Здравейте, доктор Михнев!
Насочих питането си в тази категория,защото усещането ми е като при заболяване. Аз съм на 50 години. Имам ранен климакс - не бях навършила 46. Не го приех драматично и не прибегнах към никаква хормонална терапия. Известно време пих Феминорм, доста време - бял равнец и общо взето, това е. Не съм имала никакви проблеми, които да ме накарат да се чувствам по- особено. Със съпруга ми винаги сме имали хармоничен и интензивен сексуален живот...до април 2014 г. Тогава започнах да усещам някакво напрежение и парене, сухота, която чувствах като физическа преграда. Гинекологът не откри нищо тревожно, изследванията ми бяха в норма. Овлажняващите кремове вършеха работа все по- малко, а от скоро - изобщо. Съпругът ми проявява разбиране, но аз знам, че му е криво. Пробвах с Цикатридина, Хиалософт......, днес си взех Вагилакт. Никога не съм вярвала, че мога да имам такъв проблем. Може би причината е в тежкото ми първо раждане, когато родих с епизиотомия бебенцето си, което бе седалищно и получих инфекция. Наложи се да стоя с отворена рана 20 дни в болница, чистиха ме ежедневно и след това ме шиха втори път. Не зная каква е причината, но усещането ми на болка е по- скоро отдясно, където мисля, че ми бяха шевовете... Сега пия и ПРИМ ойл- всички тези неща си ги самопредписах... Какво да правя, докторе? Как ще прекарам живота си с болка? Имам ли изход?