от БНиколаева » 10 Сеп 2015, 19:14
Здравейте!
На 26 години съм и пребивавам от известно време в Дания и рядко се прибирам в България.
Бих желала да Ви попитам за моите оплаквания, тъй като лекарите в Дания често не предоставят резултатите от изследвания, не казват диагнозите на пациентите си, понякога дори не назначават лечение, а казват : Ще се оправите от само себе си, млади сте!
Случаят е следният: реших да отида на профилактичен преглед и след няколко настоявания от моя страна ми взеха и проба за изследвания, дали всичко е наред. Това беше в началото на тази година. Пратиха ме при втори специалист, тъй като имаше изменения в големината на клетките - доколкото разбрах, тези на шийката на матката. Обясниха ми, че доста жени имат такива проблеми... Моите клетки бяха със среден размер и ми обясниха, че ако станат големи, тогава могат да ми предложат операция за замразяването/изрязването им (или нещо подобно). Препоръчаха ми друг преглед след година, за да се следи състоянието ми, но към момента, нямало нужда да се предприема нищо. Резултатите бяха изпратени на личния ми лекар, който ме увери, че всичко е наред, но на мен не ми беше показано нищо. При този преглед, простете, ако се изразявам неправилно или грешно- взеха проба на клетки от шийката на матката за изследвания, а при прегледа гинекологът каза, че органите ми изглеждат нормално и няма аномалии.
Въпреки това, от може би година и повече, в менструацията ми се увеличиха едри късчета с тъмночервена кръв, не знам дали се наричат съсиреци? Меки са, и повърхността им е хлъзгава, сякаш имат ципа отгоре. Менструацията ми е много обилна първите 4 дена, като цяло продължава 6-7 дни. Чувствам се много отпаднала по време на периода ми и понякога дори ми е трудно да изпълнявам всекидневните си задължения. Много често се чувствам депресирана, плача без причина и звучи много смешно, но се чувствам все едно е дошъл края на света и сякаш нищо няма да се оправи. Не се чувствам добре в такива състояния, като цяло съм борбен и позитивен човек, но това се повтаря всеки месец.
Днес майка ми ме наплаши, когато й споделих за състоянието си, нейната матка е изрязана, преди няколко години е имала операция, силни кръвотечения, но повече не ми обясни в детайли. Тъй като предишната ми работа беше свързана с тежки физически натоварвания и тежести, тя ме наплаши, че не трябва и да ходя на тренировки, защото се обадила на гинеколога си и по описание, той й обяснил, че състоянието ми е много опасно и ми се забранява всякакво вдигане на тежести над 2 кг и спешно трябва да се вземат мерки.
Понякога майка преувеличава, поради нейни си причини и бих се радвала ако можете да ме посъветвате как да процедирам оттук нататък.
Много Ви благодаря за отделеното време и внимание!
Желая Ви всичко добро!
Поздрави