Гинекологични заболявания - онлайн консултация с гинеколог

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация с гинеколог

Мнениеот jia » 21 Май 2015, 21:04

Здравейте, не съм сигурна, че пиша в правилната тема, но моля за извинение! Имам следният въпрос: на 01.05 започна месечния ми цикъл, който е с продължителност 6 дни. На 08.05 ми се наложи да приема една таблетка ексапел, тъй-като според календара беше началото на овулацията. На 15.05 ми дойде отново, в началото доста оскъдно, но впоследствие си беше направо нов цикъл. Дотук добре, но вече продължава 7 дни и няма изгледи да спре. Имам ли основания да се притеснявам или нарушението е в рамките на нормалното. П.С. Пия Л-Тироксин за щитовидната жлеза. Благодаря предварително!
jia

Мнениеот kari_24 » 25 Май 2015, 18:26

Здравейте!Преди почти година ми откриха остеопения , след като започнах да приемам витамин Д, цикълът ми започна да подранява или закъснява с по 2-3 дена. Споделих с лекуващият ме ендокринолог и той ми отговори , че в това няма нищо притеснително. От 4-5 месеца обаче, когато има закъснение то достига до 5-6 дена . Направих си изследвания на ТСХ, естрадиол , тестостерон , прогестерон, всичко ми е в норма. Нямам други оплаквания. И преди съм имала такива закъснения , но не са били толкова често. Моля да ме посъветвате къде бих могла да потърся проблема.
kari_24

Мнениеот marabeq » 13 Юни 2015, 21:25

Възможно ли е да се появи течение и сърбеж във влагалището и срамните устни след бъбречна криза ????Възможно ли е да се раздразни до толкова влагалището ако излизат песъчинки или има трудно уриниране?????
Благодаря предварително :)
marabeq

Мнениеот Confgirl91 » 29 Юни 2015, 14:34

Здравейте,

На 22 години съм и ми взеха преди 1-2 седмици материал за цитологично изследване. Днес си взех резултатите, но освен "всичко е нормално" нищо друго не ми обясниха и тъй като съм попадала не малко пъти на този форум, бих искала да Ви попитам и за Вашето мнение. Резултатите ми са:

Група по папаниколау: II
Адекватност на цитонамазката: Задоволителна
Категории: Клетки в норма
Допълнително описание:
Паваж от сегментоядени левкоцити, клетъчни елементи от сквамозен и ендоцервикален епител /суперфициални, интермедиерни, цилиндрични клетки/.
Confgirl91

Мнениеот Alenik » 30 Юни 2015, 03:45

Здравейте,
моят проблем е следния - преди около 8 месеца при редовен гинекологичен преглед ми откриха ХПВ 66, по време на лечението ми излязоха и два малки папилома, единият в областта между вагината и ануса, а другият малко над ануса. Тогавашната ми АГ реши да ги гори с киселина и те паднаха. В крайна сметка след лечение с имуностимуланти смятам проблема за приключен. Преди един месец си направих цитонамазка и съм 1-ва група. Но областта над ануса, на която беше едната папилома стана много чувствителна. При по силно забърсване,триене леко се разранява и има капчици кръв. Това се случва от време на време. На мястото има нещо като леко червено петно.
Можете ли да ми дадете някакъв съвет какво да правя и дали е правилно да се консултирам с Вас или кожен лекар. Проблемът е,че съм извън страната до октомври и няма как да посетя АГ.
Очаквам отговора Ви,
Поздрави
Alenik

Мнениеот Reni-Danailova » 09 Юли 2015, 00:56

Здравейте аз съм на 16 години ,и моят проблем е следният преди няколко месеца цикалът ми започна да се мени ,ту ми тече по силно- ту по слабо започна да мени датите при наличието че е бил точен като по часовник от 4 години ми идва и никога неми се е случвало . Така и миналият месец неми и доиде , чак на 04.07.2015 (пропусна 06.2015) мисля че е важно да споделя че водя полов живот и веднаж се случи така че презарвативът беше скасън и всичко беше във мен ( срамувам се от това което пиша но мисля че след акато вие сте доктор и би трябвало да знаете :) Благодаря предварително
Reni-Danailova

Мнениеот gabi333 » 10 Юли 2015, 16:00

Здравейте! Много бих се радвала,ако получа отговор на въпроса,който ме измъчва дни наред...
Когато една жена абортира и получи инфекция или възпаление и има полов контакт с даден мъж,мъжът може ли да предаде инфекцията на трети човек в случая на друга жена(по полов път)?
И тя получи оплаквания като неприятна миризма,сърбеж и др.
Предварително Ви благодаря много!
gabi333

Мнениеот ilio623 » 14 Юли 2015, 22:38

Здравейте, преди около месец ми откриха инфекция след което ми изписаха антибиотик Азакс и свещички Флажил, след седмица вместо подобрение имах силен сърбеж и ми изписаха Клотримазол крем и свещички, за няколко дни отшумя, но дисконфорта се появи пак и от взетия секрет ми казаха, че имам гъбички Candida и доста Bacr cori . Изписаха ми този път флукорик и ломексин. Но сега пак се появи дискомфорт. Бихте ли ми дали съвет как да процедирам ?
ilio623

Мнениеот geri_n_g » 31 Юли 2015, 21:10

Здравейте, имам нужда от съвет понеже съм в чужбина и не мога да отида на лекар. Използвала съм Линдинет 30 7 месеца (не поради заболяване, а просто като контрацептив) и след няколко месечно прекъсване трябваше да започна да ги пия отново. Проблемът ми е, че цикълът ми дойде 2 седмици по-рано и е много малко като количество. Изпих първото хапче на първия ден, но сега не съм сигурна дали това е цикъл или нещо друго понеже е много малко, не както обикновено. Въпросът ми е като съм изпила 1 хапче да продължа ли или да ги спра и да изчакам от следващия цикъл. Благодаря !!!
geri_n_g

Мнениеот Тамара » 03 Авг 2015, 12:20

Здравейте ! Аз имам следното питане: Т.к. ми предстои заминаване на море другата седмица на 13.08. - а тогава се очаква и меструацията ми, моят гинеколог ми изписа Примолут НОр за забавяне на цикълът. Каза да започна приемът на 8.08. и ден преди да се върна от море , т.е. на 20 да ги спра. И до два дена след спиране на таблетките трябва да очаквам да ми дойде!
В момента пия Медофлоксин 200mg. ,(който пък ми изписаха т.к. имах парене и болки при уриниране) - на 05.08. се очаква да приключа с него. Ако продължа прием на Цистерен , който е на билкова основа има ли някаква опасност да не мога да започна с Примолута и ще ми подейства ли, т.е. ще забавя ли цикълът? Съвместими ли са двете лекарства?
Благодаря Ви!
Тамара

ПредишнаСледваща

Назад към Архив