Гинекологични заболявания - онлайн консултация с гинеколог

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация с гинеколог

Мнениеот tanita1965 » 30 Апр 2015, 17:30

Здравейте, доктор Михнев!
Насочих питането си в тази категория,защото усещането ми е като при заболяване. Аз съм на 50 години. Имам ранен климакс - не бях навършила 46. Не го приех драматично и не прибегнах към никаква хормонална терапия. Известно време пих Феминорм, доста време - бял равнец и общо взето, това е. Не съм имала никакви проблеми, които да ме накарат да се чувствам по- особено. Със съпруга ми винаги сме имали хармоничен и интензивен сексуален живот...до април 2014 г. Тогава започнах да усещам някакво напрежение и парене, сухота, която чувствах като физическа преграда. Гинекологът не откри нищо тревожно, изследванията ми бяха в норма. Овлажняващите кремове вършеха работа все по- малко, а от скоро - изобщо. Съпругът ми проявява разбиране, но аз знам, че му е криво. Пробвах с Цикатридина, Хиалософт......, днес си взех Вагилакт. Никога не съм вярвала, че мога да имам такъв проблем. Може би причината е в тежкото ми първо раждане, когато родих с епизиотомия бебенцето си, което бе седалищно и получих инфекция. Наложи се да стоя с отворена рана 20 дни в болница, чистиха ме ежедневно и след това ме шиха втори път. Не зная каква е причината, но усещането ми на болка е по- скоро отдясно, където мисля, че ми бяха шевовете... Сега пия и ПРИМ ойл- всички тези неща си ги самопредписах... Какво да правя, докторе? Как ще прекарам живота си с болка? Имам ли изход?
tanita1965

Мнениеот Dr Anton Mihnev » 10 Май 2015, 14:01

lili12 написа:Здравейте. Имам кондиломи и ми препоръчаха лечение със Солкодерм. Колко време продължава лечението и колко време след третиране с препарата трябва да се въздържам от полов акт?

Здравейте, продължителността на лечението и от големината и броя на кондиломите. Съветвам Ви да посетите отново акушер-гинеколог и евентуално да поговорите и за др методи за лечение.
Поздрави,
Ваш Д-р Михнев

http://www.gmedhospital.com/
Dr Anton Mihnev

Мнениеот Dr Anton Mihnev » 10 Май 2015, 14:08

silence написа:Здравейте,
Имам частично изгорена раничка на шийката на матката, която гинеколожката ми не иска да изгори напълно преди да забременея. А аз се опасявам, че това би било проблем при евентуална бременност. Бих искала да разбера и вашето мнение относно това. Последния ми резултат от цитонамазка е следния:
II група
Клетъчни елементи от сквамозен и ендоцервикален епител /суперфициални и интермедиерни клетки; групи от ендоцервикални епителии/; умерено количество сегментоядрени левкоцити.
Ще съм благодарна, ако коментирате и него. Благодаря предварително!

Зрдавейте, не би трябвало да имате проблем с бременността, но е хубаво да си я следите. От резултата на цитонамазката ви показва че имате наличие на левкоцити, за което бих ви посъветвал да се консултирате с Акушер-гинеколог да ви изпише лечение.
Поздрави,
Ваш Д-р Михнев

Dr Anton Mihnev

Мнениеот Dr Anton Mihnev » 10 Май 2015, 14:16

easy87 написа:Здравейте докторе.
От около 2 години,с едномесечно прекъсване,пия Линдинет 20. Изписа ми ги моя АГ,защото имах нередовен цикъл,които идваше на 32-34дни.А един месец ми беше пропуснал,и се Оказа че имам киста на единия яйчник,която изчезна след като пих оргаметрил и ми дойде цикъла.
След това,започнах противозачатъчните таблетки.Идваше ми на 5-тия ден,след свършването на таблетките.Вървеше ми около 3-4 дни.А преди контрацептивите имах цикъл който продължаваше около 5-6 дни.
През месец май 2014 година,трябваше да спра за един месец Линдинет-а,защото имах анемия,и хематоложката искаше да направим нови кръвни изследвания.
След като всичко беше наред,започнах наново противозачатъчните.Пак ми идваше на 5-тия ден след спирането на хапчетата,но стана още по кратък 2-3 дневен.
Един път ми вървя само ден и половина,и Аз отидох на преглед,защото се притесни да не съм бременна,въпреки хапчетата.Лекаря ме прегледа на вагинален видеозон,всичко е наред.Нито съм бременна нито нищо.Каза че хапчетата правели менструацията по оскъдна.
После пак ми вървеше по 2-3 дни.А миналия месец ми закъсня,за пръв път от както пия противозачатъчните.Вместо на 5-тия ден,ми дойде на 7-мия.Вървя ми ден и половина-два и ми свърши.А няколко дни преди това бях на профилактичен преглед + цитонамазка.Гледаме пак на вагинален видеозон,всичко наред.
Обадих му се като ми закъсня,той каза ако не ми дойде да ида,но да си започна хапчетата когато трябва, тоест на следващия ден.
Този месец отново същата история.Дойде ми отново на 7-мия ден,и ми вървя един ден.Днес вечерната нищо,и довечера трябва да започвам нова опаковка.Вчера преди да ми дойде му се обадих,каза да ида днес ако не ми е дошло,или да ида след като ми свърши.
Първия път предположи да не съм бременна.А сега каза че можело да е някаква киста...
Цитонамазката е нормална.
Вече незнам какво да мисля.Според Вас какъв може да е проблема?
Аз съм на 27 години,имаме две деца.
Благодаря Ви.

Здравейте, възможно е от контрацептивите цикълът ви да стане по кратък, също така е желатолно да се обърне по-голямо внимание на тази киста и ако расте да се обмислят и др методи за лечение. Ако нещо ви притеснява потърсете и второ мнение.
Поздрави,
Ваш Д-р Михнев

Dr Anton Mihnev

Мнениеот Dr Anton Mihnev » 10 Май 2015, 14:19

denisia написа:Здравейте д-р Михнев,
имам въпрос относно зацапване по време на овулация, което се появява от няколко месеца, като този месец е особено обилно и продължава вече 4-5 ден. Била съм на преглед преди около месец или два на който нямаше проблем, както и цитонамазка, която също според лекаря е добра. Сега ми казаха да взимам витамин Е по 400 мг еднократно дневно в продължение на 3 месеца, но не мога да го намеря в такава доза и мисля да пробвам по 2 таблетки от 200 UI. Въпросът ми е достатъчно ли е това и трябва ли да правя някакви други изследвания? Както и не е ли опасна тази доза след като на опаковката пише че се приема само по една таблетка дневно? Благодаря Ви за вниманието!

Здравейте, възможно е да имате зацапване по време на овулация. Изпълнете предписаното Ви лечение и ако отново не Ви помогне може да се престъпи към изследване на хормоните, за да се види за баланса им
Поздрави,
Ваш Д-р Михнев

Dr Anton Mihnev

Мнениеот Dr Anton Mihnev » 10 Май 2015, 14:22

tanita1965 написа:Здравейте, доктор Михнев!
Насочих питането си в тази категория,защото усещането ми е като при заболяване. Аз съм на 50 години. Имам ранен климакс - не бях навършила 46. Не го приех драматично и не прибегнах към никаква хормонална терапия. Известно време пих Феминорм, доста време - бял равнец и общо взето, това е. Не съм имала никакви проблеми, които да ме накарат да се чувствам по- особено. Със съпруга ми винаги сме имали хармоничен и интензивен сексуален живот...до април 2014 г. Тогава започнах да усещам някакво напрежение и парене, сухота, която чувствах като физическа преграда. Гинекологът не откри нищо тревожно, изследванията ми бяха в норма. Овлажняващите кремове вършеха работа все по- малко, а от скоро - изобщо. Съпругът ми проявява разбиране, но аз знам, че му е криво. Пробвах с Цикатридина, Хиалософт......, днес си взех Вагилакт. Никога не съм вярвала, че мога да имам такъв проблем. Може би причината е в тежкото ми първо раждане, когато родих с епизиотомия бебенцето си, което бе седалищно и получих инфекция. Наложи се да стоя с отворена рана 20 дни в болница, чистиха ме ежедневно и след това ме шиха втори път. Не зная каква е причината, но усещането ми на болка е по- скоро отдясно, където мисля, че ми бяха шевовете... Сега пия и ПРИМ ойл- всички тези неща си ги самопредписах... Какво да правя, докторе? Как ще прекарам живота си с болка? Имам ли изход?

Здравейте, съветвам ви да отидите на гинеколог, за да се установи причината за болка и да ви предпишат лечение.
Поздрави,
Ваш Д-р Михнев

Dr Anton Mihnev

Мнениеот g_mel » 10 Май 2015, 15:44

g_mel написа:Добър ден, д-р Михнев ! Преди година и 5 есеца родих секцио, до преди 4 месеца кърмих на поискване. След 40 ден от раждането цикълът ми се визстанови, следващите 2 месеца ми идваше нормално, после прекъсна и започнаха периодични кафеникави зацапвания, та до днес е така. Този месец зацапването трае повече от 20 дни и на 2-3 имам и съсирек. Нормално ли е това след спирането на кърмене? В момента съм в чyжбина и няма как да ида на лекар. Благодаря за отговора !!!
g_mel

Мнениеот Dr Anton Mihnev » 12 Май 2015, 13:46

g_mel написа:
g_mel написа:Добър ден, д-р Михнев ! Преди година и 5 есеца родих секцио, до преди 4 месеца кърмих на поискване. След 40 ден от раждането цикълът ми се визстанови, следващите 2 месеца ми идваше нормално, после прекъсна и започнаха периодични кафеникави зацапвания, та до днес е така. Този месец зацапването трае повече от 20 дни и на 2-3 имам и съсирек. Нормално ли е това след спирането на кърмене? В момента съм в чyжбина и няма как да ида на лекар. Благодаря за отговора !!!

Здравейте, препоръчително е да посетите акушер-гинеколог, за да се огледа и да се прецени слеващите стъпки
Поздрави,
Ваш Д-р Михнев

Dr Anton Mihnev

Мнениеот easy87 » 13 Май 2015, 08:37

Здравейте.Няколко дни след като Ви писах тук,бях на преглед.
Няма киста.Няма бременност.Има малко задържана кръв в матката или зад матката.Нещо като джоб.
Лекаря каза че нямало какво да ни притеснява,може просто някой път цикъла да ми е по обилен.Каза и да си продължавам с Линдинет-а.
Да,обаче този месец още не ми е дошло,а от днес трябва да започвам нова опаковка...
Снощи му се обадих, обясних му отново всичко това,и той каза да си направя след една седмица тест за бременност.Попитах го трябва ли да правим нещо заради тази задържана кръв,той каза че няма нужда.И каза дори и да не ми дойде този месец,да си започвам новият бистер и следващия месец трябва да ми дойде.
Спомена също че можело да пия оргаметрил за да го Предизвикаме,но нямало смисъл защото така можело да забременея,а това било по лошо защото съм с две секциота.
easy87

Мнениеот Biser Belchew » 17 Май 2015, 16:12

Зравеите. Бих Искал да се косултирам с вас относно гаджетоми и неината дественостт наскоро решихме да го направим за пръв пат преди даго направим аз реших да бъркна с прас зада се рашири и да баде по лесно проникването но след като го направимее не осетих никаква дествена ципа и несме сигорни дали сме оспели дая раскасаме нямаше никакви болки и никаква кръв вече сме опитвали мн пати но все ништо несе получава това нормалноли е да няма никакви болки и никаква кръв Молчвии Помогнетее Много Сме притеснени И двамата с нея :( :( :( :?: :?: :?:
Biser Belchew

ПредишнаСледваща

Назад към Архив