварително !

Здравейте,
Бихте ли уточнили дали колега е изписал медикамента?
Д-р Соня Данева Ковачева
Dr Kovacheva

Мнениеот Dr Kovacheva » 05 Окт 2015, 22:34

d__d написа:Здравейте! Това са резултати от цитонамазката ми. Има ли някакъв повод за притеснение? Нужно ли е лечение?
IMG_20151004_211516.jpg

Здравейте,
Не успявам да разчета написаното.Ако Вие сте получили някакви устни сведения при получаване на този резултат,моля да ми ги напишете.Тогава ще мога да Ви обясня заключението - Pap II B.
Д-р Соня Данева Ковачева
Dr Kovacheva

Мнениеот dsst » 06 Окт 2015, 09:56

Здравейте, може ли да ми кажете какво означават следните изследвания, тъй като съм на преглед на 14-ти октомври чак.
влаг.секр. масово лактобацили, Candida, единични левкоцити. T.vaginalis-отрицателен резултат. Не се изолира патогенна аеробна флора. Не се изолира анаеробна флора. Изолира се Candida albicans-умерено количество.
Fluconazole - S
Itraconazole - S
Ketoconazole - S
Clotrimazole - S
Mustatin - S

Оплакването ми беше едно течение, като пресечено мляко, без парене и сърбеж и се появява за няколко дни и изчезва и така около месец-два.

Колко зле е положението?!
dsst

Мнениеот d__d » 07 Окт 2015, 18:03

Dr Kovacheva написа:
d__d написа:Здравейте! Това са резултати от цитонамазката ми. Има ли някакъв повод за притеснение? Нужно ли е лечение?
IMG_20151004_211516.jpg

Здравейте,
Не успявам да разчета написаното.Ако Вие сте получили някакви устни сведения при получаване на този резултат,моля да ми ги напишете.Тогава ще мога да Ви обясня заключението - Pap II B.

Това, което разбрах е, че пише, че има минимални изменения.
d__d

Мнениеот the_doors » 08 Окт 2015, 13:44

Здравейте,
Имам нужда от второ мнение по предложено ми лечение.
На профилактичен гинекологичен преглед лекарят ми каза, че имам малка раничка. Цитонамазка - ПАП 2Б, с наличие на койлоцити и нискостепенни ПИЛ. Направихме колпоскопия - без атипизъм, уж всичко наред. Пуснахме изследване за ЧПВ, типизиране + хламидии, уреаплазми и т.н. От това изследване излезе, че имам 3 високорискови положителни ЧПВ, всичко останало отрицателно.
Лекарят ми предписа да пия 3 месеца Изопреназин по 1 сутрин и вечер и след като мине настоящият ми цикъл да ходя да ме маже 3 пъти със Солкогин. Това със Солкогина вместо стандартното горене - било по-щадящо. На 26 съм, не съм раждала.
Въпросът ми е предложеното лечение адекватно ли е на състоянието ми, дали не е по-добре да се направи горене, което да изчисти проблема, или въобще има ли нужда да се третира раничката за момента? Лекарят ми обясни, че ако ЧПВ е било отрицателно за всички видове сме щели само да наблюдаваме, но при 3 високорискови положителни, трябва да проведем терапия. Много съм притеснена :(
the_doors

Мнениеот Dr Kovacheva » 09 Окт 2015, 10:39

IMG_20151004_211516.jpg

Здравейте,
Не успявам да разчета написаното.
Д-р Соня Данева Ковачева
Dr Kovacheva

ПредишнаСледваща

Назад към Архив